علما نسبت به مساجد احساس مسئولیت كنند

رهبر انقلاب در پیامی به نوزدهمین اجلاس سراسری نماز، مسجد را مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوستگی فرد و جامعه در دیدگاه و اندیشه‌ی مكتب اسلام معرفی كردند. ایشان همچنین تأكید كردند كه مساجد توجه اساسی به كاركردهای خود در جامعه داشته باشند. نظرات رئیس رسیدگی به امور مساجد را در این‌باره می‌خوانیم.
پنجشنبه، 22 مهر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علما نسبت به مساجد احساس مسئولیت كنند

راسخون:پیام رهبر معظم انقلاب به اجلاس سراسری نماز دارای ابعاد مختلف و پراهمیتی بود. ایشان در ابتدای این پیام اشاره‌ای به صدر اسلام و سیره‌ی نبی مكرم اسلام(ص) داشتند و توجه به این نكته‌ی مهم كه پیامبر مكرم اسلام(ص)، پایگاه اصلی دین را مسجد قرار دادند.

چه در مسجد قبا به عنوان اولین مسجد و چه در مسجدالنبی(ص) در مدینه‌ی منوره این حركت دنبال شد. دریافت اهمیت و فضیلت و نقش مساجد در این نكته است كه پیامبر اسلام(ص) وقتی خواستند حكومت اسلامی تشكیل بدهند، اولین كارشان ساخت مسجد بود. بنابراین برای ما كه موظف به تبعیت از سیره‌ی پیامبر اكرم(ص) هستیم، توجه به مساجد از مهم‌ترین محورها است. می‌توان گفت كه برای اجرای دستورات اسلام و گسترش تعالیم قرآن و ارائه‌ی دستورات دینی به مردم، لازم به یك پایگاه مهم و مؤثر داریم كه پیامبر اكرم(ص) آن پایگاه را مسجد قرار دادند.

علما نسبت به مساجد احساس مسئولیت كنند


نكته‌ی مهم دیگری كه رهبر معظم انقلاب بر آن تأكید ورزیدند، توجه به ساخت و پراكندگی مساجد در كشورمان است. براساس آمار، اكنون تعداد مساجدی كه در كشور داریم تعداد خیلی كمی نیست. اما به نظر بنده مسأله‌ای كه رهبری در این زمینه به آن توجه ویژه داشتند، تراكم مساجد در برخی مناطق و نبود مسجد در مناطق دیگر است. این مسأله به‌ویژه در برخی روستاها كه خالی از مسجد است، ایجاد مشكل می‌كند.

نكته‌ی دیگر، توجه هیأت امنای مساجد به جوانان است. این مطالبه‌ی رهبر معظم انقلاب است كه آن‌ها آغوش بگسترانند و توجه و محبت خود را در مساجد شامل حال جوان‌ها كنند. به‌طوری‌كه جوان‌ها در مساجد تشویق شوند و حضورشان و فعالیت‌شان گرامی داشته شود. از سوی دیگر، اندیشمندان، علماء و صاحبان فضیلت نیز كه در اطراف مساجد سكنی دارند، باید نسبت به مساجد احساس مسئولیت داشته باشند و نمازگزاران مسجد را از اندوخته‌ها و سرمایه‌های خود بهره‌مند كنند.


نكته‌ی دیگر اینكه رهبر معظم انقلاب خواسته‌اند كه مساجد به كاركردهای اصلی‌شان جامه‌ی عمل بپوشانند. در بررسی‌های علمی و دریافت از رهنمودها و نظرات ویژه‌ی رهبر معظم انقلاب، ۳۴ كاركرد اصلی برای مساجد احصاء  شده است كه این نشانگر نقش مهم و تأثیرگذار مساجد است.

اقرار غربی‌ها به شكست از مساجد در فتنه اخیر


براساس نظر رهبر انقلاب مساجد باید نیازهای جامعه‌ی اطراف‌شان را بسنجند و براساس آن برنامه‌ریزی كنند. یعنی همه باید احساس كنند كه مسجد ملجاء و پناهگاه آنهاست و بدانند كه اگر به مسجد مراجعه می‌كنند، مسئولین مسجد، تمام همت‌شان را برای كمك به او به‌كار خواهند بست.

همچنین مساجد می‌توانند در بحران‌ها نقش جدی ایفا كنند. چنانچه در دفاع مقدس نیز براساس آماری كه بنیاد شهید ارائه كرده است، بیش از ۹۷ درصد شهدای جنگ تحمیلی از سوی مساجد اعزام شده بودند و این نقش مسجد را می‌رساند كه تا چه حد مؤثر بوده است. در جریان فتنه‌ی ۸۸ نیز همین كافی است كه خود غربی‌ها اقرار كردند در این نبرد سهمگین، رسانه‌ی سنتی مسجد بر رسانه‌ی مدرن سایبری توفق پیدا كرد.

1000



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.