مشکلات دندان مصنوعي

همه مي دانند که دندان هاي « جورج واشينگتن » مصنوعي بود. اما آيا مي دانستيد که دندان هاي تيز و مشکل آفرين، سفر به دور دنياي رييس جمهور، « اوليس گرانت »، را خراب کردند؟ بيچاره رئيس جمهور « ريشو »، احتمالاً هنگامي
جمعه، 17 مرداد 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مشکلات دندان مصنوعي
 مشکلات دندان مصنوعي

 

نويسنده: دبورا تکاک
مترجم: مينا اسماعيلي



 

14روش براي راحت تر لبخند زدن

همه مي دانند که دندان هاي « جورج واشينگتن » مصنوعي بود. اما آيا مي دانستيد که دندان هاي تيز و مشکل آفرين، سفر به دور دنياي رييس جمهور، « اوليس گرانت »، را خراب کردند؟ بيچاره رئيس جمهور « ريشو »، احتمالاً هنگامي که در حال تشويق و تحسين کلاه سفيدها بود و دستش را از ميله هاي اطراف عرشه گرفته و خم شده بود ناگهان دندان هاي مصنوعي اش به داخل آب دريا سقوط کردند. واقعاً بايد براي افرادي که در دوران گذشته از دندان مصنوعي استفاده مي کردند تأسف خورد. دندان هاي مصنوعي تا قبل از اختراع کرم ها و خميرهاي فوق العاده چسبناک، شل بودند و بسياري از مردم هنگام خوردن غذا آن ها را از دهان خارج مي کردند. خدا را شکر مي گوييم که امروزه همه چيز تغيير کرده است. شما هم اگر از دندان مصنوعي استفاده مي کنيد ممکن است با برخي از مشکلات مربوط به افزايش سن از قبيل: زخم دهان، دشواري در جويدن غذا يا صحبت کردن، لغزيدن و جابجا شدن دندان ها و طبيعي به نظر نرسيدن آن ها مواجه باشيد. امروزه امکان انتخاب نوع دندان مصنوعي توسط افردي که ناگزير به استفاده از آن هستند بيشتر است. به هر حال از هر نوع دندان مصنوعي که استفاده شود، مانند هر عضو مصنوعي ديگري که در بدن کار گذاشته يا به آن متصل گردد، مدتي زمان لازم است تا فرد بدان عادت کند. دکتر « جورج مورل » و همکارانش در اين زمينه پيشنهاداتي دارند:
- خود را در آينه نگاه کنيد
جلوي آينه برويد و لبخند بزنيد. اخم کنيد. خوشحال شويد. ناراحت شويد. قيافه جدي به خود بگيريد. حالت هاي مختلف صورت را مقابل آينه تمرين کنيد تا هنگامي که در برابر مردم قرار مي گيريد اعتماد به نفس بيشتري داشته باشيد.
- تمرين صحبت کردن نماييد
گفتن حروف صدادار را تمرين کنيد. حالا حروف بي صدا را با صداي بلند بخوانيد. تمرين به شما کمک مي کند صحبت کردن با وجود دندان هاي مصنوعي در داخل دهان را بياموزيد.
- از خودتان فيلمبرداري کنيد
دکتر« مورل » فيلمبرداري را به چند دليل سودمند مي داند. زيرا به شما امکان مي دهد خود را از ديد فردي کاملاً غريبه نظاره کنيد. به علاوه مي توانيد با نشان دادن فيلم به دندانپزشک از او در کشف مشکلات فک و حرکات لب ها درخواست کمک نماييد.
- عدم استفاده از خلال دندان
استفاده از خلال دندان براي افرادي که دندان مصنوعيي دارند، خطرآفرين است. زيرا دندان مصنوعي باعث کاهش و از دست رفتن حس لامسه در دهان شده و هنگام استفاده از آن ممکن است بشکند و بدون آنکه متوجه شويد تکه اي از آن در گلو گير کند.
- کتاب بخوانيد
کتابي را انتخاب کنيد و آن را با صداي بلند بخوانيد. « دکترتينتر » مي گويد: « داشتن دندان مصنوعي در دهان مانند داشتن يک عضو مصنوعي در بدن است. پس بايد تمرين کنيد تا بتوانيد از آن به خوبي استفاده نماييد. براي اين منظور از روي نوشته هاي کتابي، بلند بخوانيد. به تلفظ و نحوه بيان کلمات به دقت گوش کنيد و هر جا لازم بود نحوه ي اداي کلمه و تلفظ خود را اصلاح کنيد ».
- استفاده از چسب
چنانچه احساس مي کنيد دندان هاي مصنوعي جديد شما کاملاً قالب دهانتان نيستند مي تواند تا زماني که دندان ها کاملاً اندازه دهان شوند و به آن ها عادت کنيد از چسب دندان استفاده کنيد. اما اگر دايماً مجبور به استفاده از چسب دندان هستيد، بدان معناست که دندان هايتان بايد مجدداً بررسي و اصلاح شوند. چسب دندان، نوعي چسب است که دندان هاي مصنوعي و لثه را موقتاً به هم مي چسباند و فاصله بين آن ها را پرمي کند. اين چسب ها بدون نسخه در همه داروخانه ها و دراگ استورها به فروش مي مي رسد.
- خوردن غذاهاي نرم
نه، نگران نباشيد. محکوم نيستيد مانند بچه ها تا آخر عمر غذاهاي نرم بخوريد. اما در ابتدا با غذاهاي نرم شروع کنيد و به تدريج غذاهاي سفت را به رژيم غذايي خود بيفزاييد. به طوري که لثه ها فرصت کافي براي عادت کردن به دندان هاي مصنوعي داشته باشند.
- شستشو با آب و صابون
پس از خوردن غذا، دندان ها را از دهان خارج کنيد و آن ها را با صابون ساده و آب ولرم بشوييد.
- تميز نگه داشتن دندان ها
اگر دندان هايتان از نوع کاشتني هستند لازم است آن ها را مانند دندان هاي طبيعي روزي دوبار تميز کنيد. دکتر « مورل » مي گويد: « ما مي توانيم دندان هاي مصنوعي زيبايي براي بيماران بسازيم. اما اگر خوب از دندان ها مراقبت نشود زيبايي خود را از دست خواهند داد. » برخي از مسواک ها ممکن است کمي متفاوت از ساير مسواک ها باشند. اما به هر حال وظيفه ي همه مسواک ها يکي است و همه کار تميز کردن دندان را به عهده دارند. فراموش نکنيد که دندان هاي خود را تميز نگه داريد.
- شستشوي دهان
به گفته ي دکتر « اريک شپيرا » همه ي کودکان با پلاک دنداني متولد مي شوند. حتي اگر دندان نداشته باشيد لازم است به منظور خارج کردن پلاک ها، لثه هاي خود را با يک مسواک نرم و به آرامي بشوييد. لثه ها را نبايد محکم و با شدت مسواک نمود زيرا اين کار موجب زخم شدن دهان مي شود. خوب تميز کردن دهان و لثه ها مانع از بوي دهان و سبب حفظ سلامت لثه ها مي گردد.
- استفاده از قرص هاي مکيدني
يکي از شکايات بيماران ظرف چند هفته اول پس از گذاشتن دندان مصنوعي افزايش مقدار بزاق است. اين مشکل را مي توان به راحتي با مصرف قرص هاي مکيدني طي چند روز اول برطرف نمود. قرص هاي مکيدني باعث مي شوند بيشتر بزاق را قورت بدهيد و در نتيجه از زيادي آن رهايي يابيد.
- ماساژ لثه ها
انگشت شست و اشاره خود را روي لثه ها قرار دهيد (به طوري که انگشت اشاره روي قسمت خارجي لثه قرار گيرد). سپس لثه را ماساژ دهيد. با اين کار گردش خون لثه بهبود يافته، استحکام طبيعي آن بيشتر مي شود.
- شستشو با آب نمک
براي تميز کردن لثه ها هر روز دهان را با مخلوطي از آب گرم و يک قاشق چاي خوري نمک بشوييد.
- به لثه ها استراحت دهيد
هر زمان که مي توانيد و برايتان امکان دارد دندان ها را از دهان خارج کنيد و به اين ترتيب به لثه هاي خود استراحت دهيد.

منبع مقاله :
تکاک، دبورا، (1388) درمان هاي خانگي، مترجم: مينا اسماعيلي، ويراستار پزشکي: نويد محمدي، تهران: گلبرگ، چاپ پنجم



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط