اوباما دچار پرستيژهاي سياسي توخالي شده است

رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه موافق مطالب مطرح شده از سوي مدودف مبني بر نگران بودن در مورد موضوع هسته‌يي ايران نيست،‌ گفت: واقعيت آن است كه روس‌ها و آمريكايي‌ها مي‌دانند كه ايران سلاح هسته‌يي ندارد، بنابراين احساس نگراني داشتن در اين زمينه هيچ وجهي ندارد.
چهارشنبه، 30 تير 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اوباما دچار پرستيژهاي سياسي توخالي شده است

راسخون: علي لاريجاني با حضور در كنفرانس مطبوعاتي در ژنو به سوالات خبرنگاران رسانه‌هاي مختلف خارجي پاسخ داد.

بنابر اين گزارش به نقل از ايسنا،رييس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره روابط ايران و روسيه با توجه به سخنان اخير مدودف،گفت: رابطه‌ ايران و روسيه، رابطه‌اي معمولي است و در دوره‌هاي مختلف به دليل همسايگي ايران با روسيه، رابطه‌اي مشخص شده با اين كشور تعريف شده است.

وي افزود: ايران و روسيه در برخي زمينه‌ها و مسائل منطقه‌اي اتفاق نظر دارند و دغدغه‌هايي براساس منافع مشترك بين ايران و روسيه وجود دارد؛ اما بنده با مطالب منتشر شده از مدودف در رسانه‌ها موافق نيستم.

لاريجاني با بيان اينكه «در گذشته با پوتين جلساتي برگزار كرديم و در همان دوران مسير پرتحركي را طي نموديم»، گفت: اما ما نمي‌خواهيم در دنياي تخيلات سياسي زندگي كنيم، واقعيت آن است كه روس‌ها و آمريكايي‌ها مي‌دانند كه ايران سلاح هسته‌يي ندارد،بنابراين احساس نگراني داشتن در اين زمينه وجه‌اي ندارد.

رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه صحنه‌ي بين‌المللي چالش‌هاي بسيار مهمتري دارد كه ديگران به آن توجه نمي‌كنند، گفت: محصور و زنداني شدن يك و نيم ميليون نفر فلسطيني در غزه و همچنين رفتارهاي نژادپرستانه رژيم صهيونيستي در اخراج فلسطيني‌ها از كرانه باختري بايد همه كشورها را نگران كند، بايد بررسي كرد چه چالش‌هاي مهمي در دنيا وجود دارد و به آن پرداخت.

خبرنگار ديگري درباره حوادث پس از انتخابات پرسيد كه بعد از انتخابات برخي مخالفت‌هايي با نحوه برخورد با آشوب‌ها داشتند و گفت:« برخي صاحب نظران عقيده داشتند كه در ايران نيروهاي امنيتي مي‌خواستند « رژيم اسلامي» حاكم شده و « جمهوري اسلامي » نباشد» لاريجاني در پاسخ به اين خبرنگار با بيان اينكه «اين تصور واقع‌بينانه نيست»، اظهار كرد: كسي در ايران دنبال حاكم كردن « رژيم اسلامي» نبود، چرا كه اصولا تفاوتي بين رژيم اسلامي و رژيم جمهوري اسلامي وجود ندارد. در تفكر اسلامي محقق شدن عدالت مهمتر است.

لاريجاني افزود: در ايران تلاش مي‌شود تا عدالت به گونه‌اي ايجاد گردد كه افراد متناسب با استعدادهايشان رشد كنند، بنابراين مي‌توان گفت مشاركت سياسي و اقتصادي مولفه برجسته‌ي عدالت است.

لاريجاني گفت: در مسائل پس از انتخابات برخي از كشورهاي غربي مطالبي را نقل و از تعابيري غيرواقع‌بينانه‌ استفاده كردند.

وي ادامه داد: حكومت، مجلس و رهبر انقلاب تلاش‌هاي بسياري كردند تا مسيري به وجود آيد كه همگي در چارچوب قانون عمل كنند. اين نكته‌ي ممتازي است، چرا كه جمهوري اسلامي بر روي قانون پافشاري مي‌كند. كساني كه در انتخابات توفيق پيدا نكردند نبايد قانون را زير پا بگذارند و بايد اعتراضاتشان را از طريق مسير قانوني دنبال كنند.

وي اضافه كرد: ممكن است افرادي اعتراضاتي داشته باشند؛ اما بايد مسير قانوني را محترم بشمارند. بنده در همان زمان به آقاي موسوي گفتم كه اگر اعتراضي داريد به شوراي نگهبان بگوييد، اما ايشان نسبت به شوراي نگهبان نيز اعتراضاتي داشتند. با اين وجود گروهي را در آن دوران شوراي نگهبان براي بررسي اعتراضات ايجاد كرد كه در ابتدا آقاي موسوي قبول كردند كه اين گروه به موضوع رسيدگي نمايد اما دوباره نظرشان عوض شد. پس مي‌توان با قاطعيت گفت كه موضع جمهوري اسلامي، موضع رهبري و مجلس، حل و فصل مسئله در درون دالان قانون بوده است.

خبرنگار ديگري پرسيد «در حوادث پس از انتخابات جنبش سبز خواسته‌هايي داشتند كه مطرح مي‌شد يكي از اين خواسته‌ها حذف ولايت فقيه بوده است، تحليل شما در اين رابطه چيست؟ » رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين پرسش با تاكيد بر اينكه «بنده چنين چيزي را نشنيده‌ام و تازه از شما مي‌شنوم»، گفت:« در اطلاعيه‌هاي آنها چنين چيزي نبوده است با وجودي كه بنده حوادث را به دقت دنبال مي‌كردم اما واقعا چنين چيزي وجود نداشت؛ ‌حتي اگر اين موضوع بوده است يك اشتباه استراتژيك انجام شده است، زيرا ولايت فقيه در چارچوب قانون اساسي ماست، به عبارت ديگر انتخابات رياست جمهوري انجام شده بود، نه انتخاباتي براي تغيير قانون اساسي.»

وي با بيان اين مطلب كه «ولايت فقيه در كشور ما تعريفي دارد»، افزود: نقش ولايت فقيه محفوظ نگه داشتن آراي مردم است، تا كشور تبديل به ديكتاتوري نشود. به عبارت ديگر ولايت فقيه از آراي مردم صيانت مي‌كند.

به گزارش ايسنا خبرنگار ديگري از لاريجاني پرسيد «آيا توافقات حاصل شده با پادرمياني برزيل و تركيه به خاك سپرده شده يا مي‌توان آن را دوباره احيا كرد؟» رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين پرسش گفت: اين « پادرمياني» اينگونه نبوده است كه برزيل و تركيه شب خواب ببيند و صبح به ايران بيايند، بلكه مقدماتي در اين رابطه وجود داشت. همچون اينكه اوباما در دو نامه به نخست وزير تركيه و رييس‌جمهور برزيل چنين موضوعي را مطرح كرد.

لاريجاني با اشاره به ديدارش با نخست وزير تركيه و رييس‌جمهور برزيل در تركيه و تهران گفت: در آن ديدار بنده تاكيد كردم كه اعتمادي به رفتار آمريكا ندارم؛ اما آن‌ها گفتند كه اطمينان حاصل كرده‌اند و اوباما مي‌خواهد مسير جديدي را طي كند. ما نيز به احترام اين دو كشور اين موضوع را پذيرفتيم، ولي كاري كه آمريكايي‌ها و شوراي امنيت كردند توهيني به برزيل،‌ تركيه و ايران بود.

وي ادامه داد: در واقع آمريكا افرادي را براي كاري فرستاد، اما بعد پشت آن‌ها را خالي كرد و كار متضادي را انجام داد. از اين رو بايد به برزيل و تركيه حق داد كه از رفتار آنها ناراحت شوند.

رييس قوه مقننه با تاكيد بر اينكه ايران جواب رفتار آمريكا و شوراي امنيت را با مصوبه اخير مجلس در مورد صيانت از دستاوردهاي هسته‌يي داد، گفت: طبق اين مصوبه ايران چارچوب‌هاي ان‌.پي‌.تي را قبول دارد ولي اضافه‌تر از آن كاري نمي‌كند. همچنين ايران بين تعهدات و تكاليف در چارچوب آژانس توازني را برقرار مي‌كند بدان معنا كه اگر آنها بخواهند حقوق ايران را به دليل تصميمات آژانس ناديده بگيرند، بايد توقع « رفتاري » ما را از ناحيه تكاليف داشته باشند.

لاريجاني افزود: همچنين طبق اين مصوبه دولت موظف به تامين مواد غني شده 20 درصد براي راكتور تهران است،.همچنين اگر آن‌ها بخواهند رفتاري غيرقانوني نسبت به بازرسي كشتي‌ها داشته باشند، ايران مقابله به مثل مي‌كند.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به ژنو، خبرنگاري از لاريجاني پرسيد« برزيل در طول مدت دولت فعلي‌اش از متحدان قوي ايران بوده است، بنابراين با توجه به برگزاري انتخابات در اين كشور،‌ به نظر شما در صورت تغيير دولت داسيلوا، روابط ايران و برزيل چگونه خواهد شد؟»‌لاريجاني در پاسخ به اين پرسش با بيان اينكه روابط ايران و برزيل سابقه‌ي تاريخي دارد و سطح روابط تجاري در سطح ممتازي است، ‌گفت: در زمان آقاي داسيلوا، اين حجم روابط شتاب پيدا كرد و در صورت ادامه مسير پس از انتخابات رياست جمهوري برزيل اين سطح روابط بيشتر مي‌شود.

خبرنگار ديگري با اشاره به تصميم وزراي خارجه اتحاديه اروپا مبني بر اعمال تحريم جديدي عليه ايران پرسيد « آيا شما نگران اين موضوع نيستيد و آيا توانستيد در اين رابطه در اين كنفرانس با مقامات اروپايي صحبت كنيد؟»

رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ گفت: در حاشيه اين كنفرانس ملاقات‌هايي با برخي از سران مجالس اروپايي انجام شده است. اما آنچه مهم‌تر است، روش حل مساله هسته‌يي ايران مي‌باشد كه به نقطه‌ي روشني از طريق شوراي امنيت نرسيده است و مي‌توان آن را تحليل كرد.

وي افزود: همان‌قدر كه سه قطعنامه پيشين شوراي امنيت عليه ايران توفيق داشته كه جلوي فناوري هسته‌يي ايران را بگيرد، قطعنامه جديد نيز به همان ميزان توفيق خواهد داشت. مشكل در اين رابطه رفتارهاي دوگانه در صحنه‌ بين‌المللي است. اين رويكرد تنها در رابطه با مساله هسته‌يي نيست و فقط كافي است چند مقايسه صورت گيرد.

لاريجاني افزود: در حالي كه رژيم صهيونيستي بيش از 300 كلاهك هسته‌يي دارد و عضو ان‌.پي‌.‌تي نيست، آمريكايي‌ها در اين رابطه اعتراضي به شوراي امنيت نمي‌كنند؛ حال بايد اين شرايط را با تلاش ايران براي دستيابي به فناوري صلح‌آميز هسته‌يي مقايسه كرد. اين در حالي است كه طبق گزارش اطلاعاتي آمريكا، ايران سلاح هسته‌يي ندارد.

وي افزود: سوال اينجاست كه طبق كدام قانون بين‌المللي، كشوري كه هنوز مرتكب جرم نشده است را مجازات مي‌كنند؟ همين وضعيت در منطقه نيز وجود دارد، از يك طرف مي‌گويند كه قصد مبارزه با تروريسم را داشته و خيلي پرسر و صدا اين حرف را مي‌زنند، اما از طرف ديگر در پشت صحنه با تروريست‌ها مذاكره كرده و به آن‌ها كمك مي‌كنند.

لاريجاني با اشاره به حوادث تروريستي اخير در سيستان و بلوچستان و شهيد و مجروح شدن ده‌ها نفر به وسيله گروهك تروريستي گفت: بايد پرسيد چه كساني اين كار را انجام مي‌دهند؟‌ سرپرست اين گروهك تروريستي عبدالمالك ريگي است كه در اعترافاتش گفت كه با ناتو ملاقات داشته و كمك‌هاي مالي و نظامي براي كارهاي تروريستي‌اش دريافت مي‌كرده است. چنين شرايطي بسيار وجود دارد كه نشان دهنده رفتارهاي دوگانه در صحنه‌ي بين‌المللي است.

وي ادامه داد: تا زماني كه اين گونه رفتارها در صحنه بين‌المللي وجود داشته باشد، بعيد است كه آنها توفيق نفوذ در منطقه را پيدا كنند.

به گزارش ايسنا، خبرنگار ديگري پرسيد « با توجه به اعتصاب اخير در بازار ايران، كه نشان دهنده نارضايتي از وضعيت اقتصادي است و همچنين با توجه به تورم بالا و وارد كردن بنزين و گاز، تحليل شما از اين وضعيت چيست؟»

رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين پرسش نيز گفت: در ايران آزادي وجود دارد و هر كسي مي‌تواند اعتراضاتش را بيان كند. اعتراضاتي كه در بازار تهران مطرح شد مربوط به كل اقتصاد نبود بلكه اعتراضي به شيوه‌ي مالياتي جديد بود.

وي ادامه داد: دولت روندي را براي اخذ ماليات در نظر گرفت كه اين افراد نسبت به آن‌ اعتراض داشتند، لذا دولت با آن‌ها وارد مذاكره شد و اين موضوع حل شده و يا درحال حل شدن است، اما به دليل آنكه بنده در سفر هستم اطلاع دقيقي در اين رابطه ندارم.

لاريجاني در ادامه گفت: شبيه چنين حوادثي در كشورهاي اروپايي بسيار است. اين اعتراض نشان مي‌دهد كه افرادي كه نسبت به موضوعي نارضايتي دارند، مي‌توانند حرف‌شان را بزنند و در اين رابطه گوش شنوايي وجود دارد.

خبرنگار رويترز پرسيد « اخباري مبني بر ارسال نامه‌اي از كنگره آمريكا به سفارت سوئيس در ايران به عنوان دفتر حافظ منافع آمريكا منتقل شده است، تحليل شما در اين رابطه چيست؟». كه لاريجاني در پاسخ گفت: بنده در جريان كامل اين قضيه نيستم چون در سفر بودم و تنها در خبرها چنين چيزي را شنيدم اما اين اولين باري نيست كه چنين اتفاقي رخ داده است. كنگره آمريكا در طول چند سال اخير چندين بار از اين گونه اقدامات انجام داده است و فكر مي‌كنم با دقت به اين موضوع بايد توجه كرد. ما نمي‌خواهيم در صحنه سياسي دچار بازي سردرگم كننده‌اي شويم، چرا كه از يك طرف آمريكا به دنبال امور قهري است و از طرف ديگر مي‌گويد كه مي‌خواهد مذاكره كند! شايد عاقلانه‌تر آن بود كه قبل از اين كار مذاكره مي‌كردند.

وي در پايان گفت: فكر مي‌كنم دولت اوباما دچار نوعي پرستيژهاي سياسي توخالي شده است.

 

 
 

1002
منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.