هافبک ملی پوش ایتالیایی در کتاب زندگینامه خود یک فصل کامل را به ضربات ایستگاهی اختصاص داده و اینکه چگونه ضربات آزاد جونینیو در لیون، او را وسوسه کرد تا سعی کند تمام زندگی فوتبالی خود را صرف یادداشت برداری از ضربات آزاد جونینیو کند.
پیرلو شروع به جمع آوری DVD های تمام ضربات آزاد جونینیو و حتی تصاویر او هنگام زدن ضربه میکند، او تمامی جوانب شکل بدنی و نحوه حرکت الگوی خود را به دقت دنبال میکند. امّا مدت طولانی سپری میشود و آندرهآ، راز زدن ضربات آزاد جونینیو را کشف نمیکند.
پیرلو در دورانی که در میلان سپری میکرد، فکر کرد که جونینیو با حرکت و شیوه حالت بدنی خود قصد دارد درخط دفاعی پیش روی خود حواسپرتری ایجاد کند و ضربه بزند، همین مسئله باعث شد تا او نیز چنین شیوه ای را در برگیرد، امّا بیشتر اوقات ضربات آزاد او از بالای فنسهای اطراف زمین تمرینی میلانلو به بیرون میرفت.
امّا سرانجام در جایی الهام عجیبی به پیرلو در مکانی عجیب میرسد، همانطور که پیرلو در کتابش مینویسد:
"بهترین ایده در جایی به ذهنم خطور کرد که تمام تمرکزم را جمع کرده بودم، لحظه پیروزی در مسیر کشف این راز، درست جایی رقم خورد که من بر روی توالت نشسته بودم! خیلی رمانتیک. امّا مهم چیز دیگری بود.
پیدا کردن راز جونینیو در ضربات آزاد، برای من به یک وسواس خیلی بد تبدیل شده بود، به حدی که یک لحظه از زمانی که بیدار میشدم، نمیتوانستم به آن فکر نکنم. هر وقت که به این موضوع فکر میکردم و یک مرحله پیش میرفتم، به یک سد میرسیدم. خیلی سخت بود."
در آن لحظه خاص، پیرلو فهمید که تمام پاسخهایی که او در این مدت به دنبالش بوده اشتباه بود و در مکانی اشتباه به دنبال پاسخ میگردیده است. او به جای اینکه به این مسئله توجه کند که چه قسمتی از کفشهای جونینیو به توپ ضربه میزند، باید نحوه زدن این ضربه را تشخیص میداد. پیرلو فهمید که جونینیو برزیلی، برای زدن ضربه از تمام پای خود استفاده نمیکند، بلکه تنها سه انگشت پای او در واقع توپ را میزند و همین مسئله باعث میشود تا ارتباط خوبی با توپ برقرار کند.
او اولین ضربه اش را به کنج بالایی دروازه فرستاد، او پس از این شاهکارش را شش بار دیگر تکرار کرد. به این ترتیب بود که پیرلو متخصص ضربات آزاد شد، پیرلویی که خودش را در این زمینه برای پیدا کردن راز جونینیو "ملعون" و "متولد شده از یک نفرین" خطاب میکرد.
او در مجموع در تاریخ دوران بازیگری اش، 43 گل را از روی ضربات آزاد به ثمر رسانده است که 25 گل آن در سریآ به ثبت رسیده است. تنها سینیسا میهایلوویچ با 28 گل بالاتر از پیرلو قرار دارد. ستاره صربی که اکنون هدایت سامپدوریا را بر عهده دارد، احتمالاً دیر یا زود رکوردش را توسط آندرهآ پیرلو شکسته شده خواهد دید. اگرچه خود او عنوان کرده بود، داوطلبانه مایل است تا با پیرلو بر سر این مسئله رقابت دو نفره ای داشته باشند، تا تعیین کند که چه کسی بهترین است.!