پنجشنبه، 20 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

اسراف از آيات قرآن است آيا تجديد ساختمانهاي اداري كه اكثراً براي مدتهايي زياد مي شود از آنها استفاده نمود اسراف نيست؟


پاسخ :
اسراف يكي از مفاسد و گناهاني است كه بشدت مورد نهي قرآن و اسلام قرار گرفته است و در تمام موارد زندگي شخصي و اجتماعي حرام شمرده شده است و تفاوت ندارد انسان در زندگي شخصي خودش بريز و بپاش و اسراف و حيف داشته باشد يا در زندگي اجتماعي و اداري و سازماني. البته اسراف بيت المال بيشتر مورد مذمت قرار گرفته است و اسراف كننده بايد در برابر كل افراد جامعه پاسخگو باشد زيرا بيت المال متعلق به همه مردم است و كسي كه از اموال عمومي سوء استفاده مي‌كند و به دنبال اسراف و تجمل گرايي مي رود اموال همه افراد جامعه را حيف و ميل كرده و بايد در برابر همه آنان پاسخگو باشد.
مسأله مورد نظر شما و بازسازي ساختمانهاي اداري نيز ممكن است شامل اسراف بشود البته اين گونه نيست كه هر نوع بازسازي ساختماني نوعي اسراف باشد. مثلاً اگر ساختماني چه شخصي و چه اداري عمر مفيد آن به اتمام برسد بايد تخريب و نوسازي شود و اگر عمر مفيدش به اتمام نرسيده ولي تخريب شده و نواقص در آن پديد آمده چاره اي جز بازسازي نيست. در اين موارد بازسازي و نوسازي اسراف نيست بلكه اگر بازسازي و نوسازي نشود خلاف است، زيرا ممكن است خسارات و آسيبهاي بيشتري وارد سازد.
لذا در اين موارد وقتي ساختماني نوسازي يا بازسازي مي شود با مصالح رايج و امروزي تعمير يا ساخته مي شود نه مصالح 20 - 30 سال قبل. در اين صورت نمي توان گفت اسراف شده است مگر اين كه بيش از حد ضرورت هزينه شده باشد و گرنه نقش استفاده از مصالح رايج امروزي اسراف تلقي نمي شود. اسراف هزينه كردن بيش از حد ضرورت و خارج از عرف زمان است و البته زندگي و ساختمان متناسب با عرف رايج زمان اسراف تلقي نمي شود. بنابراين قضاوت در اين موارد ساده نيست و نيازمند بررسي و مطالعه دارد. گرچه در بسياري از مواقع هم متأسفانه اسراف وجود دارد كه بايد تلاش بشود كاهش پيدا كند. به اميد روزي كه اسراف در جامعه فردي و جمعي كاهش يابد و تعادل و عدالت افزايش يابد انشاءا... .
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.