قبل از انتخاب همسر نشانههای هشدار مانند اعتیاد، شخصیت سلطهجو و... را بشناسیم تا بتوانیم تشخیص دهیم با چه کسانی ازدواج نکنیم.
چکیده: دقت در ابتدای هر رابطه باعث خواهد شد کمتر دچار دلشکستگی، یاس و سرخوردگی شویم. اما در موقع انتخاب همسر یا برقراری یک رابطه باید به دنبال چه نشانههایی باشیم که متوجه شویم با فرد نامناسبی روبرو هستیم؟ مقاله زیر کمک میکند دریابیم با چه کسانی ازدواج نکنیم و قربانی یک ازدواج شکست خورده نشویم.
تعداد کلمات 1237 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
تعداد کلمات 1237 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
نقطه ضعفهای مهلک در افراد چیست؟
برخی افراد دارای ویژگیهای منفی هستند که به آنان نقطه ضعفهای مهلک میگوییم. نقاط ضعفی که میتوانند باعث به وجود آمدن مشکلاتی بشوند. هیچ یک ازما آدمها صددرصد خوب و بیعیب و نقص نیستیم و کاستیهایی داریم که میتوانند بر رابطهمان تاثیر بگذارند. اما برخی از این نقطه ضعفها بسیار خطرناک و مخرب تر از بقیه هستند:
1- اعتیاد
چنانچه با شخصی رابطه دارید که به نوعی مواد مخدر، الکل، قمار، خوردن بی رویه داروهای آرامبخش و نظیر اینها اعتیاد دارد، بدانید به طور حتم در این رابطه صدمه خواهید دید. نشانههای هشدار را نادیده نگیرید و نشانههای شک برانگیز را فقط به دلیل اینکه فقط با کسی باشید کم اهمیت نپندارید.
2- عصبی مزاج بودن
زندگی کردن با آدم عصبی مثل این است که با یک بمب ساعتی زندگی کنید. بدین معنی که شما نمیدانید این بمب کی میترکد. عصبی مزاج بودن یک نقطه ضعف مهلک است که به راحتی میتوان آن را در افراد شناسایی کرد. به چنین نشانههایی دقت کنید:
- او از کوچکترین چیزی که مطابق میلش نباشد، عصبانی میشود.
- بسیار کم حوصله و بیطاقت است.
- به کوچکترین بهانه ناراحت و عصبانی میشود.
- خلق و خوی او مثل هوای بهار یک لحظه خوب و لحظه دیگر بد است.
اینها از نشانههایی ست که به شما میگوید با چه کسانی ازدواج نکنیم. چنانچه چنین نشانههایی را در کسی دیدید، قبل از آنکه هدف خشم او قرار گیرید خود را ز دسترس او خارج کنید.
3- قربانی پنداری
به طور معمول شناسایی این خصوصیت منفی یعنی قربانی پنداری مشکل است. چنانچه نامزدتان دائم دیگران را بابت شرایطی که دارد سرزنش میکند و سهم و مسئولیت اشتباهات و خطاهای خود را به عهده نمیگیرد مواظب باشید، چون ممکن است نفر بعدی که کاسه کوزهها را سر او بشکند شما باشید. فرد قربانی پندار زندگی را موقعیتی خصمانه میبیند و دائم از خود میپرسد:«چرا این همه بلا فقط سر من میآید؟» به جای اینکه بپرسد:«چرا این اتفاقات پیش میآیند و چطور میتوان کاری کنم که دیگربرایم پیش نیاید؟» اگر دیدید به حال چنین آدمی افسوس میخورید و غرق شکایتهای او از زندگی، روابط، سلامتیاش و غیره شدهاید، بدانید وقت آن رسیده است که به آن رابطه پایان دهید.
4- سلطه جویی
فرد معتاد به سلطه جویی، درست نقطه مقابل فرد قربانی پندار است. بدین معنا که همه کارها را خودش به تنهایی باید انجام دهد. هرگز از کسی درخواست کمک نمیکند. او بسیار نیاز دارد بر زندگی خودش و در نهایت زندگی شما مسلط باشد. این نقطه ضعف را با اعتماد به نفس اشتباه نگیرید. از خودتان بپرسید اینکه همسرتان تمایل دارد مهار اوضاع را در دست داشته باشد همان چیزی است که همیشه دنبال آن بودید؟
5- اختلال جنسی
اختلال جنسی تنها به معنی ناتوانی در اجرای عمل جنسی یا ناتوانی در رسیدن به رضایت جنسی نیست. اختلال جنسی به معنای این است که کسی اشتغال ذهنی وسواسگونه و دائمی به روابط جنسی داشته باشد، یا دچار کمبود عزت نفس و نجابت جنسی باشد. شناسایی این نقطه ضعف مهلک در ابتدای رابطه بسیار سخت است، اما وقتی با آن برخورد کردید میتواند بسیار مهلک باشد. شما باید رک و راست و بدون تعارف با او صحبت کنید تا بفهمید آیا او معتاد به خیال پردازیهای جنسی، دیدن فیلمهای مستهجن، رفتارهای جنسی بیاختیار، هرز دادن انرژی جنسی در همه جا، یا دارای سابقه تجاوز یا موردآزار جنسی قرار گرفتن در کودکی هست یا نه. بهتر است راجع به این چیزها همان اول رابطه حرف بزنید تا اینکه وقتی کار از کار گذشت یک دفعه بفهمید چه بلایی سرتان آمده است.
6- نابالغی شخصیتی
مراقب کسانی که سبک سریهای جذاب و شیرین دارند باشید. چنین افرادی چنان شیرین هستند که آدم دلش میخواهد از آنان مراقبت کند. اما چنین افرادی در واقع به اندازه کافی بزرگ نشدهاند که بتوان با آنان رابطهای سالم برقرار کرد. مراقب این نشانهها در او باشید: از نظر مالی مسوولیت ناپذیر، بیانگیزه، غیرقابل اتکا و اعتماد است؛ هیچ وقت نمیخواهد درباره زندگی و رابطهاش با شما صحبت کند. اگر نمیخواهید کارتان پدری یا مادری کردن برای همسر باشد، فرد دیگری را برای خود پیدا کنید.
7- دور از دسترس بودن از لحاظ روحی – عاطفی
این نقطه ضعف نشانه دیگری است که به ما کمک میکند دریابیم با چه کسانی ازدواج نکنیم. از رابطه برقرار کردن با کسی که از نظر روحی – عاطفی بسته و خاموش است برحذر باشید. بسیاری از افراد آمادگی برقراری رابطه را ندارند چرا که از نظر روحی محصور شدهاند. آنان به سختی میتوانند راجع به احساسات خود حرف بزنند یا کاری کنند که درونشان را نشان بدهند و به شدت در برابر باز شدن و اعتماد کردن به دیگران مقاومت میکنند. به کمک گفتگویی صادقانه و رک و راست بفهمید آیا عشق ورزیدن برای او کار ساده و آسانی است یا نه. در همان حین که رابطه پیش میرود رفتار او را زیر نظر بگیرید و قبل از اینکه تعهدی بدهید و رابطهاتان جدی شود، مطمئن شوید که او توانایی برآوردن نیازها و خواستههایتان را دارد یا خیر.
8- آسیب دیدگی ناشی از رابطه یا روابط قبلی
ما همیشه کوله باری احساسی از روابط گذشته را به دوش میکشیم و آن را با خود به روابط جدیدمان نیز میآوریم. مراقب کسی باشید که هنوز مقدار زیادی خشم و همچنین انزجار از نامزد یا همسر قبلیاش با خود حمل میکند؛ کسی که در مورد نامزد یا همسر قبلیاش احساس گناه میکند و هنوز نسبت به او احساس مسوولیت میکند یا از صدمهای که دیده هنوز وحشتزده است. ممکن است چنین فردی هنوز به اندازه کافی التیام پیدا نکرده که آمادگی پذیرش عشق را داشته باشد. بدانید منجی او شدهاید و عشق و ترحم را با هم اشتباه گرفتهاید.
9- آسیب دیدگی روحی دوران کودکی
همه ما مسایل روحی – عاطفی داریم که نشات گرفته از دوران کودکی ماست. برخی افراد مشکلات بسیار جدی را از دوران کودکی با خود به همراه دارند چنان که در آینده برقرار کردن رابطهای سالم را برایشان مشکل خواهد کرد؛ به ویژه اگر نامزد یا همسرتان از وجود این آسیبهای روحی خود آگاه نباشد و برای التیام دادن آنان کاری انجام ندهد.
این مشکلاتی که در ادامه میآید همیشه به عنوان یک نقطه ضعف مهلک که نشانهای باشد برای اینکه بدانیم با چه کسانی ازدواج نکنیم، نیست اما باید احتیاط لازم را به خرج دهید و به طور آشکار راجع به نگرانیهای خودتان با او صحبت کنید. دقت کنید و ببینید که آیا نامزدتان میتواند با مسایلی که چه در گذشته داشته یا به تازگی با آنان روبرو شده است، سروکله بزند و آنها را حل و فصل کند یا نه. این مشکلات از این قرارند:
این مشکلاتی که در ادامه میآید همیشه به عنوان یک نقطه ضعف مهلک که نشانهای باشد برای اینکه بدانیم با چه کسانی ازدواج نکنیم، نیست اما باید احتیاط لازم را به خرج دهید و به طور آشکار راجع به نگرانیهای خودتان با او صحبت کنید. دقت کنید و ببینید که آیا نامزدتان میتواند با مسایلی که چه در گذشته داشته یا به تازگی با آنان روبرو شده است، سروکله بزند و آنها را حل و فصل کند یا نه. این مشکلات از این قرارند:
- آزار دیدن جنسی و آسیبهای روحی ناشی از آن
- آزار دیدن کلامی یا جسمانی
- محرومیت از حضور پدر یا مادر به دلیل طلاق، مرگ، فرزندخواندگی، خودکشی پدر یا مادر
- اختلالات تغذیهای
- اعتیاد پدر یا مادر یا هر دو به الکل، مواد مخدر، قمار و مانند اینها
- تعصبات مذهبی
منبع: کتاب «از باربارا بپرسید»
نوشته : باربارا دی آنجلیس
مترجم: هادی ابراهیمی و مینا اسماعیلی
بیشتر بخوانید :
نشانه های مردی که قصد ازدواج دارد؟
با چه کسانی نباید ازدواج کرد؟ (بخش اول)
با چه کسانی نباید ازدواج کرد؟ (بخش دوم)
چه هنگام برای ازدواج مناسب است؟
این رابطه به ازدواج ختم نمیشود!
این مرد قصد ازدواج ندارد