تکنیک هایی برای روابط انسانی بهتر

از طریق شنیدن ، سه اتفاق رخ می دهد : شنیدن از روی علاقه موجب ایجاد حس اعتماد بین دو طرف می شود . شنیدن موجب شکل گیری شخصیت فرد شنونده می شود ، زیرا شنیدن فعال همراه با تمرکز به انضباط فردی نیازمند است. شنیدن باعث ایجاد اعتماد به نفس در فردی می شود که به سخنانش گوش می دهید.
چهارشنبه، 6 تير 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
تکنیک هایی برای روابط انسانی بهتر
میزان سلامت شخصیت افراد بسته به تعداد و کیفیت ارتباطات آنهاست.
 
چکیده : از طریق شنیدن ، سه اتفاق رخ می دهد : شنیدن از روی علاقه موجب ایجاد حس اعتماد بین دو طرف می شود . شنیدن موجب شکل گیری شخصیت فرد شنونده می شود ، زیرا شنیدن فعال همراه با تمرکز به انضباط فردی نیازمند است. شنیدن باعث ایجاد اعتماد به نفس در فردی می شود که به سخنانش گوش می دهید.

تعداد کلمات 761 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

تکنیک هایی برای روابط انسانی بهتر
1-آیا در هر موقعیتی به دنبال خوبی ها هستیم؟
2-آیا با افراد مختلف رابطه خوبی برقرارمی کنم؟
3-آیا در ایجاد اعتماد به نفس در دیگران می‌کوشم؟
4-آیا دیگران را آنگونه که هستند می پذیرم؟
5-آیا شنونده خوبی هستم؟

 یکی از مهمترین اصول در مطالعه روابط انسانی عالی، اصل تلاش مستقیم است . براساس اصل تلاش مستقیم در فعالیت های من با دیگران خواسته های مان را تقریباً به صورت غیر مستقیم دریافت می کنیم ، بجای اینکه مستقیم دریافت نمایم . ما برای رسیدن به شادی نمی کوشیم خوشحال شویم ، بلکه سعی می کینم مشول انجام فعالیت های روزمره ای شویم که آنها را با ارزش و ارزنده می دانیم . بهترین روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران، آن است که تحت تاثیر وی قرار بگیرید. اگر دوست داریم دیگران به ما احترام بگذارند ، مطمئن ترین راه این است که به دیگران احترام بگذاریم.
میزان سلامت شخصیت افراد به اندازه ای است که بتوانند با بیشترین افراد جامعه و انواع مختلف آنها رابطه ی خوبی برقرار نمایند. فردی که از اعتماد به نفس و اطمینان واقعی برخوردار است ، بطور طبیعی و بدون هیچ گونه تلاشی قادر است با بیشترین افراد جامعه ارتباط مناسب برقرار نماید.
برای بهبود هرچه بیشتر کیفیت روابطمان با دیگران چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟ گذشته از خودسازی،چه کاری می توانیم با مردم  ودر قبال آنها انجام دهیم؟ هرکاری که برای افزایش اعتمادبنفس دیگران انجام دهیم ، موجب افزایش کیفیت روابط ما خواهد شد. چنانچه در زندگی تمام تلاش خود را بکار ببندیم تا در دیگران احساس خوشایند و با ارزش بودن ایجاد کنیم، خودمان نیز بطور خودکار احساس خوشایند باارزش بودن می کنیم . برای اینکه بتوانیم در دیگران احساس مهم بودن ایجاد نمایم چه کاری می توانیم انجام دهیم؟

اولین کاری که می توانیم انجام دهیم ایجاد حس پذرش است که یکی از ریشه دارترین خواسته های ذاتی بشر می باشد. ما می توانیم دیگران را  بطور کامل و بدون چون و چرا بپذریم ، بدون ینکه در مورد آنها قضاوت کنیم ، دومین کاری که می توانیم در این زمینه انجام دهیم ، تایید آنهاست. ما می توانیم هرکار خوب یا درستی را که دیگران انجم می دهند مورد تمجید و تعریف قرار دهیم . این است که از انها قدردانی و سپاسگذاری نماییم. این کار باعث می شود احساس کنند هرکاری که انجام می دهند و هرسخنی که می گویند ، باارزش و نتیجه بخش است.
تحسین ، روشی بسیار عالی در ایجاد اعتماد به نفس در دیگران است. می توانیم خصوصیاتی مانند ، وقت شناسی، سخات و یا دارایی های آنها را مورد تحسین و تمجید قرار دهیم . چنانچه هدف ما ایجاد اعتمادبنفس بالا و با ارزش بودن در دیگران داشت ، هرگز نباید آنها را مورد انتقاد قرار دهیم. هیچ چیز به اندازه انتقاد مخرب ، موجب تخریب شخصیت ، کاهش اعتمادبنفس و خودباوری و ایجاد واکنش های منفی –اگر نگوییم خشونت آمیز و خشونت بار-در افراد نمی شود. هنگامی که با دیگران مشاجره می کنیم ، درحقیقت به آنها می گوییم افکار و عقاید و ارزش هایشان اشتباه است.هرچقدر بیشتر به دیگران توجه داشته باشیم ، بیشتر این مطلب را به انها منتقل می کنیم که ما آنها را افرادی ارزشمند و مهم می دانیم .

در درجه ی نخست از طریق شنیدن سخنانشان به آنها توجه می کنیم . از طریق شنیدن ، سه اتفاق رخ می دهد:
شنیدن از روی علاقه موجب ایجاد حس اعتماد بین دو طرف می شود.
شنیدن موجب شکل گیری شخصیت فرد شنونده می شود، زیرا شنیدن فعال همراه با تمرکز به انضباط فردی نیازمند است.
شنیدن باعث ایجاد اعتماد به نفس در فردی می شود که به سخنانش گوش می دهید. تکنیک های متعددی جهت شنیدن موثر وجود دارد. بافرد رودر رو صحبت کنید و به سمت جلو خم شوید و کاملا تمرکز نمایید ، بدون اینکه ذهنتان در گیر مسایل دیگر شده یا حواستان پرت شود. قبل از پاسخ دادن لحظه ای مکث کنید و که نشان می دهد به آنچه می گوید توجه دارید. چنانچه فرد به مطلبی اشاره نمود که برای شما مبهم است، به او بگویید که : من از سخنان شما اینگونه متوجه شدم که..." و بازخورد سخنانش را به وی منتقل کنید. سوالات بی انتها از وی بپرسید تا به وی کمک کنید بطور کامل خود را بروز دهد.
مهمترین نقطه آغاز ایجاد روابط عالی انسانی ، روابط زناشویی است. نخستین مشکلی که در روابط زناشویی بروز می کند ، عدم تعهد و پایبندی است. عدم پایبندی در روابط ، به طرف دیگر نشان می دهد که عملکرد وی درست نیست . چنانجه فردی شهامت داشته باشد از صمیم قلب خود را به این رابطه متعهد نماید ، همین شهامت را به فرد دیگر نیز منتقل می کند.
 
منبع : برگرفته از کتاب "روانشناسی موفقیت"
نوشته : برایان تریسی
 

بیشتر بخوانید : 
هنر گوش دادن
هنر گوش فرا دادن به دیگران
هنر گوش دادن
رهنمودهایی در هنر گوش دادن



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط