چهارشنبه، 20 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آيا در بهشت ممكن است هر مردي يا زني به تعدادي كه مايل باشد خداوند حوري در اختيار وي قرار بدهد؟


پاسخ :
واژه حور از نظر لغت جمع حوراء (زن زيبا چشم) و جمع احور (مرد زيبا چشم) آمده و به مرد و زني مي گويند كه سياهي چشم او كاملاً مشكي و سفيد‌ي‌آن كاملاً شفاف است. و واژه عين جمع عينا جمع اعين به معني درشت چشم از زن و مرد مي‌باشد، و از آنجا كه زيبايي انسان بيش از همه در چشمان او است، روي اين مسأله مخصوص تكيه شده است. بعضي نيز گفته‌اند : واژه حور از ماده حيرت است يعني آنها خواه مرد، خواه زن آن چنان زيبا هستند كه ديدار آنها موجب حيرت مي‌گردد.
پس بر خلاف آنچه شهرت يافته، حورالعين اختصاص به زنان بهشتي ندارد. بلكه شامل زن و مرد زيبا خواهد شد، و در نتيجه هم براي زن و هم براي مرد روا است كه از درگاه خداوند ازدواج با حورالعين در بهشت را از درگاه خدا بخواهند.(1)
و ما در دعاهاي معروف داريم كه اهل بيت به خداوند عرض مي كنند "و زوّجني من الحور العين" و يا در دعاي افتتاح مي‌خوانيم "و من الحور العين برحمتك فزوجنا"؛ يعني خدايا به لطف خودت از حوريان خود به ما تزويج كن.
در مورد اهل بهشت و بهره مندي از موهبتهاي اخروي از حوريان بهشتي بايد گفت، خداوند به تعدادي كه اهل بهشت مايل باشند حوري در اختيارشان قرار خواهد داد ما در آياتي از قرآن داريم كه آمده است: "ان اصحب الجنة اليوم في شغل فاكهون هم و أزوجهم في ظلل علي الارائك متكئون لهم فيها فكهةٌ و لهم ما يدعون" (2) "اهل بهشت آن روز بوجد و نشاط مشغولند. آنان با زنانشان در سايه بر تختها تكيه كرده اند. براي آنها ميوه هاي گوناگون و هر چه بخواهند آماده است"
بطور كلي افرادي كه در بهشت سكونت دارند هيچگونه درد و رنجي به آنها نمي رسد و همانطور كه در آيه نيز آمده است هر چه بخواهند برايشان آماده است. حال اگر تمايل به حوري داشته باشند و از آنها دريغ شود، خود نوعي درد و رنج خواهد بود و چنين چيزي در بهشت راه ندارد.
پی نوشتها:
1. تفسير ابوالفتوح رازي، ج11، ذيل آيه 32 سورة مباركه واقعه
2. سوره مباركه يس/ آيات 55و56و57
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.