استرس سخنران می تواند باعث به هم ریختگی فضای سخنرانی شود.
 
چکیده: سخنرانی کار سختی نیست، اگر بر موضوع مسلط باشید و بدانید چه چیزی را می خواهید در چه هنگام بگوئید. به شرط آنکه استرس ها را قبل از آن از بین برده باشید. در این نوشتار به ادامه گام های کاهش استرس در سخنرانی پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

تعداد کلمات 709 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه
 
 
سومین مرحله از ٦ راه حل : استدلال های سخنرانی تان را بفهمید.

١- با مکان سخنرانی تان آشنا بشوید

وقتی شما بدانید کجا سخنرانی تان برگزار می شود. می توانید خودتان را در حال سخنرانی تصور کنید.
اتاقی که در آن سخنرانی می کنید را بررسی کنید.
تعداد مخاطبان را تصور کنید. اتاق استراحت و منبع آب را بدانید کجاست.
 

٢- زمان سخنرانی خود را بپرسید

زمان سخنرانی تان را بفهمید. آیا شما تنها سخنران هستید، یا چندین نفر سخنرانی می کنند؟ آیا شما اولین، وسطین یا آخرین سخنران خواهید بود؟
اگر شما می توانید زمان سخرانی را انتخاب کنید. مشخص کنید چه زمانی از روز را برای سخنرانی ترجیح می دهید. تمایل دارید سخرانی تان در صبح باشد یا بعدازظهر؟
 

٣- تکنیک های که نیاز دارید را بفهمید

اگر قصد دارید که از ابزار های صوتی و تصویری در سخنرانی تان استفاده کند. اطمینان حاصل کنید که مکان برگزاری سخنرانی توانایی برآورده کردن این امکانات را داشته باشد.
تنظیمات ارائه را به سازمان منتقل کنید. به عنوان مثال، اگر شما استفاده از یک میکروفون دستی را به جای هدست ترجیح، به آنها بگویید. چیزهای دیگری که باید در نظر داشته باشید ، استفاده از صندلی، داشتن یک میز یا جایگاه مخصوص و داشتن اسلایدهای خود را بر روی مانیتور کوچک تعبیه شده برای نشان دادن اسلاید ها به شمت، بنابراین شما مجبور نیستید صفحه بزرگ را بخوانید. قبل از روز سخنرانی خود این جزئیات را با سازمان، مربی یا نماینده دیگر کار کنید.
وسایل کمکی صوتی و تصویری را از قبل بیازمایید. اگر کمک ارائه شده شما در حین ارائه واقعی شما کار نکند، اضطراب افزایش خواهید یافت. سعی کنید سعی کنید با آزمایش وسایل کمکی خود، از این اتفاق جلوگیری کنید.
 

چهارمین راه حل از ٦ مرحله : سخنرانی تان را تمرین کنید. 

١- وقتی تنها هستید سخنرانی تان را با خودتان تکرار کنید

ما تمایل به اعصبانی شدن درباره ی چیزهایی داریم که برایمان نا آشناست. زمانی را برای تمرین بگذارید. لازم نیست تک تک کلمه های سخنرانی تان را به یاد داشته باشید. اما لازم است که خود را با نکات اصلی، معرفی، تغییر، نتیجه گیری و مثال ها آشنا کنید. در ابتدا تنها تمرین کنید. به تنهایی تمرین کردن به شما فرصت این را می دهد تا در سخنرانی هرگونه نا برابری را کشف کنید. با صدای بلند بخوانید. از شنیدن صدای خود استفاده کنید. جمله بندی خود بررسی کنید و مطمئمن بشوید که با این نوع جمله بندی احساس راحتی می کنید.
• پس در جلوی آیینه یا با فیلمی که از خودتان گرفته اید، تمرین کنید. اینگونه می توانید حرکات و صورت خود را ببینید.
 

٢- بر روی مقدمه تمرکز کنید

اگر سخنرانی خود را به خوبی شروع کنید، استرس گفتاری شما به شدت کاهش خواهد یافت. پس از آن در طول بفیه ارائه ی خود احساس راحتی بیشتری خواهید داشت.
•هرچند نیازی نیست سخنرانی تان را حفظ کنید ولی با اینکه چطور سخنرانی را شروع کنید آشنا شوید. به شما امکان این را می دهد که سخنرانی را با اطمینان و اقتدار شروع کنید.
 

٣- در مقابل دیگران تمرین کنید

دوستان، همکاران یا اعضا خانواده که علاقه دارن به سخنرانی شما گوش کنند را پیدا کنید. از آن ها بخواهید که به شما پیشنهادات ای برای بهتر شدن سخنرانیتان، بدهند. این کار به شما این فرصت را می دهد تا با صحبت کردن در مقابل مخاطبان آشنایی بیشتری پیدا کنید. در نظر داشته باشید که این یک آزمایش برای روز سخنرانیتان است.
 

٤- در محل سخنرانی تان تمرین کنید

اگر این امکان وجود دارد،در اتاق که قرار است سخنرانی کنید، تمرین کنید. به چیدمان اتاق توجه کنید. بفهمید وقتی صحبت می کنید آواهای شنوایی شما چه صدایی می شنوند. در جایگاه سخنرانی یا جلو اتاق بایستید تا با آنجا احساس راحتی پیدا کنید. بعد از همه این ها، این جا جایی است که شما سخنرانی خواهید کرد.
 
ادامه  دارد...

مترجم: زهرا مومنی
منبع: https://www.wikihow.com/Reduce-Your-Speech-Anxiety
 

بیشتر بخوانید :
6 گام برای کاهش استرس هنگام سخنرانی (بخش اول)
6 گام برای کاهش استرس هنگام سخنرانی (بخش سوم)
 چگونه بر استرس هنگام سخنرانی غلبه کنیم؟
5 راه اعجاب‌انگیز برای کاهش استرس و حفظ آرامش
راه های کاهش استرس در زندگی
استرس و راهکارهای کاهش آن