جمعه، 15 تير 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

اشکان دژاگه

اشکان دژاگه
بیوگرافی
 
اشکان دژآگه (زاده ۱۴ تیر ۱۳۶۵ برابر با ۵ ژوئیه ۱۹۸۶ در تهران، ایران) بازیکن تیم ملی فوتبال ایران است و ملیت ایرانی دارد.
او تاکنون در تیم‌های هرتابرلین و وولفسبورگ در بوندس‌لیگا بازی کرده‌است. او در سال ۲۰۱۲ با قراردادی ۳ ساله به فولام پیوست. او در رده ملی، برای تیم‌های پایه آلمان بازی کرده‌است و در رده بزرگسالان، از لحاظ قانونی می‌توانست هم برای تیم ملی فوتبال آلمان و هم برای تیم ملی فوتبال ایران بازی کند. اما به دلیل علاقه‌ای که به ایران داشت با اینکه رسانه‌ها شانس دعوت شدن به تیم بزرگسالان آلمان را به او داده بودند برای تیم ملی ایران به میدان رفت. وی هم‌اکنون عضو باشگاه ناتینگهام فارست است. او از پدر و مادری ایرانی متولد شده است.
 
 
زندگی شخصی
 
اشکان دژآگه مقیم برلین است و با همسر آلمانی-ایرانی (شقایق) و دخترانش (آلیا و آلیشا و آمایا) زندگی می‌کند. در زندگی اجتماعی به امور خیریه علاقه مند است و در بیشتر آنها فعالیت دارد.
اشکان دژآگه در می سال ۲۰۱۴ پروفایل دی‌ان‌ای خود را برای پژوهش و آزمایش دربارهٔ جراحت‌های ورزشی هدیه داد.
 
 
باشگاه‌های حرفه‌ای
 
ولفسبورگ
 
دژاگه فوتبال خود را با هرتابرلین آغاز کرد، سه فصل برای این تیم به میدان رفت و سپس راهی ولفسبورگ شد تا شش فصل با پیراهن این تیم بازی کند. حاصل حضور دژاگه در ولفسبورگ، ۱۳۲ بازی و به ثمر رساندن ۱۸ گل بود. وی در زمان حضور خود در ولفسبورگ بازی‌های درخشانی را به نمایش گذاشت.
 
 
فولام
 
دژآگه در بوندسلیگا پنج فصل را سپری کرد و بیش از ۱۵۰ بار به میدان رفت. او در ولفسبورگ موفق شد، به قهرمانی بوندسلیگا دست یابد و در موفقیت آن تیم نقش مهمی را ایفا کند. دژآگه در تابستان سال ۲۰۱۲ با نظر مارتین یول با مبلغی اعلام نشده از ولفسبورگ به فولام پیوست. دژاگه در ۴۴ بازی رسمی برای فولام ۶ گل به ثمر رساند و در مجموع بازی‌های قابل قبول و درخشانی را در لیگ برتر انگلیس به نمایش گذاشت.
 
 
العربی
 
سایت باشگاه فولام با تأیید خبر انتقال اشکان دژاگه به العربی لیگ ستارگان قطر نوشت:
باشگاه انتقال اشکان دژاگه به فولام به ازای مبلغی نامعلوم را تأیید می‌کند. این بازیکن ایرانی، در طی دو سال بازی در جنوب غرب لندن، در ۴۹ بازی به میدان رفت و ۶ گل برای تیم به ثمر رساند. اشکان در دیدارهای حساس فصل قبل عملکرد فوق‌العاده‌ای را از خود بر جای گذاشت. تمام اعضا و طرفداران باشگاه فولام، از اشکان دژاگه به خاطر تلاش‌هایش در طول حضور در این تیم، تشکر می‌کنند.
سرانجام در ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۴، دژاگه با قراردادی ۶٫۳ میلیون پوندی، راهی العربی قطر شد. او با این قرار به گران‌ترین بازیکن فوتبال ایران تبدیل شد.
 
 
بازگشت به ولفسبورگ
 
دژاگه پس از دو فصل حضور در العربی قطر در نقل و انتقالات زمستانی ۲۰۱۷ به وولفسبورگ بازگشت.
 
 
بازی‌های ملی
 
بازی در تیم‌های ملی پایه آلمان
 
دژاگه در رده‌های سنی زیر ۱۷ سال، زیر ۱۹ سال و زیر ۲۱ سال برای آلمان بازی کرده‌است. او در سال ۲۰۰۹ با پیراهن شماره ۹ در بازی‌های زیر ۲۱ سال اروپا همراه با مانوئل نویر، سامی خدیرا و مسعود اوزیل برای آلمان بازی کرد و به قهرمانی رسید. دژآگه در این دوره یک گل به ثمر رساند.
 
 
امتناع از بازی مقابل تیم ملی جوانان اسرائیل
 
او قرار بود در بازی مقابل تیم ملی فوتبال جوانان اسرائیل در چارچوب رقابت‌های مقدماتی قهرمانی سال ۲۰۰۹ (میلادی) اروپا در میان تیم‌های فوتبال زیر ۲۱ ساله‌ها که در روز ۱۲ اکتبر ۲۰۰۷ برگزار می‌شد شرکت کند. اشکان پس از آگاهی از قرار گرفتن تیم ملی زیر ۲۱ ساله‌های آلمان در برابر اسرائیل، و پیش از عزیمت به اطلاع دیتر آملیتس مربی زیر ۲۱ ساله‌های آلمان رسانده بود که به دلیل پیش بینی‌های موجود از وضعیت اسرائیل، این تیم را برای بازی در مقابل اسرائیل همراهی نخواهد کرد. او عنوان کرد: «مربی با اصل و نسب ایرانی من آشنا است و معذوریت‌های سیاسی من را برای عدم شرکت در بازی روز جمعه درک می‌کند».
امتناع اشکان دژاگه از سفر به اسرائیل به همرا تیم ملی زیر ۲۱ سال آلمان، بازتابهای گسترده‌ای در رسانه‌های کشور آلمان داشت. پس از جنجال بوجود آمده، اشکان در گفتگویی با نشریه شب (Stern) چاپ آلمان اعلام کرد: «در رگهای من بیشتر خون ایرانی جاری است تا آلمانی، باید این مسئله را پذیرفت. والدین من ایرانی هستند. ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد.» او همچنین در پاسخ به پرسشی گفت: «دین من اسلام است، به خداوند ایمان دارم. پیش از هر بازی خدایم را ستایش می‌کنم. این آئین من است.»
 پس از اینکه برخی منابع مدعی شدند که یکی از برادرانش در باشگاه پیکان ایران بازی می‌کند در مصاحبه با اشترن Stern، عنوان کرد: «برادرم هم از اینکه برخی روزنامه‌ها نوشته بودند او در تهران زندگی می‌کند و برای باشگاه پیکان بازی می‌کند، بهت زده شده بود. او در برلین و در کنار پدر و مادرم زندگی می‌کند.»
دیتر آیلتس مربی آلمانی تیم ملی جوانان آلمان به اشپیگل گفته‌است: «اشکان برای خانواده خود اهمیت زیادی قائل است و به آنها وابسته‌است؛ و از آنجا که وی بستگان زیادی در ایران دارد، نگران است که سفر او به اسرائیل همراه با تیم آلمانی، دردسرهایی را از طرف دولت ایران برای او و خانواده اش بوجود آورد.»
روزنامه بیلد خواهان اخراج اشکان دژاگه شده‌است. معاون دبیرکل سازمان ارشد یهودیان آلمان، دیتر گرومن نیز به روزنامه اشپیگل گفت: «نمی توان پذیرفت که ورزشکاری در تیم ملی آلمان بخواهد یهودیان را مورد تحریم شخصی قراردهد.» سازمان یهودیان آلمان خواهان آن شده که «فدراسیون فوتبال آلمان، به آسانی از کنار این امر نگذرد.» ولفگانگ شویبله، وزیر کشور، نیز از او به شدت انتقاد کرد. شویبله گفت: وقتی یک نفر عضو تیم ملی می‌شود دیگر مجاز نیست بگوید به دلایل سیاسی در این کشور بازی می‌کند، اما در آن کشور بازی نمی‌کند.
اشکان دژاگه بعدها گفت: که برای امتناع خود از سفر به اسرائیل هیچ انگیزهٔ سیاسی نداشته‌ام؛ و فقط به خانواده‌ام فکر می‌کردم که مبادا در ایران دچار دردسر شوند.
تمجید از دژاگه توسط رئیس سازمان تربیت بدنی، تلفیق تصاویر بازی دژاگه با تصاویر جنبش مقاومت فلسطین در تلویزیون ایران از جمله واکنش‌های ایران به اقدام دژاگه بود ولی پس از ابراز تمایل دژاگه برای بازی برگشت مقابل اسرائیل، موج حمایت از او فروکش کرد.
وی در روزهای پایانی جام جهانی و در پی بمباران نوار غزه توسط اسرائیل نیز، با انتشار عکسی در صفحه فیسبوک خود، از مردم غزه حمایت کرد.
 
 
امکان بازی برای تیم ملی ایران
 
دژاگه پیشتر از حضور در ایران، از تمایل خویش برای بازی در تیم ملی فوتبال ایران سخن گفته بود. اگرچه او گوشه چشمی هم به دعوت به تیم ملی بزرگسالان آلمان داشته‌است، شانس کمی برای دعوت به تیم آلمان داشت.
مطابق قوانین فیفا تا پیش از سال ۲۰۰۹، بازیکنی که می‌توانست برای تیم ملی دو کشور بازی کند، اگر برای کشور اول در تیم بزرگسالان بازی نکرده‌بود، حداکثر تا سن ۲۱ سالگی می‌توانست برای کشور دوم بازی کند. مطابق این قانون دژآگه دیگر نمی‌توانست برای ایران بازی کند. در ژوئیه سال ۲۰۰۹، فیفا در این قانون تغییراتی داد و همچنین شرط سنی را برداشت. فیفا با تغییر ملیت دژآگه موافقت کرد و او از لحاظ قانونی توان بازی در تیم ملی فوتبال ایران را پیدا کرد.
افشین قطبی سرمربی وقت تیم ایران از دعوت او به تیم ملی خبر داد و نام وی را در فهرست ۵۰ نفره ارسالی تیم ملی فوتبال ایران برای جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۱ قرار داد. اما دژآگه تصمیم گرفت تیم ایران را همراهی نکند. او در این باره گفت: «من این مسئله را به دقت بررسی کردم. اگر به جام ملت‌ها می‌رفتم حداقل یک ماه حضور در ولفسبورگ را از دست می‌دادم. من می‌خواهم شانسم را اینجا امتحان کنم و در نیم فصل دوم در ترکیب اصلی تیم قرار بگیرم.»
۹ ماه بعد، کارلوس کی‌روش سرمربی بعدی تیم ملی از وی برای حضور در تیم ایران دعوت کرد.

اشکان دژاگه
 
 
بازی در تیم ملی ایران
 

دژاگه در ۸ اسفند ۱۳۹۰ برای بازی در تیم ملی فوتبال ایران مقابل قطر از سری مسابقات هفته ششم مرحله سوم فوتبال انتخابی جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ در ورزشگاه آزادی، به ایران آمد. او در نخستین حضورش در ترکیب ثابت قرار گرفت و توانست در نخستین بازی ملی خود در ۱۳۹۰/۱۲/۱۰ دو گل به ثمر برساند و شروع بسیار خوبی را به نمایش بگذارد.
قابل توجه است که اشکان دژاگه در رقابت‌های جام ملتهای آسیا در دیدار با لبنان، باعث به ثمر رساندن ۳ گل (۲ پنالتی، یک پاس گل) شد که این دو پنالتی توسط جواد نکونام به گل تبدیل گردید و بهترین بازیکن در این مسابقه نیز به حساب می‌رود. وی همچنین در دیدار مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ برابر تایلند در بانکوک و در برابر لبنان در بیروت نیز دوگل به ثمر رساند.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.