سه‌شنبه، 13 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

وظيفه‌ی ما در مقابل افرادی كه مدعی ارتباط با امام زمان (عج) هستند، چیست؟


پاسخ :
شرح پرسش:
وظيفه ما در مقابل افرادي كه ادعا مي‌كنند مستجاب الدعوه بوده و مي‌توانند با اهل بيت (ع) و به خصوص امام زمان (عج) ارتباط برقرار كنند و حتي ديگران را به حضور ائمه (ع) شرفياب كنند و آنان را موفق به ديدار ائمه كنند، و يا بيماران را با ادعيه و مواد خاصي شفا دهند و.... چيست؟ آيا اين افراد در ادعاي خود صادق هستند؟! و يا افرادي شياد بوده كه قصدِ اغفال مردم ساده لوح را دارند؟ چه برخوردي بايد با آن‌ها نمود؟

پاسخ:
هر كس نسبت به شئونات مختلفي كه بر عهده دارد وظايف معيني نيز دارد. از جمله شئونات انسان، شأن خانوادگي، شغلي، ملي و شأن علمي و اجتماعي مي باشد. كه هر يك از اين شأنها آداب و شرايطي دارد كه هر فردي سعي مي كند آداب مناسب آن شأن را رعايت كند. ولي آيا ما شأن ديگري نداريم؟ چرا، ما مسلمانان شأني به نام دين و عقيده داريم و آن اسلام و تشيع است. و از آنجايي كه عقيدة هر كس سازندة شخصيت و شاكلة اوست، اساسي ترين شأن او نيز مي باشد. به فرمودة قرآن كريم «هر فردي بر اساس شاكله اش عمل مي كند.» و بنابراين محوريترين شأن، شأن عقيدتي انسان است.
حال بايد ديد ما نسبت به شأن ديني خود كه تشيع است چه شرايطي بايد داشته باشيم و چه وظايفي بر عهده داريم؟ به طور قطع شناخت اسكلت اصلي دين يعني اصول دين اولين وظيفه يك شيعه است. يعني بايد ابتدا به دنبال تحصيل شناختي صحيح، دقيق، منطقي و مستدل از اصول اعتقادي اسلام (توحيد، معاد، نبوت، عدل و امامت) باشيم و بعد از كسب چنين شناختي است كه مي توانيم براي سؤالهايي كه در حاشيه هر يك از اين مباحث مطرح مي شود، پاسخي منطقي بيابيم. به عنوان نمونه وقتي جايگاه امام را از طريق عقلي، نقلي و عرفاني دريافتيم، جايگاه شفادادن، جواب دادن ائمه (ع) به نيازهاي ما، ارزش رؤيت ائمه اطهار(ع) و كاربرد اين رؤيت و..... نيز براي ما روشن مي شود. ولي اگر به جاي شناخت ريشه دين به اجزأ و ميوه هاي آن ريشه بپردازيم به جايگاه و خواص واقعي آنها پي نخواهيم برد. مثل اين كه فردي خانه ندارد و شناختي از ابزارهاي خانه نيز ندارد اما تعدادي تابلو، آينه، ميخ و....به او بدهند و او نداند كه اين وسايل به چه كار او مي آيد و فقط با آنها اطراف خود را شلوغ ميكند. بنابراين شما فكر كنيد كه اين سؤالها چه مشكلي از شما را حل مي كند؟ آيا از طريق آنها مي خواهيد بفهميد كه ائمه(ع) قدرت شفا دارند؟ و يا قدرت حل مسايل را دارند؟ و...
اگر از اين راه مي خواهيد صدق وجود آنها را متوجه شويد راه غلطي است، بلكه شما بايد در بحث معارف دريابيد كه شفادادن ، حضور داشتن، و.... در قدرت خدا و ائمه (ع) است. و اگر مي خواهيد بفهميد اين مدعيان راست مي گويند يا دروغباز هم به چه دردتان مي خورد؟ چه بسا بعضي از اين افراد در ادعاي خود كاذب و بعضي صادق مي باشند كه تشخيص آن به اهل فن برمي گردد و به طور قطع شما در اين باره وظيفه اي نداريد. بنابراين سعي كنيد ذهن و فكر خود را از اين موضوعات بيرون آوريد و با اين گونه مجالس و افراد ارتباط نداشته باشيد كه نه تنها حقيقتي را روشن نمي كند بلكه شما را گرفتار اوهام و خيالات مي كند. باز هم تذكر مي دهيم كه بايد راه دين را از طريق و مجراي صحيح آن شناخت و بهترين راه شناخت دين كه وظيفة اصلي و محوري هر انسان است، دريافت و فهم اصول اعتقادي از طريق قرآن و سنت است و علمأ و فقهأ دين، بازگويان قرآن و سنت مي باشند. پس توصيه مي كنيم كه با مطالعه كتابهاي اعتقادي از علمأ بزرگ همچون امام (و استاد شهيد مطهري ، آيت الله سبحاني و آيت الله جوادي آملي و آيت الله مظاهري (حفظهم الله) مباني اعتقادي خود را تحكيم بخشيد. و از صرف انرژي فكري خود در مسايل غلط و ناروا و ادعاهاي نامشخص پرهيز كنيد. در اين راستا مي توانيد از برنامه هاي شبكة راديو معارف نيز بهرهمند شويد.
خلاصة كلام اين كه: بر فرض كه همة اين ادعاها راست باشد ( كه نيست)، اگر صِرف ديدن معصوم (ع) فايدهاي داشت پس چرا بسياري از كساني كه پيامبر و ائمه را ديدند و در زمان آن بزرگواران حضور داشتند، به صراط مستقيم هدايت نشدند؟!!
پس بايد نسبت به مقام آنان معرفت داشت. لذا شما تلاش كنيد با تقويت بنية علمي، اعتقادي و عمل صالح موجبات كسب معارف و قرب الهي را فراهم كنيد تا در پرتو آن به رشد معنوي برسيد. خواهر محترم آنچه بيان شد وظيفه فردي شما در مقابل اين مسأله مي باشد. اما وظيفه اجتماعي شما ايجاب مي كند كه اين موارد را به ستاد خبري 113 و يا سپاه و بسيج منطقه خود اطلاع دهيد تا از مجراي قانون با اين جريان برخورد لازم انجام شود.
منبع: موسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر عليه السلام


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.