در آستانه سالروز واقعه 17 دی و کشف حجاب تحمیلی رضاخانی رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری از ثبت ملی چادر و حجاب اقوام ایرانی در فهرست میراث معنوی ایران خبر داد.به گزارش شبکه ایران، سازمان میراث فرهنگی به منظور حفظ و صیانت از مواریث گرانقدر دینی و معنوی طی آیینی شایسته و پربار با حضور اندیشمندان و شخصیت های فرهنگی ، حجاب اقوام ایرانی و هم چنین چادر را به عنوان حجاب کامل ، ثبت ملی میکند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با اعلام این خبر، حجاب در جامعه ایرانی را میراثی گرانقدر با عقبه ای مالامال از اندیشه و دیانت برشمرده و افزود: تفکر دینی و مبانی ارزشی و اعتقادی حاکم بر جامعه ایرانی همواره ریشه در هویت اسلامی مردم این مرز و بوم داشته و فرهنگ حجاب یکی از شاخصها و نمادهای بنیانی پایبندی ملت ایران به اسلام در مقام مکتب جامع زندگی فردی و اجتماعی بوده است.
حمید بقایی، اقدام رضاخان پهلوی در 17 دی سال 1314 را حرکت مذبوحانه یک دیکتاتور بیگانه پرست و خود فروخته برای به حراج گذاشتن هویت دینی یک ملت اصیل دانست و تاکید کرد: ملت ایران در مبارزات پس از آن و در واقعه خونبار مسجد گوهر شاد شهادت را برگزید تا از هویت دینی خود صیانت کند ، چراکه تهدید نوامیس ملت به معنای تهدید کیان و تمامیت ارزشی جامعه و آغازی برای از خودبیگانگی و خود باختگی در برابرخوراک فرهنگی مسموم غرب بود.
به گفته معاون رئیس جمهور، جایگاه عمیق و معنادار حجاب در فرهنگ و اعتقادات دینی مردم ایران،عجین شدن مقاومت مثال زدنی و مبارزات دیرینه ملت ایران برای صیانت از حجاب با مجموعهای از ارزشهای اصیل دینی، فرهنگی و اجتماعی و نقشآفرینی حجاب به عنوان یکی از محورهای مهم و تاثیر گذار در مبارزات ضد استبدادی مردم در حوادث تاریخی و سیاسی سده اخیر،ادای احترام به شهیدان این مرز و بوم,پاسداشت مبارزات شکوهمند ملت ایران در صیانت از حجاب از عمده دلایل ثبت این اثر در فهرست آثار معنوی است.
ثبت آثار ناملموس در فهرست آثار معنوی اواخر سال 86 با ثبت رسمی نوروز از سوی رئیس جمهور به عنوان نخستین اثر در این فهرست آغاز شد و ثبت ملی چادر و حجاب اقوام ایرانی در فهرست میراث معنوی ایران اهمیت حجاب را بیش از پیش به عنوان یکی از ارزشهای والای ملی و اسلامی تبیین و لزوم صیانت و پاسداری از آن را به عنوان میراث معنوی ماندگار ایرانی و اسلامی روشن میکند.
پیش از این رئیس جمهور در واکنش به برخی طرحهای انتظامی در مبارزه با بی حجابی، اعلام کرده بود که برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف لازم است تا بیش از سیستهای نفی گرایانه سیاستهای اثباتی در پیش گرفته شود.
کارشناسان معتقدند اهمیت حجاب در میان اقوام ایرانی در دوره باستان و انتخاب آن به عنوان پوشش اصلی زنان ایرانی پیش از دوره اسلامی لزوم صیانت از چادر به عنوان میراث ملی را آشکار میسازد.
چادر به عنوان میراث از چنان اهمیتی برخوردار است که برخی محققان نوع پوشش کامل و آراسته در ایران باستان را ریشه به وجود آمدن حجاب در دنیای معاصر میدانند، چنانکه ویلدورانت ایران را منشأ اصلی پراکندن حجاب در جهان عنوان کرده است.
/1001/
جذب خبرنگار افتخاری