يکشنبه، 24 اسفند 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آيا مهريه ‏هاى سنگين مى ‏تواند ضامن بقا و دوام زندگى باشد؟


پاسخ :
خير. بدون ترديد، مهريه‏ هاى سنگين نمى ‏تواند تضمينى براى ازدواج پايدار و زندگى آرام و سعادتمند باشد؛ زيرا اگر چنين مى ‏بود، جمله «مهرم حلال و جونم آزاد» را نمى‏ شنيديم.
مرد اگر در زندگى زناشويى به بن‏ بست برسد، آن‏قدر همسرش را مى‏ آزارد تا او را وادارد از مهرش بگذرد و خود را رها سازد كه البته اين رفتار بر اساس روايات دينى، بسيار ناشايست و ناجوانمردانه است.
رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرمود: خداوند از مردى كه همسرش را مى‏ آزارد تا از مهر خود بگذرد، همان‏قدر خشمگين مى‏ شود كه از گريه يتيم به خشم مى ‏آيد. حسين نورى، مستدرك الوسائل، ج 15، ص 380
مهريه به معناى صداق و نشانه راستى و درستى است؛ به همين دليل قرآن كريم از واژه «صدقه» استفاده كرده است و اتوا النساء صدقاتهن نحلة(نسا4)
وقتى مرد، چيزى را با اين عنوان به زن مى‏ دهد، يعنى علاقه من به تو راستين است و دروغين نيست و اگر مرد مجبور شود بيشتر از توان خود بپردازد، به طور قطع ديگر نمى‏ تواند نشانه صداقت او باشد؛ بنابراين به دختر و خانواده او توصيه مى‏ كنيم به علل واهى و غيرمنطقى (چشم و هم‏چشمى، فخرفروشى، مقايسه، رقابت، فزون‏طلبى و...)مهريه‏ هاى سنگين را بر همسر آينده دخترشان تحميل نكنند و متوجه پيامدهاى منفى آن باشند.مهريه بالا به طور قطع نشانه شخصيت والاى دختر نيست.
منبع:سایت انوار طاها


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.