مهارت­ های جسمانی بهداشتی بانوان (بخش اول)

زن قلب تپنده هر خانه است. این قلب برای حفظ سلامت خود و پمپاژ انرژی به دیگر اعضای خانواده، نیاز به آگاهی از یکسری از مهارت­ های جسمانی ساده، اما بسیار مهم دارد. در بخش اول این مقاله، با تعدادی از این مهارت­ ها آشنا می­ شویم.
پنجشنبه، 24 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
مهارت­ های جسمانی بهداشتی بانوان (بخش اول)
 آگاهی از مهارت­ های بهداشتی جسمانی باعث می­شود که زندگی بهتر وشادتری را تجربه کنیم.
 
چکیده : زن قلب تپنده هر خانه است. این قلب برای حفظ سلامت خود و پمپاژ انرژی به دیگر اعضای خانواده، نیاز به آگاهی از یکسری از مهارت­ های جسمانی ساده، اما بسیار مهم دارد. در بخش اول این مقاله، با تعدادی از این مهارت­ ها آشنا می ­شویم. 

تعدادکلمات 1061 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

مهارت های جسمانی بهداشتی بانوان

مقدمه

سلامتی دو بعد دارد: جسمانی و روانی؛ و این دو بعد در یکدیگر تأثیر و تأثر متقابل دارند. برای حفظ سلامت خود باید در درجه اول، شناخت لازم نسبت به سلامت و ابعاد آن به دست بیاوریم و در درجه دوم بتوانیم با آگاهی از مهارت‌های جسمانی و روانی، سطح این شناخت را افزایش دهیم. با ما همراه باشید.


1. مهارت استحمام و آراستگی و پوشاک

فرایند استحمام کردن تنها برای پاکیزگی پوست و بدن نمی‌باشد؛ زیرا برخورد آب با بدن آن چنان تأثیرگذار و مثبت است که حتی به عنوان یک روش درمانی مؤثر محسوب می‌شود. بنابراین، مهارت استحمام کردن در حفظ بهداشت روانی جسمانی تأثیر دارد. علاوه بر اینکه آراستگی و پوشاک نیز در بهینه‌سازی تصویر ذهنی ما نقش اساسی و مهمی را بازی می‌کند. بنابراین، هر زن خانه‌داری باید این مهارت‌ها را برای ارتقای سطح بهداشت جسم و روان خود به دست بیاورد. هر قدر فاصله استحمام‌ها کمتر باشد، به همان اندازه تندرستی و سلامتی نیز بیشتر است.

بیشتر بخوانید : چند ترفند ساده برای زیبایی بدون آرایش

2. مهارت استراحت، خواب و فعالیت

خواب راحت در محل مناسب و رختخواب تمیز به تندرستی کمک می‌کند. در پاکیزگی رختخواب باید دقت نمود. از خوابیدن در جای مرطوب خودداری نمود. بهتر است شب‌ها زود خوابید و صبح‌ها زود از خواب بیدار شد. استفاده از نوشیدنی های طبیعی آرام بخش قبل از خواب شب، این زمینه نقش مهمی ایفا می­کند.


3. مهارت ورزش و تندرستی

تربیت جسم و روان یکی از برنامه‌های اصلی آموزش بهداشت در خانواده‌ها است. به خصوص اینکه انسان را برای مبارزه در برابر سختی‌ها و مشقت‌های آینده زندگی آماده می‌سازد. برای هر سن ورزش خاصی وجود دارد. البته باید یادآوری نمود که بعد از صرف غذا ورزش زیان‌آور است؛ زیرا با هجوم خون به عضلات کار معده دچار اختلال شده و سبب سوء هاضمه می‌شود.
 

4. مهارت حفظ بهداشت دست و پا

دست، عضوی از بدن است که همیشه نمی‌توان آن را پوشاند. پس باید به آن توجه بیشتری شود. پوست دست بسیار حساس است و در اثر کار زیاد زیبایی خود را از دست می‌دهد. پس هنگام کار بهتر است از دستکش و پس از آن نیز از کرم یا لوسیون استفاده نمود. برای نرم و سفید کردن دست‌ها می‌توانید از عسل و آب‌ لیموی ترش استفاده کنید. به مدت 15 تا 20 دقیقه دست را داخل مایع آب لیمو و عسل قرار دهید و سپس با آب گرم بشویید. پاها به عنوان ستون محکم و فعال بدن، حدود یک سوم بدن را تشکیل می‌دهند. پاها پوستی خشک دارند. بنابراین، بهتر است بعد از حمام آنها را چرب کنید. یکی از دلایل ناراحتی پاها پوشیدن کفش‌هایی با کف نازک و پاشنه بلند و باریک است. اگر قصد استفاده از کفش پاشنه بلند را دارید سعی کنید زیاد سرپا نایستید. کف کفش بهتر است نیم سانتی‌متر ضخامت داشته باشد که از کف پا در مقابل آسفالت حفاظت کند. پاشنه کفش به اندازه کافی پهن و محکم باشد و قابلیت ارتجاع داشته باشد. کفش‌های چرمی بهترین نوع هستند؛ زیرا چروک نشده و بر حسب تغییر هوا و رطوبت منبسط می‌شوند و اجازه تبخیر مقداری از رطوبت پا را می‌دهند. پاها را روزی یک بار بشویید. هر روز جوراب خود را عوض کنید. سعی کنید 2 روز متوالی از یک کفش استفاده نکنید.
 

5. مهارت حفظ بهداشت قلب

قلب، آسیب‌پذیرترین عضو بدن انسان است. از این رو آموزش راه‌های حفظ سلامت قلب از اهمیت خاصی برخوردار است. پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلب همانند پیشگیری از بیماری‌های واگیر آسان‌تر، کم خرج‌تر و مطمئن‌تر است. تغذیه نامناسب، استعمال دخانیات، نپرداختن به ورزش، فشار روانی و نگرانی، بیماری قند و فشارخون شش عامل عمده در ایجاد بیماری قلبی هستند.
 

6. مهارت حفظ بهداشت مو

مو یکی از ضمایم پوست است و از دو قسمت تشکیل شده است. قسمتی از آنکه دیده می‌شود از سلول‌های مرده به وجود آمده و قسمت دیگر ریشه و پیاز مو است که دارای سلول‌های زنده و فعال است. به طور متوسط یک انسان بالغ حدود 000/100 تار مو بر روی سر خود دارد که هر تار آن بین 2 تا 10 سال عمر می‌کند و رشد آن حدود 33/0 میلی‌متر در روز و 10 تا 12 سانتی‌متر در سال است. توارث، نوع غذا، میزان رطوبت، پروتئین و چربی از عواملی هستند که در سلامت مو نقش مهمی دارند. ناراحتی‌های عصبی، نگرانی، دلواپسی، اندوه، کم‌خوابی و یا پرخوابی سلامتی مو را به خطر انداخته و رشد آنها را متوقف می‌سازد. در این هنگام مو علاوه بر توقف رشد دچار ریزش هم می‌شود.

برای حفظ بهداشت مو رعایت نکاتی زیر ضروری است:
1ـ به تغذیه و خواب خوب بپردازید. 2 ـ خوردن شیرینی و نوشابه گازدار را به حداقل برسانید. 3 ـ برنامه غذایی باید به اندازه کافی از ویتامین A, B, C و همین‌طور کلسیم، آهن، مس و ید برخوردار باشد تا موها زیبا بمانند. 4 ـ عدم استفاده از ید به اندازه کافی سبب می‌شود تا موها کدر، مرده و دچار ریزش گردند. 5 ـ میوه‌ها، سبزی‌های تازه و خام، ماهی تازه، جگر، روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و آفتابگردان و روغن ذرت از غذاهای بسیار مفید هستند که به رشد و سلامت مو کمک می‌کنند. 6 ـ تمرین بسیار ساده و در عین حال مؤثر برای تسریع گردش خون در پوست سر این است که به پشت بخوابید، روی شانه‌ها و آرنج‌ها تکیه کنید و سر را روی زمین قرار دهید. هنگام انجام این تمرین پاها را راست نگه دارید و زانوها را خم نکنید. 7 ـ ماساژ سر دارای اهمیت خاصی است. برس نمودن موها قبل از خواب تا حدود صد بار باعث می‌شود تا خون به جریان افتاده و رشد موها تقویت شوند.

تهیه و تنظیم : خانم حدیثه اسفندیار

منبع: مهارت­های زندگی زنان خانه دار
 

بیشتر بخوانید:
* 20راهکار ساده برای زیبایی، بدون نقاشی صورت
* 20 تکنیک طلایی برای پیشگیری از چین و چروک صورت
* ارتباط بهداشت و سلامتی با زیبایی در خانم ­ها (بخش اول)
* ارتباط بهداشت و سلامتی با زیبایی در خانم ­ها (بخش دوم)



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط