راسخون: دکتر دریایی با بیان اینکه سرطان مری پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در کشور است، گفت: نوشیدن چای داغ، استعمال دخانیات، مصرف الکل، خوردن مواد اسیدی و قلیایی و در نهایت وراثت، از مهم ترین عوامل بروز سرطان مری است.
دبیر علمی انجمن جراحان عمومی گفت: این سرطان در مناطق جغرافیایی خاصی از کشور وجود دارد.
وی مصرف زیاد ناس در استان خراسان یا افراط در مصرف برنج در استان های گلستان، گیلان و مازندران و همچنین نوشیدن چای داغ در استان آذربایجان شرقی را از عوامل بروز دومین سرطان شایع کشور در این مناطق برشمرد.
این فوق تخصص جراحی سرطان با بیان اینکه سن بروز انواع سرطان ها در کشور از جمله سرطان دستگاه گوارش 10 سال کمتر از کشورهای غربی است، گفت: نتایچ گروهی از پژوهشگران ژاپنی نشان داد بر اثر مصرف فراوان برنج، میزان ویتامین b1 دریافتی کاهش و قوام مخاط مری در بخش فوقانی دستگاه گوارش افزایش می یابد که این تغییرات در دراز مدت ممكن است به سرطان مری بیانجامد.
دکتر دریایی با تاکید بر ضرورت انجام دادن غربالگری نسبی با استفاده از شیوه اندوسکوپی گفت: در این نوع از غربالگری از سه شیوه شامل 2 روش سیتولوژی و یک روش بالون بادکرده به همراه شبکه توری استفاده می شود.
وی افزود، از مدت ها پیش آموزش های لازم درخصوص ضرورت انجام دادن آندوسکوپی در مدارس ژاپن اغاز شده است.
دبیر علمی انجمن جراحان عمومی میزان بقا و طول عمر هر بیمار مبتلا به سرطان مری تحت درمان را وابسته به بیولوژی تومور و ویژگی های بالینی بیمار دانست و افزود: در عین حال برای 15 درصد بیماران با هر درجه و سایز از تومور میزان بقا و طول عمر سه سال برآورد شده است.