سه‌شنبه، 30 مهر 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آیا در بهشت، انسان زاد و ولد میکند؟ پاسخ هرچه باشد، دلیل آن را بگویید و توضیح دهید؟


پاسخ :
پیش از پاسخ دهى به پرسش شما، توجّه به دو نکته ضرورى است:
یکم . عالم دنیا و عالم آخرت، دو عالم از عوالم هستى بوده و هر یک آثار ویژه خود را دارند. به همین جهت است که براساس آیات و روایات، براى ورود روح و بدن به عالم قیامت، نیاز به تحوّل اساسى است تا این دو، قابلیت پذیرش احکام و قوانین قیامت را بیابند. براى مثال، بدن مادى در این دنیا، با ضربه و سوزش، صدمه میخورد و چه بسا قابل جبران نباشد. بدن قیامتى هر چند عذاب شدید باشد پوست جدید و حیات جدید مییابد و براى عذاب جدید آماده می شود!! و یا در دنیا حرکت و تغییر وجود دارد؛ جوان پیر می شود، نو کهنه می گردد، کهنه ها از میان میروند، گیاهان پژمرده می شوند و...؛ اما در جهان آخرت تغییر و تحول این چنینى وجود ندارد و نوعى ثبات و بقا حاکم است 1.
در زندگى دنیوى، خوشى با رنج، حیات با مرگ، لذت با محنت، اندوه با شادى و اضطراب با آرامش آمیخته است. اما در آخرت چنین نیست؛ بلکه گروهى همیشه و از هر جهت متنعّم، شاد و آسوده اند و دسته اى دیگر همواره معذّب، غمگین و ناراحت اند 2.
در واقع، با توجّه به آیات و روایات، در عالم قیامت، نظام کنونى عالم مادى دگرگون می شود. پدید آمدن زلزله عظیم در زمین،3 شکافته شدن دریاها 4، به حرکت در آمدن کوه ها 5 و درهم کوبیده شدنشان 6، خاموش گشتن ماه و خورشید و ستارگان عظیم 7 و پر از دود و ابر شدن فضاى جهان 8، پاره اى از تغییر و تحولات اساسى نظام کاینات است.
دوم . نباید انتظار داشت در عالم قیامت احکام، قوانین و سنن عالم مادى و دنیا جارى باشد و اگر گاهى در لسان آیات و روایات، از مواردى چون خوردن، آشامیدن، بودن در کنار زنان جوان زیبا رو، حضور در کنار نهرها و زیر درخت ها و... یاد می شود، این لذّت ها، همانند لذّت جنسى این دنیا نیست. چنان که زنان آنجا، به هیچ وجه دچار عادت ماهانه نمی شوند 9.
براساس آیات قرآن، هر چه بهشتیان بخواهند براى آنان آماده است. البته چه بسا با توجّه به شرایط بهشت، برخى خواسته هاى انسان ها با درخواست ها و نیازهاى دنیا متفاوت باشد.
درباره فرزنددار شدن نیز امکان دارد بهشتیان چنین نیازى احساس نکنند و لذّت هاى متنوع دیگرى جایگزین شود. اما بنا بر اصل کلى، اگر خواسته و آرزویى باشد برآورده شدن آن نیز به طور حتم امکان پذیر خواهد بود. البته این موضوع به دلیل سنن حاکم بر قیامت، به شیوه اى نیست که در این دنیا وجود دارد. نظام حاکم بر قیامت، نظام دفعى است، نه نظام تدریجى؛ یعنى، در قیامت خواستن مساوى با شدن و تحقق است. برخلاف نظام این عالم که براى عملى شدن خواسته ها، باید زمینه، اسباب و شرایط آن فراهم شود تا آن آرزو محقق گردد. در این دنیا، کسى که فرزندى میخواهد، باید ازدواج کند و با جمع یک سلسله شرایط و به تدریج و در زمان معیّنى داراى فرزند شود. اما در نظام قیامت چنین نیست؛ بلکه بهشتیان هرچه میخواهند، برایشان محقق می شود،10 و نیاز نیست که با جمع شرایط و پدید آمدن مقدماتى، به تدریج آن خواسته محقق شود. از این رو، خواستن فرزند در عالم بهشت، مساوى است با حضور بچه در همان لحظه؛ چنان که روایاتى نیز در خصوص این امر نقل شده است 11.
پی نوشت:
1. نگا: نحل 16، آیه 96 ؛ یونس (10)، آیه 24 ؛ حدید (57)، آیه 20 ؛ آل عمران (3)، آیه 197 ؛ نساء (4)، آیه 77.
2. نگا: قلم 68، آیه 33 ؛ رعد (13)، آیه 34 ؛ طه (20)، آیه 73 ؛ زمر (39)، آیه 26 ؛ آل عمران (3)، آیه 15 ؛ نساء (4)، آیه 77 و... .
3. مزمل73، آیه 14.
4. تکویر 81، آیه 7.
5. کهف 18، آیه 47.
6. حاقه 69، آیه 14.
7. تکویر 81، آیه 2.
8. فرقان 25، آیه 25.
9. نگا: بقره2، آیه 25، آل عمران (3)، آیه 15، نساء (4)، آیه 57، ص (38)، آیه 52، الرحمن (55)، آیه 56و... .
10. نگا: فصلت 41، آیه 31؛ ق (50)، آیه 35.
11. نگا: خواب و نشانه هاى آن، صص 86 ـ 90.
منبع: www.porseman.org


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.