چهارشنبه، 25 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

بلوغ عقلي-فکري چه طوري حادث مي شه و براي رسيدن به اون چه کارهايي مي شه انجام داد؟


پاسخ :
نوجوان در سنين بين 14-18 سال بايستي توانايي درك ، فهم ، تفكر ، پيش بيني ، تجزيه و تحليل و نتيجه گيري از وضعيت و موقعيتهاي مختلف را كسب كرده باشد ، همچنين با اتكاء به تفكر و مهارت تجزيه ، تحليل و استنباط درست بتواند تا حدود زيادي آينده را پيش بيني و نسبت به تعيين اهداف زندگي آينده و تعيين راهكارهاي منطقي و مورد نياز براي رسيدن به آنها اقدام نمايد .
البته لازم به ياد آوري است كه رشد عقلي و بلوغ فكري در مسير زمان و مواجه با موقعيتها و تجربه آنها به صورت تدريجي و كم كم تكميل مي گردد ، باز تاكيد مي شود كه طي سالم اين مرحله نياز به هدايت منطقي و راهنمايي افراد صالح و مجرب و معتمد دارد و گرنه شكل انحرافي پيدا مي كند و سلامت رواني نوجوان به مخاطره مي افتد. "سايت دانشگاه علوم پزشکي تبريز"
از جمله روش هايي که مي تواند در رشد تعقل به افراد کمک کند شناسايي تفاوت احساس با منطق است و جاسازي هر کدام در زمان و مکان مناسب. مسلما به هيچ شخصي توصيه نمي شود که هيچ گاه از احساسات خود استفاده نکند و هميشه رفتار هاي خشک و غير قابل انعطاف منطقي داشته باشد بلکه افراد بايد بياموزند تا از اختلاط اين دو رفتاري موقر، بجا و دوست داشتني و قابل پذيرش از انها سر زند . در جاي مناسب احساسات به خرج دهند و در مواقع تصميم گيري منطق و عقل را پررنگ گنند.
عبارتهايي مثل جواني کردن، و يا بزرگ بشه عاقل ميشه و... نمي توانند توجيه اشتباه هاي افراد باشند چرا که در هر سني بايد به جوان ياد داد تا معقول باشد . در روايات داريم که بهترين جوانان کساني هستند که مانند بزرگسالان رفتار کنند و اين نشان دهنده ان است که حتي در جواني انچه پسنديده تر است متفکر و متعقل رفتار کردن است و ملاک برتري جوانان ميزان استفاده از عقل و تجربه در ميان ان هاست .
www.shamimm.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.