چهارشنبه، 25 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

چگونه می توان خجالتی بودن را درمان کرد و چگونه با کودکمان رفتار کنیم که دچار خجالت نشود و اعتماد به نفس بالایی داشته باشد؟


پاسخ :
ذکر نکرده اید که فرزندتان چند سال دارد و جنسیت او چیست؟
اما یکی از مشکلات رفتاری که بعضی کودکان به آن مبتلا می گردند خجالت و کمرویی است که این امر می تواند ناشی از دلایل مختلف از جمله شیوه های تربیتی و نحوه رفتار والدین باشد در واقع بسیاری از رفتارها از والدین به فرزندان منتقل می شود مثلاً اگر پدر و مادری کمرو و خجالتی باشند فرزندان آنها هم معمولاً همینطور می شوند و یا اگر والدین اجتماعی و حرّاف و دارای ارتباطات و تعاملات باشند فرزندان آنها هم معمولاً به همین صورت رفتار می کنند برای مقابله و درمان کمرویی کودک تان روشهایی وجود دارد که به آن شاره می گردد:
1-اولین قدم تقویت اعتماد به نفس و تقویت توانائی کودک است اعتماد به نفس بالا در فرزندان باعث می شود که سلامت روحی و شادی روزافزون در زندگی آنها تضمین گردد اگر فرزند شما در آینه نگاه کند و به همان شخصی که در آینه می بیند عشق بورزد و در درون خود نیز احساس راحتی کند قطعاً چنین فردی در کارها موفق خواهد بود و به خود به اندازه کافی عشق می ورزد و والدین تنها کسانی هستند که در سالهای اولیه رشد کودک چنین حسی را در او پرورش خواهند داد. اعتماد به نفس در کودکان امری موروثی نبوده و تنها از محیط خود کسب می کنند. پس به عنوان یک پدر و مادر خوب و شایسته مراقب رفتار های خودتان باشید چرا که آنها هم همان رفتار ها را یاد می گیرند.
2- اضطراب و نگرانی کودک را در جمع مشخص کنید ممکن است از تپق زدن در جمع احساس نگرانی کند.
3-برای او فرصت هایی فراهم کنید که بتواند در جمع خانوادگی صحبت کند مثلاً از مدرسه تعریف کند یا اینکه درسهایش را در حضور شما جواب دهد لطیفه تعریف کند و به او آموزش دهید که هر وقت هنگام صحبت کردن در جمع حالت دلهره و نگرانی به او دست داد نفس عمیق بکشد.
4-فهرستی از موقعیت هایی که فرزندتان از صحبت کردن ازآنها می ترسد تهیه کنید و بر اساس فهرست یکی یکی با فرزند خود تمرین کنید مثلاً درس جواب دادن در کلاس برای او سخت است ابتدا در منزل برای شما و سپس در جمع دو سه نفری دوستان صمیمی و بعد او را موظف کنید به سؤالات درسی جواب بدهد- یا اینکه خلاصه ای از درس را بگویید در هر مرحله رفتارهای مثبت او را تشویق کنید. می توانید صدای او را در منزل ضبط کنید و از او بخواهید به صدای خود گوش دهد و متوجه لرزش صدای خودش شود، در مراحل بعد در حضور افراد فامیل و یا دوستان این مراحل را تکرار کنید.
5-در خصوص مهارت های ابراز وجود، خودتان مطالعه کنید و به او آموزش دهید مثلاً از او بخواهید که خریدهای کوچک را انجام دهد و یا در موقع خرید حتماً نظر او را بخواهید.
6-در هر مرحله از تمرین ها سعی کنید آرامش را به او باز گردانید و بدانید رمز پیشرفت او تقویت اعتماد به نفس در او می باشد.
7-برای پر کردن اوقات فراغت او از طریق ورزش، مهمانی با دوستان و رفتن به پارک برنامه ریزی کنید.
8- با معلم او در تماس باشید و سعی کنید برنامه های خود را با او هماهنگ کنید و از معلم مدرسه بخواهید در این زمینه با شما همکاری کند.
اما در خصوص مشکل همسرتان بهتر است به صورت حضوری به یک مشاور یا روانشناس مراجعه فرمائید تا از این طریق مشکل کم رویی ایشان نیز حل گردد.
www.porsesh.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.