چهارشنبه، 25 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

چگونه باید وجود امام زمان (عج) را اثبات نماییم؟


پاسخ :
شرح سوال:
اهل سنت نیز به مهدویت معتقدند، اما می‌گویند امام زمان (عج) هنوز به دنیا نیامده است! چگونه می‌توان به آنها اثبات نمود؟

پاسخ:
اگر چه پاسخ‌های عقلی و حلی بسیار عقلی، منطقی و زیبایی وجود دارد و از جمله‌ آن که خداوند متعال به هنگام خلق حضرت آدم (ع) فرمود که اراده کرده است روی زمین «خلیفه» بگذارد و لذا هیچ گاه زمین خدا از خلیفه‌ای که او منصوب نموده باشد خالی نمانده و نخواهد ماند – محال است حجت خدا در میان مردم نباشد و مردم حتی یک لحظه سر خود رها شده باشند – سلسله اسباب و علل ایجاب می‌نماید که واسطه‌ی فیض و انسان کامل همیشه و در هر زمان وجود داشته باشد – علت اصلی آن که امام حسن عسکری را در منطقه‌ی نظامی اسکان دادند و به همین دلیل به «عسکری» ملقب شد، اطلاع حکومت وقت از اصل و نسب امام زمان (ع) بود. آنها می‌دانستند که مهدی (عج) فرزند ایشان خواهد بود. لذا ایشان را در منطقه‌ی عسکریه‌ اسکان دادند تا مراقبت کنند فرزندی از ایشان متولد نشود و ... . و از جامع‌ترین پاسخ‌های عقلی و حلی، حدیث معروف پیامبر اکرم (ص) است مبنی بر «وَمَنْ مَاتَ وَ لَم یَعرف امام زمانه مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً» یعنی: «هر کس بمیرد و امام زمان خودش را نشناخته باشد، به مرگ جاهلیت (غیر مسلمان) مرده است» که مورد قبول و استناد اهل تشیع و تسنن می‌باشد (و اهل تسنن حدیث: «وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً – هر کس بمیرد و بیعت [امامی] بر گردنش نباشد به مرگ جاهلیت مرده است» را نیز بسیار آورده‌اند، خود بهترین دلیل بر تولد ایشان است. چرا که اگر در هر زمان و عصری امام زمانی نباشد، مردم کدام امام را بشناسند که به مرگ جاهلیت از دنیا نروند؟! و اگر قرار بود که در هر عصری امام زمان زنده‌ای وجود نداشته باشند، چرا ایشان این حدیث را فرمودند؟!
اما از آن جا که به طور معمول اهل سنت دلایل عقلی و حلی را نمی‌پسندند، لازم است پاسخ و روشنگری برای آنها به صورت نقضی و با ذکر روایات معتبر در اسناد خودشان صورت بپذیرد.
اگر چه بسیاری از اهل سنت تولد و وجود امام زمان (عج) را نمی‌پسندند، چرا که سبب می‌شود به بسیاری از باورها و تعاریف دیگر آنها در زمینه‌های متفاوت خدشه وارد شود، اما اسناد معتبر مسلمانان اهل سنت، به این مهم اذعان دارد:
همین که در برخی از روایت اهل سنت، حضرت مهدی (عج) فرزند امام حسن مجتبی (ع) و در برخی دیگر فرزند امام حسین (ع) خوانده شده است. معلوم است که به تولد ایشان اقرار دارند.

- ابن حجر در سرّ اين مطالب مي‌گويد: امام حسن مجتبي (ع) به خاطر شفقت با امت خلافت را ترك كرد و با معاويه صلح نمود، خداوند هم امام زمان (عج) را از اولاد او قرار داد و رواياتي را كه مي‌گويد، مهدي از اولاد امام حسين (ع) است واهي شمرده و مي‌گويد: دليلي بر اين وجود ندارد.(ترمذي، سنن و صواعق المحرقه).

- عبدالوهاب شعرانی به نقل از علمای به نام اهل تسنن می‌نویسید: «مهدی، فرزند حسن عسکری است که در نیمه‌ی شعبان سال دویست و پنجاه و پنج ه.ق متولد شد و زنده باقی خواهد ماند تا با عیسی (ع) ظهور کند و اکنون که سال نهصد و پنجاه و هشت هجری است، هفتصد و سه سال از عمر شریف او می‌گذرد.(الیواقیت و الجواهر – در شرح آرای اکابر اهل تسنن)

- شعراني در مبحث «اشراط الساعه» و ظهور حضرت مهدي (عج) و در مواضع ديگر چنين مي گويد: «...عبارت محي ‏الدين در باب 366 از فتوحات اين است: « بدانيد که خروج مهدي (عج) حتمي است و او از عترت رسول الله است و از فرزندان فاطمه (ع) مي ‏باشد و جد او حسين بن علي (ع) و پدر او حسن عسگري فرزند امام محمد علي نقي (با نون) فرزند محمد تقي (با تاء) فرزند امام علي ‏الرضا فرزند امام موسي الکاظم فرزند امام جعفرالصادق فرزند امام محمدالباقر فرزند امام زين‌‏العابدين علي فرزند حسين فرزند امام علي‏بن ابي طالب (ع) مي ‏باشد.»

آيت الله جوادي آملي در اين مورد در کتاب آواي توحيد مي‌نويسند: «‌اين گونه دقيق ضبط کردن و « نقي» با نون را از «تقي» با تا، جدا ساختن براي صيانت افکار مذهبي است؛ در حالي که در کتاب فتوحات کنوني اثري از اين عبارت‌ها نيست، بلکه فقط يک جمله گمراه کننده دارد که :«‌جده حسن بن علي!» و شعراني اين مطلب را در سال 958 نوشته و چنين مي‌گويد : « عمر شريف حضرت مهدي (ع) در اين تاريخ 706 سال مي‌باشد».

- محمد بن طلحه شافعی: ابوالقاسم محمد بن الحسن در سال 258 در سامره متولد شد. نام پدرش حسن خالص است. و حجت و خلف صالح و منتظر از القاب اوست.(مطالب السوال ط سال 1287 ه ص89)

- محمد بن یوسف: (در مورد امام حسن عسکری می‌نویسد) فرزندی جز محمّد نداشت و گفته شده که او همان امام منتظرست.(کفایت الطالب ص312)
www.aviny.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.