جواد تقوی به آماربازرسیهای انجام شده در اجرای طرح نظارت ویژه نوروز اشاره کرد و به مهر گفت: از مجموع 446 هزار و 956 مورد بازرسیهای انجام شده، 43 هزار و 383 مورد پرونده و 58 هزار و 528 موضوع تخلف به ارزش 41 میلیارد و 984 میلیون ریال تشکیل شده است.
معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: همچنین از مجموع این آمار، 66 هزار و 470 مورد بازرسی صورت گرفته که در این میان، 4 هزار و 853 مورد پرونده به ارزش ریالی 3 میلیارد و 900 میلیون ریال تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: در حوزه آجیل و خشکبار نیز 51 هزار و 288 مورد بازرسی صورت گرفته که منجر به تشکیل 3 هزار و 903 فقره پرونده به ارزش 2 میلیارد و 453 میلیون ریال شده است. از سوی دیگر میزان بازرسیهای انجام شده در حوزه کیف، کفش و پوشاک 106 هزار و 283 مورد بوده است و برای آنها 12 هزار و 930 فقره پرونده به ارزش 8 میلیارد و 457 میلیون ریال تشکیل شده است.
به گفته تقوی، در حوزه مواد پروتئینی نیز 57 هزار و 189 مورد بازرسی انجام شده که منجر به تشکیل 5 هزار و 216 مورد پرونده به ارزش 4 میلیارد و 475 میلیون ریال شده است.
وی با اشاره به 13 هزار و 119 مورد بازرسی در حوزه واحدهای اقامتی، اماکن تفریحی، زیارتی، فرهنگی و رستوران، خاطرنشان کرد: این میزان بازرسی منجر به تشکیل 848 فقره پرونده به ارزش 916 میلیون ریال شده است. علاوه بر این 2 هزار و 184 گشت مشترک با دستگاههای ذیربط انجام شده که اگر تخلفی مشاهده شده باشد، به دلیل همراه بودن قاضی، پرونده در محل کامل و حکم آن نیز صادر شده است.
تقوی گفت: 19 هزار و 400 مورد تماس تلفنی از طریق سامانه 124 توسط مردم انجام شده که براساس بررسی آن، 6 هزار و 420 مورد تخلف مشاهده و برای آنها تشکیل پرونده شده است.
به گفته معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، این طرح تا 20 فروردین ماه هدفگذاری شده است و در صورت لزوم، تداوم خواهد یافت. اما تمام بازرسان این سازمان در قالب طرح کشیک نوروزی در ایام تعطیل و غیرتعطیل، از ابتدای اسفندماه تا پایان 20فروردین، به صورت دائمی با تخلفات با شدت برخورد میکنند.
تخلفها بدون کمترین اغماضی ثبت میشود
رضا کرمی، رئیس بازرسی و نظارت بر اصناف کشور نیز با پایان یافتن زمان برگزاری نمایشگاههای بهاره در گزارشی به چگونگی بازرسیها و میزان شکایات مردمی در این روزها پرداخت.
وی گفت: از مجموع سه نمایشگاه بهاره خاوران، ارم و حکیمیه تهرانپارس در تهران، نزدیک به 210 فقره برگه جریمه کشیده شد که بازرسان به طور سیار به محض مشاهده تخلف بدون کمترین اغماضی با آن برخورد کردند.
وی با بیان اینکه هدف ما رضایت مردم و جلب نظر مصرفکننده است، تصریحکرد: بازرسان با هرگونه تخلفی تا تشکیل پرونده و جلب نظر مشتری کار خود را متوقف نکردند.
کرمی ادامه داد: در منطقه خاوران شکایتی نداشتیم و به دلیل حضور بازرسان، نظارت و کنترل مطلوبی حاصل شد ولی در ارم نزدیک به 100 برگه صادر شد که 70 مورد آن گزارش شکایتها بود.
پرونده 12 میلیاردی متخلفان میوه و پوشاک
رئیس بازرسی و نظارت اصناف کشور بیشترین شکایت مردمی را مربوط به عدم درج قیمت کالا و خدمات عنوان کرد و گفت: البته بعضا فروشندگان به دلیل فشار کار یا استقرار دیگر کالاها در غرفه نصب برچسب نرخ از قلم افتاده بود ولی ماموران و بازرسان اصناف این مساله را هم لحاظ نکردند و با توجه به آن رضایت مردمی اولویت و هدف اصلی بود موارد را به عنوان تخلف ثبت کردند.
وی، میزان گرانفروشی واحدهای صنفی را یک درصد، عدم نصب قیمت را دو درصد و هزینههای غیرقانونی در نمایشگاههای بهاره را دو درصد عنوان کرد.
کرمی، درباره میزان جریمهها و نرخ آن نیز گفت: بازرسی و نظارت اصناف کشور فقط تخلفات را شناسایی و گزارش میکند. نرخ جرایم را مراجع دولتی دارند وظیفه ما بازرسی واحدهای صنفی و تشکیل پرونده است.
وی با اشاره به زمان کوتاه تاسیس واحد بازرسی و نظارت شورای اصناف کشور نیز اظهار کرد: طی مدت دو سالی که از زمان تشکیل این واحد میگذرد، توانستهایم با جذب نزدیک به 2 هزار نیروی رسمی و ایجاد تعهد و اشتغالزایی برای نیروهای به کار گرفته و ارائه آموزشهای لازم در خدمت مردم و شهروندان باشیم.
/2759/
جذب خبرنگار افتخاري