راسخون: بنابر این گزارش به نقل از شبکه خبر در حالی كه پیش تر شماری از جمهوری خواهان اقدامات اوباما را زیر سوال برده بودند ادامه این فاجعه زیست محیطی انتقاد شماری از دمكرات های ارشد آمریكایی را نیز از دولت وی موجب شده است.
بیل نلسون و جیمز كارول، سیاستمدارهای ارشد دمكرات ها از جمله كسانی هستند كه به شدت از دولت اوباما انتقاد كرده اند.
خبرنگار فرانس 24 هم در گزارشی با اشاره به تلاش رئیس جمهور آمریكا برای نشان دادن عصبانیت خود از وقوع فاجعه در خلیج مكزیك و به تبع آن افزایش فشار دولتش بر شركت بریتیش پترولیوم گفت : واقعیت آن است كه علت عصبانی شدن اوباما آن است كه آمریكایی ها دیگر كاسه صبرشان از دست وی لبریز شده است .
گیوم مه یر افزود : بر اساس نتایج نظرسنجی كه به تازگی انجام شده است نیمی از آمریكایی ها فكر می كنند كه دولت اوباما برای حل بحران آلودگی نفتی بسیار كند عمل می كند .
این در حالی است كه اوباما می كوشد شركت نفتی انگلیسی را مقصر قلمداد كند .
رئیس جمهوری آمریكا می كوشد نشان دهد كه دولتش می خواهد به شدت با شركت ( بی پی ) برخورد كند و از این شركت نفتی بخواهد كه به این لكه نفتی كه احتمال دارد خلیج مكزیك را نابود كند پایان دهد.
قرار است اوباما روز جمعه برای بازدید مجدد از مناطق آلوده به ایالت لوئیزیانا سفر كند .
باراك اوباما همچنین امروز نشست خبری به منظور اعلام مقررات سختگیرانه جدید در خصوص حفاری های نفتی برون ساحلی برگزار می كند .
رابرت گیبس، سخنگوی كاخ سفید گفته اوباما در این نشست خبری به سوالات خبرنگاران در خصوص آینده حفاری های نفتی پاسخ خواهد داد .
در همین حال شركت بریتیش پترولیوم با ارائه گزارشی به كنگره آمریكا اذعان كرد: كاركنان حاضر در سكوی نفتی این شركت در خلیج مكزیك از چندین نشانه نشت نفت قبل از آغاز نشت گسترده غفلت و برخی نشانه ها را غلط تفسیر كرده اند كه در نهایت به بروز انفجار و ایجاد لكه نفتی منجر شد.
شماری از اعضای كنگره آمریكا هم اعلام كرده اند كه شركت بریتیش پترولیوم توانایی فنی لازم را برای فعالیت بر روی چنین سكوی نفتی پیچیده ای نداشته است .
خبر دیگر اینكه با ادامه ناتوانی شركت نفتی بریتیش پترولیوم انگلیس در مهار فاجعه زیست محیطی در خلیج مكزیك صدها آمریكایی در تظاهراتی تحریم جهانی محصولات این شركت را خواستار شدند .
شركت بریتیش پترولویم ( بی پی ) در آمریكا یازده هزار ایستگاه سوخت رسانی دارد كه دست كم 42 میلیون گالن سوخت به مردم تحویل می دهد .
مقامات كوبا نیز درباره اثار این فاجعه ابراز نگرانی كرده اند .
كارشناسان كوبایی تاكید دارند نشت نفت در خلیج مكزیك نابودی جانوران و گیاهان دریایی و از بین رفتن زیستگاه این گونه از جانوران را در پی خواهد داشت و لطمات جبران ناپدیز به صنعت ماهیگیری كشورشان وارد خواهد كرد .
كارشناسان پیش بینی می كنند حتی اگر شركت بریتیش پترولیوم انگلیسی به مهار نشت نفت موفق شود جبران عواقب این فاجعه برای محیط زیست منطقه بسیار دشوار خواهد بود .
در حالی كه شركت بریتیتش پترولیوم هم در مهار نشت نفت در خلیج مكزیك عاجز و درمانده شده است قرار است در آخرین اقدام روش تاپ كیلر یا به اصطلا ح "آخرین كشنده "را در محل چاه منفجر شده به كار بندد .بر ساس این طرح، گل و لای سنگین با سرعت 40 تا 50 بشكه در هر دقیقه وارد دهانه و محل نشت نفت می شود تا با فشار ، نفت به زمین بازگردد.
قرار است در این طرح همچنین با بهره گیری از دستگاه های پیشرفته در هر دقیقه هشت هزار لیتر از تركیب گل و سیمان به درون چاه نفت تزریق شود .
مسئولان شركت ، میزان موفقت طرح را 60 تا 70 درصد پیش بینی می كنند .
با این همه با توجه به شكست طرح های مختلف در روزهای گذشته اما و اگرهای زیاد در این خصوص مطرح است.
27 میلیون لیتر نفت سرازیر شده از چاه منجر شده به آب های خلیج مكزیك هم اكنون در حال حركت به سمت ایالت لوئیزیاناست و بخش هایی از سواحل این ایالت را آلوده كرده است .
جذب خبرنگار افتخاري