ميرحسين معتقد بود كه هاشمي به انقلاب خيانت كرده است

مدير مسئول روزنامه جوان: حماسه 22 خرداد و حضور پررنگ و بي سابقه مردم در انتخابات و نتيجه آن به دليل فضاي فتنه بعد از انتخابات به حاشيه رفت در حالي كه اصل ماجرا همين حماسه باشكوه بود.
پنجشنبه، 20 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ميرحسين معتقد بود كه هاشمي به انقلاب خيانت كرده است
راسخون: مدير مسئول روزنامه جوان با اشاره به ماجراي 18 تير سال 78 و جريانهاي كوي دانشگاه يادآور شد: بعد از اين جريان‌ها مير حسين موسوي گفته بود كه هاشمي رفسنجاني به انقلاب خيانت كرده است.
سيد نظام‌الدين موسوي مدير مسئول روزنامه جوان عصر امروز چهارشنبه طي ميزگردي كه در همايش "فصل عبرت‌ها و بصيرت‌ها " در سالن‌ همايش‌هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد به بررسي نقش خواص و بازخواني كارنامه آنها در انتخابات دهم و حوادث پس از آن پرداخت.
بنابر اين گزارش به نقل از فارس وي با اشاره به تفاسير و معاني مختلفي كه درباره خواص وجود دارد، گفت: گاهي خواص به عنوان نخبگان و روشنفكران و برجستگان جامعه و گاهي به عنوان افرادي كه در يك مجموعه نزديك‌تر، خاص‌تر و ويژه‌تر هستند معرفي مي‌شوند و گاهي نيز به عنوان اشراف از آنها ياد مي‌شود كه البته اين اشراف فقط به معني طبقاتي و اقتصادي نيست.
مدير مسئول روزنامه جوان افزود: حماسه 22 خرداد و حضور پررنگ و بي سابقه مردم در انتخابات و نتيجه آن به دليل فضاي فتنه بعد از انتخابات به حاشيه رفت در حالي كه اصل ماجرا همين حماسه باشكوه بود.
موسوي با اشاره به تعريف خواص به معناي روشنفكران و نخبگان يادآور شد: در انتخابات سال گذشته بحث جدا شدن نخبگان و روشنفكران از نظام به عنوان يك دغدغه براي برخي افراد مطرح شد كه البته نمي‌خواهنم اصل اين دغدغه را نفي كنم اما آيا اين دغدغه بايد موجب شود كه همه افراد شركت كننده در انتخابات و 25 ميليون نفري كه به احمدي نژاد راي دادند و نيز افرادي كه به ديگر نامزدها راي دادند و بعدا پشيمان شدند را رها كنيم و صرفا به خواص و نخبگان بپردازيم؟
به گفته وي با نگاهي به سابقه تاريخي متوجه مي‌شويم چنين كاري به اين شكل كه مردم را رها كرده و فقط به گروه پر مدعايي كه هيچ وقت راضي نمي‌شوند توجه كنيم نبايد به عنوان يك استراتژي در دستور كار نظام قرار بگيرد چه آنكه در سيره پيامبر و اهل بيت نيز اين چنين نبوده و استراتژي پيامبر اين نبود كه مركز ثقل رسالت خود را براي جذب نخبگان قرار دهند بلكه بيشتر با توده مردم ارتباط برقرار مي‌كردند.
اين كارشناس مسائل سياسي پر مدعايي را خصلت طبقه به اصطلاح روشنفكر در همه دوران‌ها دانست و با طرح اين سؤال كه در انقلاب اسلامي طبقه به اصطلاح روشنفكر چه زماني به انقلاب و نهضت امام پيوستند ادامه داد: اين طبقه خط و مشي خود را داشت و به نوعي دنبال اين بود كه نهضت امام را تحت الشعاع خود قرار دهد.
موسوي با طرح سؤال ديگري مبني بر اينكه چند روشنفكر قبل از انقلاب به نهضت امام پيوستند؟ يادآور شد كه اين افراد نه تنها با امام همراهي نكردند بلكه مقابله نيز مي‌كردند و نهضت امام را قبول نداشتند.
وي اضافه كرد: در اواخر عمر رژيم پهلوي برخي افراد به اين نتيجه رسيدند كه نمي‌توان با شاه مبارزه كرد و بسياري از اين افراد را به خارج رفتند و برخي به رژيم شاه متصل شدند. اما وقتي پيروزي انقلاب و رهبري امام خميني مسجل شد اين افراد به نهضت پيوستند و سهم خواهي كردند.
مدير مسئول روزنامه جوان با بيان اينكه ابتداي انقلاب چه تعداد از روشنفكران و نخبگان با امام همراه شدند و جز سهم خواهي چه چيزي خواستند و فضاي دانشگاه‌ها را به چه سمتي بردند؟ خاطرنشان كرد: در حالي كه اكثريت مردم رهبري امام خميني را پذيرفته بودند و 98 درصد مردم نيز به جمهوري اسلامي راي دادند همين افرادي كه به عنوان جماعت روشنفكر مي‌شناسيم كساني بودند كه به جمهوري اسلامي راي ندادند.
موسوي زاويه امروز نظام با دانشگاه و نخبگان را كمتر از ابتداي انقلاب دانست و تصريح كرد: در ابتداي انقلاب نخبگان و روشنفكران كار را به جايي رساندند كه در اوج اقتدار نظام و امام راحل نظام مجبور شد دانشگاه‌ها را به خاطر انقلاب فرهنگي تعطيل كند چرا كه دانشگاه‌ها به اتاق جنگ تبديل شده بود.
وي تاكيد كرد: بسياري از نخبگان با نظام و انقلاب همراه نبودند كه امروز بخواهيم حتما آنها را با نظام همراه كنيم.
اين كارشناس مسائل رسانه‌اي در ادامه به تلاش ‌رسانه‌هاي بيگانه براي القاي اين موضوع كه بين نظام و نخبگان شكاف ايجاد شده و نخبگان نظام را قبول ندارند اشاره كرد و افزود: نمي‌خواهم بگويم نبايد به سمت جذب نخبگان حركت كنيم اما آيا بايد به خاطر اين جماعت از اصول خود عدول كنيم.
موسوي با يادآوري سخنراني مقام معظم رهبري در سالگرد ارتحال امام خميني كه فرمودند عده‌اي براي راضي كردن بعضي از جريان‌ها و گروه‌ها و افراد به دنبال اين هستند كه از امام (ره) سلب هويت كنند، اظهار داشت: فردي كه شمال شهر تهران زندگي مي‌كند و درد طبقات پايين را نمي‌فهمد و با عناصر خاصي به لحاظ اقتصادي و اجتماعي حشر و نشر دارد و همچنين افرادي كه زماني با امام رابطه عاطفي داشتند مي‌خواهند امام را در قاب تنگ خود محدود كنند.
وي در اين زمينه به مصاحبه اخير زهرا اشراقي نوه امام درباره ابعاد شخصيتي ايشان اشاره كرد و گفت: نوه امام در اين مصاحبه تصوير مخدوشي از امام خميني ارائه داده است.
مدير مسئول روزنامه جوان با تاكيد بر اينكه مركز ثقل بايد توجه به جمعيت عظيمي باشد كه خواص به معناي نزديكان و مقربان هستند، خاطرنشان كرد: در اقصي نقاط كشور و در روستاها يك فرد عادي يك تحليل قوي از اوضاع مملكت دارد اما كسي كه در اتفاقات و جريانات مختلف سياسي حضور داشته نمي‌داند كه چه زماني بايد چه حرفي زند و اين حرف او چه نتيجه‌اي دارد.
موسوي با بيان اينكه زماني با يكي از افرادي بعد از انتخابات كه از درون جايگاه اصولگرايي به نظام ضربه مي‌زد مصاحبه مي‌كرديم يادآور شد: از اين فرد پرسيديم كه چرا عليه فرزندان هاشمي يا اهل فتنه موضع نمي‌گيرد كه وي گفت اگر من موضع بگيرم آقاي احمدي نژاد از آن سوء استفاده مي‌كند و به همين دليل سكوت مي‌كنم تا كسي سوء استفاده نكند.
وي ادامه داد: زماني كه از اين فرد پرسيديم برخي مسائلي كه شما عنوان مي‌كنيد موجب سوء استفاده دشمن مي‌شود، وي گفت اشكالي ندارد و بالاخره بايد برخي مسائل را عنوان كرد.
اين كارشناس مسائل سياسي تاكيد كرد: اين فرد بي بصيرت بوده و آن روستايي كه اهل تحليل است از اين فرد بصيرت بيشتري دارد.
موسوي با اشاره به خواصي كه در انتخابات و حوادث بعد از آن مورد بحث هستند، از آنها به عنوان اشراف در حوزه هاي مختلف فرهنگي، هنري، سياسي، اجتماعي و اقتصادي ياد كرد و گفت: اينها بودند كه دچار بي بصيرتي و بعضا نفاق شدند.
وي تصريح كرد: عده‌اي كه از طريق نظام در حوزه‌هاي مختلف به جاي رسيده و يك طبقه انحصاري ايجاد كرده بودند نمي‌خواستند كه اين انحصار شكسته شود.
مدير مسئول روزنامه جوان با بيان اينكه اين افراد اسم خود را نيروهاي اصيل انقلابي گذاشته بودند اين سؤال را مطرح كرد كه آيا كسي كه چند روز زندان بوده و چند روزي در جبهه جنگيده و يا يك زمان براي نظام شعري گفته يا رماني نوشته است، امروز بايد به عنوان نيروي اصيل هر كاري كه دلش مي‌خواهد انجام دهد؟
موسوي از انتخابات 22 خرداد به عنوان شكاف بين جمهوريت و اشرافيت ياد كرد و گفت: اين اشرافيت در حوزه‌هاي مختلف فرهنگي، هنري، سياسي، اجتماعي و اقتصادي كه خود را معيار قرار داده بود، نمي‌خواست اجازه دهد گردش نخبگان ايجاد شود.
وي با بيان اينكه وقتي اين حلقه‌هاي اشرافيت در حوزه‌هاي مختلف به هم متصل شد، انسان‌هاي متفاوت و متناقض در اين حلقه در كنار يكديگر قرار گرفتند، ادامه داد: افرادي كه تا قبل از اين به خون هم تشنه بودند و در مقابل هم قرار داشتند به هم رسيدند و در كنار هم قرار گرفتند و به يك نقطه مشترك رسيدند كه اجازه تغيير بر مبناي خاص مردم را ندهند.
اين كارشناس مسائل سياسي انتخابات 22 خرداد را صف بندي بين جمهوريت و اشرافيت دانست و اظهار داشت: اگر تحليلي در مورد تركيب آراء در انتخابات صورت بگيرد كاملا روشن است كه طبقات محروم و مستضعف و دهك‌هاي پايين به احمدي نژاد راي دادند و دليل آن نيز اين بود كه سمت گيري سياست‌هاي اقتصادي احمدي نژاد متوجه اين جماعت بود و اين طيف اكثريت جامعه را تشكيل مي‌دهند و البته در مقابل جريانات متوسط به بالا و مرفه اقتصادي جامعه حضور داشتند.
موسوي به تفاوت آراي احمدي نژاد و موسوي در مناطق شمالي و جنوبي شهر تهران اشاره كرد و يادآور شد: در شمال شهر تهران اكثريت با موسوي و در جنوب تهران اكثريت با احمدي نژاد بود و در جريان اغتشاشات نيز تكبير‌هاي شبانه در مناطق مركزي به سمت بالاي تهران اتفاق افتاد و در مناطق جنوبي تهران اين اتفاق رخ نداد، چرا كه ساكنان مناطق جنوبي به احمدي نژاد راي داده بودند.
وي با بيان اينكه اشراف كه در گذشته در مقابل هم قرار داشتند در انتخابات گذشته در كنار هم قرار گرفتند اين سؤال را مطرح كرد كه موسوي و هاشمي رفسنجاني چه زمينه‌هاي مشتركي با هم داشتند كه در اين انتخابات به توافق رسيدند؟
مدير مسئول روزنامه جوان با اشاره به ماجراي 18 تير سال 78 و جريانهاي كوي دانشگاه يادآور شد: بعد از اين جريان‌ها مير حسين موسوي گفته بود كه خيانت به انقلاب را هاشمي رفسنجاني انجام داده است و همچنين براي فهميدن اين خيانت به خواندن كتاب توسعه و تضاد استاد رفيع پور توصيه كرده بود.
موسوي افزود: ميرحسين موسوي همچنين گفته بود شاخص حضور آمريكا در ايران نهضت آزادي است و هر جا نهضت آزادي در ايران رشد كرد در حقيقت آمريكا در ايران رشد كرده است.
اين كارشناس مسائل سياسي اضافه كرد: اما چه شد كه موسوي كه 10 سال پيش مي‌گفت هاشمي به انقلاب خيانت كرده است امروز در كنار هاشمي قرار مي‌گيرد و به مشاور‌ هاشمي بودن افتخار مي‌كند.
وي با اشاره به مخالفت شديد جاسبي و مجموعه دانشگاه آزاد با مير حسين موسوي ادامه داد: زماني كه جاسبي در سال 74 هاشمي را براي افتتاح سال تحصيلي دانشگاه دعوت كرده بود انجمني‌ها و تحكيم وحدت صف انساني تشكيل داده بودند كه جاسبي به دانشگاه وارد نشود.
مدير مسئول روزنامه جوان با بيان اينكه صف بندي چپ و راست به لحاظ تاريخي بين ناطق نوري و مير حسين موسوي بود گفت: اما چه شده است كه آقاي ناطق نوري در انتخابات گذشته از موسوي حمايت كرد؟
موسوي تاكيد كرد: در حوزه‌هاي فرهنگي و هنري مجيد مجيدي يك كارگردان اصولگرا است كه عليه سروش موضع گرفت اما چه شد كه در انتخابات در كنار موسوي قرار گرفت و سيد مهدي شجاعي نيز كه يكي از نخبگان بود آنگونه از موسوي حمايت كرد و همچنين در حوزه‌هاي علميه جرياني در برابر احمدي نژاد و به نفع موسوي قرار گرفتند.
وي تصريح كرد: به اين ترتيب صف اشرافيت شكل گرفت تا تغيير و تحول شكل نگيرد و صف نخبگان شكل گرفته بعد از انقلاب تغيير نكند.
اين كارشناس مسائل سياسي با اشاره به اشرافيت حوزه فرهنگ و هنر گفت: اين اشرافيت مي‌خواست خودش كارگردان انقلاب و نويسنده انقلاب باشد و كس ديگري در اين ميان نباشد و در سياست نيز مي‌خواستند فقط خودشان در ميدان حضور داشته باشند چه آنكه نگاه ناطق نوري اين بود كه در جريان اصولگرا فقط او بايد حرف بزند.
موسوي با يادآوري اينكه در انتخابات نهم دعوا بر سر اين بود كه شوراي حكميت وجود داشته باشد يا نظر عامه مورد توجه قرار بگيرد، اظهار داشت: البته در آن زمان طرح ناطق نوري موفق نشد و احمدي نژاد آمد و به همين دليل ناطق نوري حاضر شد براي اينكه احمدي نژاد راي نياورد در كنار كسي كه كينه ديرينه از او دارد، قرار بگيرد.
وي با اشاره به اختلافات و دشمني موسوي و هاشمي رفسنجاني در گذشته خاطرنشان كرد: هاشمي رفسنجاني حتي براي موسوي مراسم توديع نگرفت و در خطبه‌هاي نماز جمعه معروف نسبت به موسوي چه موضعي گرفت و چه تصويري از دولت موسوي نشان داد كه اين به دليل سياست‌هاي موسوي بود و موسوي نيز همين ذهنيت را نسبت به هاشمي داشت اما اين افراد براي اينكه تغييري صورت نگيرد، در كنار هم قرار گرفتند.
اين روزنامه نگار با اشاره به اظهارات برخي افراد كه مي‌گويند احمدي نژاد كل انقلاب را زير سؤال برده است، گفت: اين موضوع را قبول ندارم البته نبايد به گونه‌اي عمل شود كه كل انقلاب زير سؤال برود اما در گذشته جرياني شكل گرفته بود كه اجازه نمي‌داد نخبگان جديد به حلقه قدرت وارد شوند؛ در سال‌هاي گذشته قدرت بين حلقه 300 نفره مديران دولت‌هاي موسوي، هاشمي و خاتمي مي‌چرخيد و نظارتي نيز روي اين افراد صورت نمي‌گرفت و آن مدير مي‌دانست كه هر دولتي روي كار بيايد او تغييري نخواهد كرد كه در اين ميان احمدي نژاد پيدا شد و اين موضوع را بر هم زد.
موسوي با بيان اينكه انتقادات زيادي به احمدي نژاد وارد مي‌داند در عين حال تاكيد كرد كه يكي از دلايل راي او به احمدي نژاد اين بود كه احمدي نژاد طراز رئيس جمهوري را در طراز رئيس جمهوري اسلامي ايران قرار داد چرا كه در گذشته كسي جرات نمي‌كرد به آقاي هاشمي و خاتمي انتقاد كند. چه آنكه وقتي حسين شريعتمداري مي‌خواست در كيهان به خاتمي انتقاد كند ابتدا چند پاراگراف از خاتمي تعريف و تمجيد مي‌كرد و در انتها يك پاراگرف از وي انتقاد مي‌كرد اما الان احمدي نژاد به راحتي نقد مي‌شود و همه او را به راحتي نقد مي‌كنند و كاريكاتور وي را مي‌كشند و به او تهمت مي‌زنند و در حالي كه انتقاداتي كه به او وارد است همه با او احساس راحتي مي‌كنند.
وي با تاكيد بر اينكه در گذشته سلسه اصالت‌هاي قلابي به وجود آمده بود خاطرنشان كرد: سيد حسن خميني يا سيد حسن مصطفوي چه اصالتي غير از جايگاه اعتباري امام راحل دارد و چه دليلي دارد كه مورد نقد قرار نگيرد؟ آيا برجستگي سياسي فكري و فرهنگي خاصي دارد؟
اين كارشناس مسائل سياسي با اشاره به اينكه اگر قرار باشد سلسله اصالت‌هاي اينچنيني به وجود بيايد تا انتهاي تاريخ نبايد به كسي نقد كرد، افزود: احمدي نژاد اين انحصار را شكست و چهره‌هاي جديدي روي كار آورد.
موسوي در بخش ديگري از سخنانش تاكيد كرد: نبايد آرزو كنيم كسي از دايره تعهد و انقلاب و نظام خارج شود چه آنكه مشي پيامبر بزرگوار اسلام، ائمه اطهار، امام خميني رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز اينگونه است بنابراين اميدواريم هاشمي توبه كند و مجددا در حلقه انقلاب قرار بگيرد.
وي با بيان اينكه شايد حضرت امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب از منظر اخلاقي تا آخرين لحظه نخواهند كسي از انقلاب جدا شود، ماجراي سخنراني سيد حسين خميني در مشهد و نوع برخورد امام راحل با نوه خود را يادآور شد.
مدير مسئول روزنامه جوان با اشاره به تحمل و صبر مقام معظم رهبري تصريح كرد: زمان‌هايي كه امثال ما عجله داشتيم و مي‌خواستيم مسئله فتنه تمام شود مقام معظم رهبري سران فتنه را دعوت مي‌كردند كه به كشتي انقلاب سوار شوند اما در جاهايي بين ما و رهبري تفاوت وجود دارد و ما در شان و جايگاه رهبري نيستيم و به همين دليل بين زبان ما و زبان رهبري تفاوت وجود دارد.
موسوي افزود: درست است كه بايد پشت رهبري حركت كنيم و نبايد از ايشان جلو بزنيم اما زماني مصلحت نيست رهبري به مسئله‌اي ورود كند كه اين به اين معنا نيست كه مراتب پايين تر حرفي نزنند چرا كه نمي‌شود به اين دليل كه رهبري بنا به مصلحتي درباره هاشمي حرفي نمي‌زنند ما نيز سكوت كنيم.
به گفته وي اينكه حرف و نقد و مطالبه‌اي نسبت به هاشمي رفسنجاني نداشته باشيم، امكان پذير نيست.
اين روزنامه نگار ادامه داد: ممكن است به احمدي نژاد به اين دليل كه مي‌خواهد هاشمي رفسنجاني را حذف كند انتقاد داشته باشيم اما آيا احمدي نژاد اين قدرت را دارد كه هاشمي را از مجمع تشخيص كنار بگذارد؟ آيا نبايد نقد وجود داشته باشد و ما نسبت به سران فتنه موضع بگيريم؟ آيا چون احمدي نژاد قصد دارد اين افراد از دايره انقلاب خارج كند ديگران نيز بايد سكوت كنند؟ اينكه چون احمدي نژاد مي‌خواهد سوء استفاده كنند ما سكوت كنيم، درست نيست.
موسوي همچنين تاكيد كرد: برخي جاها مقام معظم رهبري گفتند كه برخي افراد طرد نشدند و خودشان از دايره نظام خارج شدند. آيا نبايد اين افراد نقد شوند.
وي با بيان اينكه بر اساس شاخص‌هايي كه رهبري مشخص مي‌كنند ما بايد ايشان را مبسوط اليد كنيم، گفت: چرا مقام معظم رهبري " اين عمار " را مطرح كردند؟ در جاهايي مصالح جامعه ايجاد مي‌كند كه حضرت آقا حرفي نزنند و موضع صريحي نگيرند اما ديگران بر اساس شاخص‌هايي كه ايشان معرفي مي‌كنند بايد تبيين كرده و مصداق‌ها را معرفي كنند.
مدير مسئول روزنامه جوان با اشاره به رهنمودهاي رهبري كه فرمودند كه عده‌اي مي‌خواهند از امام سلب هويت كنند خاطرنشان كرد: ايشان كه نمي‌توانند اين عده را معرفي كنند و مصداق را بگويند بنابراين كسي كه در سطح پايين تر قرار دارد بايد به جامعه بيداري و آگاهي بدهد و مصداق‌ها را به مردم معرفي كند.
موسوي با يادآوري درگيري‌هاي منافقان و نيروهاي انقلاب در ابتداي شكل‌گيري نظام گفت: امام در برخي جاها در اين خصوص سكوت مي‌كردند و به تداوم يك امري اجازه مي‌دادند اما بدنه انقلاب درگير بود و بر اساس شاخص‌هاي كه امام (ره) معرفي مي‌كردند خود مقام معظم رهبري و هاشمي رفسنجاني با بني صدر درگير بودند.
وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري درباره جريان فتنه اظهار داشت: چه كسي بايد مصداق فتنه را تبيين كند و درباره بيانات مقام معظم رهبري در خصوص مبارزه با فساد نيز چه كسي بايد مصداق فساد را معرفي كند.
مدير مسئول روزنامه جوان در پايان تبيين و معرفي مصاديق را وظيفه نخبگان جامعه دانست.
1002

منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net

جذب خبرنگار افتخاري


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.