36 بقعه متبرکه در اصفهان شناسايی شد

سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان اصفهان گفت: طی سال جاری 36 بقعه متبرکه در اين شهرستان شناسايی شده است.
جمعه، 2 بهمن 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
  	 36 بقعه متبرکه در اصفهان شناسايی شد
به گزارش راسخون، حجت الاسلام والمسلمين رضا صادقی روز پنجشنبه به مناسبت گراميداشت آستانه هفته وقف و دهه مبارك فجر در جمع خبرنگاران افزود: سندهای متصرفی اسنادی هستند كه اداره اوقاف به طور مستقيم متولی آن بوده اما غيرمتصرفی موقوف‌نامه و متولی آن مشخص شده و در حال حاضر 365 مورد از سندهای غير متصرفی تنظيم سند شده است.

وی تعداد بقاع متبركه در شهرستان‌های اصفهان را 148 مورد بيان كرد و اظهار داشت: از اين تعداد حدود 54 بقاع متبركه درآمدزا بوده و هزينه‌های جاری خود را تامين كرده و هيئت‌های عزاداری و بسياری از اعياد نيز در اين مكان‌ها برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به فرمايشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبديل رقبات به قطب های فرهنگی کشور و همچنين رويکرد فرهنگی دولت دهم، بايد در راستای فرهنگ سازی موقوفات تلاش کنيم.

سرپرست اداره كل اوقاف و امور خيريه شهرستان اصفهان افزود: در 10 بقاع متبركه شهرستان‌های اصفهان، خانه‌های قرآن برای نونهال‌ها برگزار می شود كه هزينه‌های آن برعهده اداره كل اوقاف است.

وی گفت: ايجاد انجمن‌های حمايت از كودكان، ساخت مسكن برای زوج‌های جوان، ساخت كاروان‌سراها در محيط‌های علمی، تاسيس درمانگاه و آبرسانی به مناطق خشك و نيمه‌خشك از جمله اقدامات و فعاليت‌های اداره كل اوقاف و امور خيريه شهرستان اصفهان در سال جاری است.

حجت الاسلام والمسلمين صادقی تصريح كرد: در سال جاری رقبات احيا شده اداره كل اوقاف و امور خيريه شهرستان اصفهان 36 مورد بوده و بيش از 90 سند مالكيت در اداره ثبت صادر شده و حدود 110 پرونده در مراجع قضايی در حال پيگيری است.

وی افزود: تعداد اسناد متصرفی در اداره كل اوقاف و امور خيريه شهرستان اصفهان 9 هزار رقبه، غيرمتصرفی 2 هزار و 973 رقبه و تعداد موقوفات 258 مورد است.

وی با اشاره به اينكه هفته وقف امسال با ايام الله دهه فجر تقارن يافته است ،گفت :برنامه های فرهنگی موثری در سطح شهرستان برگزار می شود.

حجت الاسلام والمسلمين صادقي اين برنامه ها را شامل همايش وقف با حضور ائمه جمعه و جماعات استان، همايش وقف مديران و خدام بقاع متبرکه و مساجد، تجليل از واقفين، غبارروبی از بقاع متبرکه و يادواره شهدای واقف بخش براآن شمالی و جنوبی عنوان کرد.

سرپرست اداره كل اوقاف و امور خيريه شهرستان اصفهان با اشاره به تاريخچه تشكيل سازمان اوقاف و امور خيريه از تشكيلات اداری اوقاف در دوره صفاريان كه نخستين سلسله حكومت ايرانيان پس از اسلام بوده اما اطلاع دقيقی در دست نيست، گفت: در تشكيلات اداری دوره سامانيان از ديوان موقوفات و يا ديوان اوقاف نام برده شده كه به كار مساجد و اراضی موقوفه رسيدگی می‌كرده و قبل از ايجاد ديوان اوقاف وظيفه اداره اوقاف به عهده قضات بوده است.

وی افزود: در دوران صفويان امور اوقاف در ايران به روحانيون مورد نظر حكومت واگذار شده بود و متصدی اين مقام به نام صدرالصدر، وزير اوقاف و مستوفي موقوفات خوانده مي‌شد و در دوران زنديه وزارت موقوفات مسئول نظم و نسق مادی موقوفات، رونق، رواج امور مساجد و بقاع كثيرالارتفاع بوده اما كيفيت اداره اوقاف در دوره قاجاريه به درستی مشخص نيست.

حجت الاسلام والمسلمين صادقی اظهار داشت: در دوره سپهسالار يك سلسله اقدامات اصلاحی برای بهبود اوقاف انجام شد و پس از انقلاب مشروطيت و استقرار حكومت مشروطه در سال 1285 شمسی و تاسيس وزارت معارف و اوقاف و صنايع در سال 1289 شمسی امور اوقاف زير نظر اين وزرات رفته و مسئولان اداره‌های معارف در شهرستان‌ها عهده‌دار انجام موقوفات بوده‌اند.

وی با اشاره به اينكه وقف نهادی است كه از طريق آن می‌توان بسياری از مشكلات و تنگناهای جامعه را شناخت و اموال و دارايی‌های افراد نيكوكار را داوطلبانه برای رفع آنها به كار برد، گفت: اين نهاد با وجود برخورداری از قدمت زياد آن‌طور كه شايسته است فراگير نشده و نقش آن در ابعاد گوناگون تا حدودی مكتوم و مستور مانده است.

سرپرست اداره كل اوقاف و امور خيريه شهرستان اصفهان با بيان اينكه طبق مدارك تاريخی نخستين وقف در اسلام توسط پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) انجام شده است، تصريح كرد: رفتار و شيوه پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) در رواج و گسترش وقف در جامعه اسلامی دارای اهميت فراوانی است به دليل تاكيد آن حضرت به اين مسئله بسياری از مؤمنين سعی می‌كردند بخشی از امكانات مالی خود را وقف امور خيريه كنند.

حجت الاسلام والمسلمين صادقی افزود: در دوران پس از اسلام نيز هر وقت امنيت و آرامش نسبی بر جامعه حاكم می‌شد زمامداران، وزيران و مردم ثروتمند دست به فعاليت‌های عام‌المنفعه می‌زدند و املاك خود را وقف می‌كردند.

وی مهم‌ترين كاركرد وقف در جامعه اسلامی را از گذشته‌های دور تا كنون كاركرد آموزشی و فرهنگی دانست و خاطرنشان كرد: ابعاد آموزشی و فرهنگی وقف در جوامع اسلامی بسيار گسترده است و وقف به عنوان يك منبع مستمر مالی، مراكز علمی و پشتوانه مردمی داشته و بسياری از مدارس و مراكز علمی در جهان اسلام از طريق وقف ايجاد و گسترش يافته‌اند.
/2759/

 


منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net

جذب خبرنگار افتخاری



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.