600 قاضی زن در دستگاه قضایی فعالیت می‌کنند

دادستان تهران گفت: رویکرد حذف قضات زن در دستگاه قضایی تغییر یافته است و هم اکنون ششصد قاضی زن در قوه قضائیه فعال هستند.
دوشنبه، 30 آذر 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
600 قاضی زن در دستگاه قضایی فعالیت می‌کنند
دادستان تهران گفت: رویکرد حذف قضات زن در دستگاه قضایی تغییر یافته است و هم اکنون ششصد قاضی زن در قوه قضائیه فعال هستند.
 
عباس جعفری دولت آبادی در اجلاس بین المللی حقوق زنان در فرآیند عدالت قضایی با بررسی موضوع قضاوت زن درنظام قضایی افزود : قضات زن باید درعرصه کار قضا ، تعارف را کنار بگذارند و درصدد کسب بیشتر دانش قضایی باشند، زیرا در غیر این صورت نمی‌ توانند توقع پست‌ های بالا را در دستگاه قضایی داشته باشند.
 
وی با تاکید بر نشان دادن خلاقیت و ظرفیت های زنان قاضی گفت: پس از انقلاب درباره اشتغال زنان در حوزه قضایی، رویکرد، حداقلی بود؛ اما به تدریج تحولات عظیمی روی داد و این تحولات در سال 1374 موجب شد زنان در حوزه و سمت‌های قضایی رشد پیدا کنند و اکنون به سمت های دادیار، معاون دادسرا، مجتمع دادگستری و مستشاری دست یابند.
 
دادستان تهران با بیان این‌که در بحث اشتغال زنان سه رویکرد رفاهی، فقرزدایی و کارآمدی وجود دارد، گفت: رویکردی که می تواند به فعالیت بیشتر زنان در حوزه قضایی کشور کمک کند، کارآیی و کارآمدی است.
 
جعفری دولت ‌آبادی افزود: در این رویکرد، کارآمد بودن زنان در عرصه قضایی مهم است و مرد و زن باید توانمندی ‌های خودشان را به اثبات برسانند.
 
وی گفت : پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، برخی در پی آن بودند که به جای تساوی به تشابه برسند و مشابه بودن را مساوی با عدالت می ‌دانستند ، اما مشابه بودن در مواردی از دیدگاه اسلام خارج می ‌شد.
 
دادستان تهران با اشاره به بحث اشتغال زنان در اصول بیست و بیست و یک قانون اساسی گفت: بند 9 اصل سوم قانون اساسی، به رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه که بیانگر تاسیس جامعه الگو در جامعه اسلامی است تاکید می کند و دولت مکلف به رفع تبعیض و ایجاد امکانات عادلانه‌تر برای همه شده است.
 
جعفری دولت آبادی افزود: از اوایل پیروزی انقلاب، بحث حذف قضات زن وجود داشت؛ اما اکنون سمت زنان در قوه قضائیه توسعه یافته است و محور در این توسعه، تحول جایگاه زنان و استفاده از ظرفیت و کارآمدی آنان است.
 
وی گفت: امروزه در میان زنان قاضی، 118 نفر مدرک فوق لیسانس و دکترا دارند که در برخی از حوزه‌ ها سمت ‌های خوبی به آنها داده شده است.
 
دادستان تهران خطاب به زنان شاغل در قوه قضاییه گفت: تحصیلات علمی بالاتر از سطح کارشناسی یک ضرورت است، که باید به آن توجه شود.
 
جعفری دولت آبادی با اشاره به نقش مدیران ارشد در توسعه سمت های زنان در قضاوت گفت : وقتی فضا فراهم شد تعدادی از خانم ‌هایی که در عرصه قضاوت حضور داشتند، پیشرفت خوبی کسب کردند اما عده ‌ای توقع دستیابی به پست ‌های بالاتر را داشتند که این توقع دست یافتنی نیست.
 
وی با اشاره به تغییر رویکرد حذف قضات زن از دستگاه قضایی گفت: از جاهایی که زنان می ‌توانند بدرخشند و توانایی‌هایشان را به رخ مردان بکشند دادگاه های خانواده است، زیرا در این دادگاه ها، با حضور زنان ، فضای محاکم تلطیف‌ و عادلانه‌ تر می شود.
 
دادستان تهران افزود: در نظام عدالت کیفری ، شاید بیشترین حضور را مردان داشته باشند؛ اما این مساله مغایرتی ندارد که دادیاران زن جوان خودشان را توانمند کنند.
/2759/


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.