چهارشنبه، 29 خرداد 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

اندرو گرو

اندرو گرو
اندرو گرو رهبر شرکت «اینتل» در ۲ سپتامبر ۱۹۳۶ در شهر بوداپست مجارستان متولد شده است. تولد او در مجارستان میتوانست برای او یک سرنوشت بد را رقم بزند. او از همان ابتدا مجبور بود خودش را با واقعیت ها تطبیق دهد. در سال ۱۹۴۴ نازی ها به مجارستان حمله کردند,در همین سال کمونیست ها وارد کشور شدند.
گرو از کمونیستها متنفر بود. در سال ۱۹۵۶,هنگامیکه انقلاب مجارستان موجب شد مرز این کشور با اتریش برای مدت محدودی باز شود، گرو با یک تصمیم فوری و پیش بینی نشده مواجه شد. او هرگز خارج از مجارستان را تجربه نکرده بود. او مجبور بود خانواده اش را ترک کند و شاید هرگز آنها را دوباره نمی دید. فرصت شیرجه زدن در ناشناخته ها به هر انسانی داده می شود و برای اندی نیز پیش آمده بود. در سال ۱۹۵۶ تنها با داشتن ۲۰ دلار با توجه به نابسامانی اوضاع کشورش آنجا را به سمت نیویورک ترک کرد.
او در ۷ جون ۱۹۵۷ وارد امریکا شد درست روزی که مجله تایمز عکس یک جنگجوی آزادیخواه مجارستانی را روی جلد مجله اش به عنوان «مرد سال» چاپ کرده بود. سه سال بعد با درآمدی که از راه کارگری در رستوران‌ها به دست آورده بود، در رشته شیمی فارغ‌التحصیل شد. با تلاش و پشتکار کم‌نظیر سه سال بعد یعنی ۱۹۶۳ از دانشگاه برکلی دکترای خود را دریافت کرد. پایان‌نامه دکترای او در زمینه نیمه‌هادی‌ها هنوز جزو بهترین کتاب‌های فنی در این زمینه است. این در حالی است که به هنگام مهاجرت به آمریکا هیچ زبان ا نگلیسی نمی‌دانست اما اشتیاق فراوان به یادگیری و علاقه به خلق کالاهای با ارزش پایدار در وجود او نهفته بود.
 
بلافاصله در شرکت faichild semiconductor مشغول به کار شد. دکتر گرو در دهه ی ۱۹۶۰ همکاری های بسیار ارزنده ای در زمینه مدارات مجتمع (semiconductor) انجام داد . اولین تحقیقاتش به ساخت فلز اکسید سیلیکون انجامید.
 
در جولای سال ۱۹۶۸ برای همکاری با موسسان شرکت «اینتل» یعنی گوردون مور و روبرت نویس به آن شرکت پیوست و به عنوان رئیس بخش تحقیق و توسعه مشغول به کار شد. او در سال ۱۹۷۹ مدیر عامل (CEO) شرکت اینتل شد. در می ۱۹۹۷ مسولیت دیگری را نیز در شرکت اینتل پذیرفت و عضو هیئت مدیره شد. ولی در می ۱۹۹۸ او یک پله به عقب برگشت و سمت مدیر عاملی را رها کرد و هم اکنون او مشاور ارشد شرکت اینتل است.
دکتر گرو بیش از ۴۰ مقاله ی فنی نوشته است و در زمینه ی مدارات مجتمع چندین اختراع دارد. او به مدت ۶ سال در دانشگاه برکلی در زمینه ی مدارات مجتمع(semiconductor device physics ) تدریس کرده است. او همچنان سخنرانی هایی در دانشکده تحصیلات تکمیلی استنفورد دارد. اولین کتاب دکتر به نام Physics and Technology of Semiconductor Devices در بسیاری از دانشگاه های برجسته امریکا تدریس شده است.
 
اندرو گرو
 
اندی گرو تاکنون چند کتاب مدیریتی نوشته و در آن تجربیات کاری و افکار خود را مطرح کرده است. کتاب های او در زمینه مدیریت عبارتند از :
 
High Output Management – 1983
One-on-One With Andy Grove – 1987
Only the Paranoid Survive – 1996
Strategic Dynamics: Concepts and Cases, coauthored by Robert A Burgelman, – 2005
و زندگی نامه اش در کتاب Swimming Across در سال ۲۰۰۱ انتشار یافت. او نویسنده مقاله هایی در روزنامه هایی همچون Fortune ، New York Times ، Wall Street Journal ، Working Woman می باشد.
از بارزترین افتخارات گرو:
• گرفتن مدال موفقیت AEA د سال ۱۹۹۳
• نام گرفتن «مرد سال» توسط مجله ی تایمز در سال ۱۹۹۷
• عنوان «مدیر برجسته سال» را از طرف جامعه ی مدیران در سال ۱۹۹۸ به خود اختصاص داد.
• در سال ۲۰۰۰ مدال افتخار IEEE را کسب کرد.
• اخذ دکترای افتخاری علوم پایه از دانشکده ی Newyork City در سال ۱۹۸۵
• اخذ دکترای افتخاری مهندسی از موسسه یWorcester Polytechnic در سال ۱۹۸۹
• اخذ دکترای افتخاری حقوق از دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۰
اینتل تحت نظارت دکتر گرو با سرمایه ی۱۱۵ بیلیون و سود سالیانه ۵٫۱ بیلیون بسیار معتبر تر از IBM است. اینتل ۹۰%از بازار جهان را به خود اختصاص داده است. کتاب «مدیریت کارا» محصول آموزش‌های او در دانشگاه استانفورد است. کتاب «تنهابی‌ پروایان پایدارند» که در سال ۱۹۹۶ عرضه شد جزو پرفروش‌ترین کتاب‌ها قرار گرفت. عنوان کتاب بیانگر تئوری «نقطه چرخش راهبردی» و اهمیت آن در فرایند مدیریت کسب و کار سازمان‌هاست که او به تفصیل آن را تشریح کرده است. او به عنوان رهبر دیرین اینتل خود را شاگرد «نقطه‌های چرخش راهبردی» و اهمیت آن در فرآیند مدیریت کسب و کار سازمان‌هاست که او به تفصیل آن را تشریح کرده است. او به عنوان رهبر دیرین اینتل خود را شاگرد نقطه‌های چرخش راهبردی می‌داند. چرخش حیاتی شرکت اینتل از تولید حافظه به تولید تراشه‌های ریزپردازنده و سرآمد شدن شرکت در تولید ریزپردازنده از ۶۴ بیت در آغاز تأسیس شرکت در ۱۹۶۸ تا تولید تراشه‌های پنتیوم کنونی و برنامه تولید تراشه با ۱۱ میلیارد ترانزیستور در سال ۲۰۱۱، همگی به رهبری او انجام شده است. در آمد سالانه ۶/۲ میلیارد دلاری شرکت در آغاز رهبری او، در سال ۲۰۰۳ میلادی به ۲۶/۵ میلیارد دلار بالغ شده است. همکاران همواره او را فردی منضبط، دقیق و جزیی‌نگر یافته‌اند. او به راستی یکی از معماران عصر دیجیتال است با شخصیتی برجسته و دارای جنبه‌های مختلف. او یک دانشمند است که چند موضوع انحصاری را در طرح‌های نیمه‌هادی به نام خود ثبت کرده است. یک مدرس است که در دانشگاه و شرکت به امر آموزش اهتمام می‌ورزد. یک مدیر تولید است که در فتح بازارهای جدید پیشقدم است. یک برنامه‌ریز و آینده‌نگر در کسب و کار است که به عمل راهبردی اهمیت می‌دهد. او با آن که بنای اینتل را مستحکم کرده و ۳۰ سال برای شرکت «مردی برای تمام فصول» به حساب آمده است، با تواضع، خود را مدیون کارکنان شرکت می‌داند؛ آنانی که وقتی مدیریت تصمیم اصلی را می‌گیرد در پیاده کردن اندیشه، بکارگیری منابع و اصلاح برنامه‌ها صمیمانه می‌کوشند و کارها را پیروزمندانه پیش می‌برند. او فرهنگ ارتباط صادقانه و باز را در اینتل تقویت و محیط باز دفاتر را سمبل قدرت اینتل کرد.
اندی گرو شخصیتی است که فقیرانه راه مهاجرت را برگزید و با همت عالی خویش مدارج دانشگاهی و مدیریتی را پشت سر گذاشت و اکنون در رأس شرکتی عظیم مانند اینتل دفتر کار او همان گونه کوچک مانده است و حتی با رشد اینتل کوچک‌تر نیز شده است!


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.