احمدرضا عابدزاده
احمدرضا عابدزاده (زاده ۴ خرداد ۱۳۴۵، آبادان) دروازهبان سابق تیم ملی فوتبال ایران، پرسپولیس و استقلال تهران است.
دوران ورزشی
این دروازهبان سالهای اولیه دهه ۶۰ در تیم هلال احمر اصفهان بازی میکرد و پس از آن سالها در تیم تام اصفهان زیر نظر حسین چرخابی بازی کرد. پنج بار اسمش از منتخب جوانان خط خورد ولی سماجت وی باعث شد تا سال ۱۳۶۴ جوانان اصفهان همراه با عابدزاده بازی کنند. ۱۸ سال بیشتر نداشت که به اردوی تیم ملی جوانان دعوت شد و در اواخر همین سال عضو ثابت تیم ملی گردید. سپس به تهران آمد سال ۱۳۶۶ عابدزاده برای انجام خدمات سربازی به تیم ژاندارمری تهران رفت و پس از دو سال در سال ۱۳۶۸ مجدداً به تام بازگشت؛ و پیراهن استقلال تهران را به تن کرد وی در همین سال ازدواج کرد و به مقام قهرمانی لیگ ایران رسید و سال بعد باتیم استقلال به بزرگترین افتخار باشگاهی اش یعنی قهرمانی جام باشگاهی آسیا دست پیدا کرد و کاندیدای برترین دروازهبان آسیا و آفریقا شد وی سال ۷۲ پس از سه فصل بازی در تیم استقلال به دلیل مشکلات مالی ازاین تیم جدا شد و به تیم سپاهان اصفهان رفت وی سال ۱۳۷۳ به تیم پرسپولیس پیوست و تا آخر دوران بازیگری دراین تیم ماند وی در ۷۸ بازی ملی شرکت نموده و مجموعاً ۵۲ گل دریافت کردهاست که از این جهت رکورد باقی گذاشت. وی در بازیهای مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه یکی از ارکان موفقیت تیم ملی فوتبال ایران در راه صعود به جام جهانی بود.
اوج شهرت احمدرضا در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن اتفاق افتاد که با وجود آسیب دیدگی از ناحیهٔ انگشتان دست، با مهار ۲ پنالتی در فینال مسابقات در برابر کره شمالی ایران را به قهرمانی آسیا رساند او در طول این مسابقات جمعاً ۲ گل دریافت کرد که هر دو گل نیز از روی نقطه پنالتی وارد دروازه عابدزاده شد. در آن دوره از مسابقات علی پروین سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بود.
در نظرسنجی برنامه نود در سال ۱۳۸۸ وی به عنوان محبوبترین بازیکن سه دهه اخیر فوتبال ایران انتخاب شد.
وی سرانجام روز جمعه ۲۳ دی ماه سال ۱۳۸۴ در حالی که چند سال بود که فوتبال را کنار گذاشته بود، به صورت افتخاری در دیدار دوستانه پرسپولیس بابایرن مونیخ مدت کوتاهی بازی کرد و به صورت رسمی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، الیور کان دروازهبان تیم ملی فوتبال آلمان و باشگاه بایرن مونیخ، وی را در آغوش گرفت.
افتخارات ورزشی
مهر ۱۳۶۲: کسب قهرمانی اصفهان با تیم «تام» در هفده سالگی.
دی ۱۳۶۵: قهرمانی با تیم فوتبال منتخب اصفهان در دومین دوره از مسابقات فوتبال لیگ استانی قدس.
اردیبهشت ۱۳۶۹: عزیمت به تهران و حضور در تیم فوتبال استقلال تهران و کسب قهرمانی لیگ کشور با آبی پوشان در روز چهارم خرداد ۶۹.
مهرماه ۱۳۶۹: قهرمانی با تیم ملی در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن، با مهار سه ضربه پنالتی برابر کره شمالی در فینال
مرداد ماه ۱۳۷۰: قهرمانی با تیم استقلال در مسابقات فوتبال جام باشگاههای آسیا بعد از پیروزی دو بر یک برابر لیائونینگ چین
بهمن ماه ۱۳۷۰: قهرمانی با تیم استقلال در مسابقات فوتبال جام باشگاههای تهران
دی ماه ۱۳۷۴: قهرمانی با پرسپولیس در مسابقات فوتبال لیگ پنجم آزادگان و رکورد هجده بازی بدون گل خورده
تیرماه ۱۳۷۶: قهرمانی با پرسپولیس در مسابقات فوتبال لیگ ششم آزادگان آذر ماه ۱۳۷۶: صعود با تیم ملی فوتبال به مسابقات جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه بعد از مساوی با تیم ملی استرالیا
خرداد ماه ۱۳۷۸: قهرمانی با پرسپولیس در لیگ هشتم آزادگان
تیر ماه ۱۳۷۸: قهرمانی با پرسپولیس در جام حذفی کشور
اردیبهشت ۱۳۷۹: قهرمانی با پرسپولیس در لیگ نهم آزادگان.
حضور در سینما
همچنین وی نقش احمدرضا عابدزاده را در فیلم ازدواج غیابی بازی کرد.
مربیگری
عابدزاده مربیگری را در سال ۱۳۷۹ در تیم سایپا به عنوان مربی دروازهبانان شروع کرد، وی در سال ۱۳۸۳ به تیم استقلال اهواز رفت و از تیر ۱۳۸۷تا دی ۱۳۸۸ به عنوان مربی دروازهبانان باشگاه پرسپولیس فعالیت داشت. وی در سال ۲۰۱۰ با سمت مربی به تیم استیلآذین رفت. در سال ۲۰۱۴ به دنبال مشکلات بابک زنجانی مالک باشگاه راهآهن و خرید امتیاز این تیم توسط حمید استیلی با سمت مربی دروازه بانان این تیم به فوتبال و لیگ برتر برگشت.
چاپ کتاب زندگینامه
زندگینامه احمدرضا عابدزاده در قالب یک کتاب با نام زندگینامه حرفهای عقاب آسیا در دست انتشار است؛ این کتاب زندگینامه ورزشی و شخصی احمدرضا عابدزاده، دروازهبانی که بعداز ناصر حجازی (دومین دروازهبان قرن بیستم آسیا) دروازهبان افسانهای فوتبال ایران است؛ که به عقاب آسیا معروف بود. این کتاب نوشته محمد ناصری است. همچنین در سالهای قبل فیلم سینمایی با نام ازدواج غیابی نیز در کارنامه ایشان هست.
احمدرضا عابدزاده برترین دروازهبان پس از انقلاب
در نظرسنجی پیامکی برنامه ۹۰ با شرکت یک میلیون و ۸۰۲ هزار نفر احمدرضا عابدزاده با ۵۹ درصد آرا عنوان برترین دروازهبان پس از انقلاب را کسب کرد، ناصر حجازی با ۳۲ درصد دوم شد (که البته بیشتر افتخارات و بازیهای مرحوم حجازی قبل از انقلاب است) و مهدی رحمتی و ابراهیم میرزاپور با ۸ و ۱ درصد آرا سوم وچهارم شدند.