سلامت روابط زناشویی در طول زندگی (بخش اول)

زوجین در دوران بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه می‌کنند که یکی از آنها مربوط به روابط زناشویی است. این روابط در بارداری می‌تواند تحت تاثیر عواملی مانند مفهوم روابط زناشویی در نظر زوجین، وضعیت سلامت جسمی و روانی و عوارض دوران بارداری، نحوه برخورد آنها با تغییرات فیزیکی زنان طی بارداری و در ضمن ترس از صدمه به جنین در زمان نزدیکی قرار گیرد.
يکشنبه، 26 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
سلامت روابط زناشویی در طول زندگی (بخش اول)
 سلامت رابطۀ زناشویی در دوران بارداری، از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
چکیده: زوجین در دوران بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه می‌کنند که یکی از آنها مربوط به روابط زناشویی است. این روابط در بارداری می‌تواند تحت تاثیر عواملی مانند مفهوم روابط زناشویی در نظر زوجین، وضعیت سلامت جسمی و روانی و عوارض دوران بارداری، نحوه برخورد آنها با تغییرات فیزیکی زنان طی بارداری و در ضمن ترس از صدمه به جنین در زمان نزدیکی قرار گیرد.

تعداد کلمات 614 /  تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه

سلامت روابط زناشویی در طول زندگی

سلامت روابط جنسی در طول بارداری

ـ در زمان بارداری مانعی برای روابط جنسی زوج‌ها وجود ندارد، مگر این که پزشک متخصص زنان یا ماما به هر دلیل منع کرده باشد.
ـ آمیزش با زنی که زایمانش نزدیک است و یا زنی که چند قلو باردار است، به دلیل باز بودن دهانۀ رحم و امکان پیدایش عفونت ممنوع است.[i]
ـ از آن جا که یکی از آداب همبستری با زنان، گفتن «بسم الله» است بهتر است قبل از هر نزدیکی با همسر باردار حتماً این ادب رعایت شود.[ii]
ـ حتماً قبل از نزدیکی با همسر باردارتان معاشقه داشته باشید، چرا که مهر و محبت شما به وی آرامش می‌بخشد و این آرامش روانی برای فرزندتان بسیار مفید است.
ـ منع پزشک از داشتن روابط جنسی به این معنا است که عمل مقاربت و نزدیکی صورت نگیرد پس همسرتان را از تماس‌های فیزیکی معمولی و سخن‌های عاشقانه محروم نکنید.
ـ در زمان بارداری طرز قرار گرفتن زوجین در هنگام عمل آمیزش بسیار مهم است پس چنان چه آگاهی لازم را در این زمینه ندارید با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
ـ میل جنسی خانم‌ها ممکن است در سه ماهه‌ی اول بارداری به دلیل ویار حاملگی و در سه ماهه‌ی آخر به دلیل بزرگ و سنگین شدن شکم کاهش یابد، پس لازم است آقایان با عشق و محبت این مشکل را تحمل نمایند تا در آینده‌ای نزدیک از وجود همسری با طراوت و فرزندی شاد و سالم برخوردار گردند.
ـ هر گونه استرس و فشار روانی ممکن است به سلامت جنین شما لطمه وارد کند پس در طول بارداری حتی در روابط جنسیتان دقت بیشتری داشته باشید.
ـ بهتر است زوجین و به خصوص آقایان قبل از عمل آمیزش دوش آب گرم بگیرند و یا حداقل بدن خود را تمیز کرده و شستشو دهند تا خانم به بیماری‌های عفونی و یا قارچ مبتلا نشده و مشکلی برای جنین پیش نیاید.
ـ خانم باردار باید توجه داشته باشد که در صورت بروز هر گونه علائم غیر عادی مثل سوزش، خارش و ترشح زیاد با پزشک متخصص خود مشورت کرده و برای درمان اقدام کند.
ـ در این دوران هرگز از وسایل تحریک‌کننده استفاده نکنید.
ـ بهتر است خانم‌ها در طول بارداری غسل جنابت را به تأخیر نیندازند، چرا که در زمان جنابت بسیاری از کارها برای آنها مکروه و یا حتی حرام می‌شود.
ـ مهبل زن در بارداری عمیق‌تر و کوتاه‌تر می‌شود لذا روابط جنسی در زمان بارداری چه از لحاظ چگونگی و چه از لحاظ دفعات باید ملایم باشد.
«جماع کردن با زن حامله بدون وضو، در زیر درخت میوه‌دار و نزدیک غروب آفتاب بسیار کراهت دارد.»[iii]

ادامه دارد...

تهیه و تنظیم:
خانم حدیثه اسفندیار

منبع: اشرف السادات فتحی، مریم تیموری؛ (1394)، محرمانه با همسران، انتشارات حدیث عشق، چاپ دوازدهم

پی نوشت :
فعالیت های جنسی زنان باردار
تاثیر بارداری بر رابطه زناشویی
روابط زناشویی در دوران بارداری
نقشه جامع تولّد فرزند سالم در طب اسلامی

 
 
پی نوشت :
[i] ـ مسائل جنسی و زناشویی، لطفعلی پورکاظمی، ص 99.
[ii] ـ وسائل ، ج 1، ص 191.
[iii] ـ مسائل ازدواج و حقوق خانواده، علی اکبر بابازاده، ص 169 ـ 166.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط