كارنامه تحصيلي سه سياستمدار

گروه دانشگاه خبرگزاری مهر در گزارشهایی پا به زندگی تحصیلی سیاستمداران دنیا بویژه روسای جمهور و نخست وزیران فعلی یا گذشته کشورهای دنیا می گذارد و مروری بر سابقه تحصیلی آنها می کند. در بخش پنجم زندگی تحصیلی ماهاتیرمحمد، بی نظیر بوتو و بیل کلینتون بررسی می‌شود.
پنجشنبه، 31 تير 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
كارنامه تحصيلي سه سياستمدار

راسخون: بنابر اين گزارش به نقل از مهر،‌آشنایی با زندگی سیاستمداران بزرگ دنیا همواره یکی از موضوعات جالب بوده است و در این میان دانستن این نکته که چه مراکز و عوامل علمی در رسیدن این افراد به جایگاه سیاسی کنونی آنها نقش داشته اند خالی از لطف نیست. به همین منظور گروه دانشگاه خبرگزاری مهر در سلسله گزارشاتی به معرفی مراکز علمی که بزرگان دنیای سیاست را تربیت کرده اند می پردازد.

ماهاتیر محمد (نخست وزیر اسبق مالزی)؛ پزشکی کالج پزشکی دانشگاه مالایا
 
چهارمین نخست وزیر مالزی در سال 1925 متولد شد. وی به مدت 22 سال از 1981 تا 2003 در این سمت باقی ماند و عنوان طولانی ترین نخست وزیر در خدمت در مالزی و یکی از طولانی ترین رهبران در خدمت در آسیا را به دست آورد. وی در طول دوران نخست وزیری خود به عنوان یکی از تاثیرگذارترین رهبران آسیا و یکی از منتقدان جدی "جهانی سازی سبک غربی" بود.
 
ماهاتیر محمد در کالج پزشکی دانشگاه مالایا در پردیس سنگاپور در رشته پزشکی تحصیل کرد و از این کالج پزشکی که شاه ادوارد هفتم نام داشت در سال 1953 مدرک گرفت. پردیس دانشگاه مالایا سنگاپور که در آن زمان زیر نظر دانشگاه بریتیش مالایا بود بعدها به دانشگاه ملی سنگاپور تغییر نام داد.
 
دانشگاه مالایا قدیمی ترین دانشگاه مالزی است. این دانشگاه با شعار "دانش منبع پیشرفت است" فعالیت می کند و یکی از برترین دانشگاههای مالزی است.
 
گروهی از نمایندگان چینی و سایر جوامع غیر اروپایی در سال 1904 به حاکم انگلیسی این مستعمره، "سر جان اندرسون" فشار آوردند که یک مدرسه پزشکی را در سنگاپور راه اندازی کند. در سال 1912 مدرسه پزشکی از شاه ادوارد هفتم یک کمک 120 هزار دلاری دریافت کرد و به همین دلیل از این زمان این مدرسه عنوان "مدرسه پزشکی شاه ادوارد هفتم" را گرفت و در سال 1921 به "کالج پزشکی شاه ادوارد هفتم" تغییر نام داد و درجه آکادمیک گرفت.
 
در سال 1959 دانشگاه مالایا با دو پردیس یکی در کوالامپور مالزی و دیگری در سنگاپور گشایش یافت و این کالج زیر نظر این دانشگاه رفت.
 
در سال 1961 این دو پردیس به دو دانشگاه مجزا تقسیم شدند و عناوین دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه مالایا را گرفتند.
 
در این دانشگاه در هر سال تحصیلی 18 هزار و 51 دانشجوی لیسانس و 8 هزار و 912 دانشجوی تحصیلات تکمیلی پذیرش می کند. این دانشگاه در رده بندی THES – QS دانشگاههای دنیا در سال 2009 رتبه 189 را کسب کرد.
 
بی نظیر بوتو (نخست وزیر اسبق پاکستان)؛ فلسفه، سیاست و اقتصاد آکسفورد و هنر کالج رادکلیف هاروارد
 
به گزارش مهر، بی نظیر بوتو در 21 ژوئن 1953 متولد و در 27 دسامبر 2007 در اثر یک عملیات انتحاری تروریستی کشته شد. وی در دو دوره بین سالهای 1988 تا 1990 و 1993 تا 1996 نخست وزیر پاکستان بود. وی همسر آصف علی زرداری، رئیس جمهور فعلی پاکستان بود.
 
این سیاستمدار زن در دنیای اسلام، پس از اتمام تحصیلات مقدماتی خود و دریافت دیپلم در پاکستان به آمریکا نقل مکان کرد و از 1969 تا 1973 در کالج رادکلیف دانشگاه هاروارد در رشته هنر تحصیل کرد و مدرک لیسانس گرفت. وی بعدها از دوران تحصیل خود در هاروارد به عنوان "چهار سال از شادترین سالهای زندگی من" یاد کرد.
 
در فاز بعدی تحصیلات خود به انگلیس رفت و بین سالهای 1977 تا 1973 در "لیدی مارگارت هال" دانشگاه آکسفورد در رشته فلسفه، سیاست و اقتصاد تحصیل کرد و واحدهای اختیاری حقوق بین المللی و دیپلماسی را گذارند. وی در دسامبر 1976 به عنوان رئیس اتحادیه آکسفورد انتحاب شد و عنوان اولین زن آسیایی که به ریاست این انجمن معتبر انتخاب شده بود را کسب کرد.
 
در سال 1995 به عنوان نخست وزیر پاکستان انتخاب شد و از طرف دولت این کشور هدیه ای را به مدرسه حقوق هاروارد اعطا کرد. در ژوئن 2006 از سوی دانشگاه تورنتو دکترای افتحاری حقوق دریافت کرد.
 
کالج رادکلیف یک کالج هنرهای آزاد زنان در کمبریج ماساچوست و یکی از کالجهای دانشگاه هاروارد به شمار می رود. این کالج همچنین یکی از کالجهای هفت خواهر نیز است که در سال 1999 کاملا به دانشگاه هاروارد الحاق شدند. 
 
بیل کلینتون (رئیس جمهور اسبق آمریکا)؛ رشته حقوق مدرسه حقوق ییل
 
به گزارش مهر،‌ ویلیام جفرسون کلینتون در 19 اگوست 1946 متولد شد. وی در سن 42 سالگی به عنوان چهل و دومین رئیس جمهور و سومین رئیس جمهور جوان آمریکا انتخاب شد و بین سالهای 1993 تا 2001 در کاخ سفید ماند. همسرش هیلاری رودهام کلینتون درحال حاضر وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما است. این زوج دمکرات هر دو دکتری حقوق از مدرسه حقوق ییل دریافت کرده اند.
 
پس از اتمام دبیرستان، کلینتون وارد دانشگاه جورج تاون در واشنگتن شد و در سال 1968 در رشته علوم در سرویسهای خارجی مدرک لیسانس گرفت.
 
سپس وارد مدرسه حقوق ییل شد و در سال 1973 مدرک دکتری حقوق گرفت. در دوران تحصیل در ییل با یک دانشجوی حقوق به نام هیلاری رودهام آشنا شد که این آشنایی در سال 1975 منجر به ازدواج آنها شد.
 
مدرسه حقوق ییل (YLS) مدرسه حقوق دانشگاه ییل در نیو هون کانکتیکات است. این مدرسه در سال 1824 گشایش یافت.
 
این مدرسه رتبه اول مهمترین مدارس حقوق دنیا را در اختیار دارد. "ویلیام هوارد تافت" یکی از روسای جمهور گذشته آمریکا، از سال 1913 پروفسور حقوق اساسی این مدرسه بود. همچنین جرالد فورد (رئیس جمهور آمریکا)، بیل و هیلاری کلینتون از دیگر سیاستمداران معروف آمریکایی هستند که در این مدرسه تحصیل کرده اند.
 
در این مدرسه سالانه 587 دانشجو ثبت نام کرده و در 149 دانشکده آن تحصیل می کنند. 50/92 درصد از فارغ التحصیلان این مدرسه وارد کانون وکلای آمریکا می شوند. شهریه سالانه مدرسه حقوق ییل 46 هزار دلار است.

/div>



1002
منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.