معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا اعلام کرد: در 8 ماه اول امسال به طور متوسط روزانه 200 دستگاه موتورسیکلت در کشور سرقت شده است.
سرهنگ محمدرضا مقیمی گفت: طی این مدت روزانه 105 فقره از موتورسیکلتها توسط پلیس کشف شده و حدود 51 درصد موتورسیکلتهای سرقتی کشف میشوند.
سرهنگ مقیمی در این باره به فارس گفت: پیش از این نبود پلاک ملی موتورسیکلتها از علل اصلی سرقت موتورسیکلت و استفاده از آن در جرائم مختلف بود، اما با نصب این پلاک روی همه موتورسیکلتها، اقداماتی در این زمینه آغاز شده که باعث کاهش تخلفات خواهد شد.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی گفت: یکی از علل اصلی سرقت موتورسیکلت تأمین قطعات است، بهویژه در استانهای مرزی این مسئله محسوستر است و به دلیل کمبود قطعات آمار سرقت بالاست.
وی در ادامه اظهار داشت: علت عدم کشف برخی موتورسیکلتها هم به همین موضوع باز میگردد که قطعات از موتور جدا و بدنه معدوم شده و دیگر کشف نمیشود.
سرهنگ مقیمی افزود: استفاده از موتورسیکلت در جرائمی مانند کیفقاپی ارتکاب این جرم را برای سارقان آسان کرده و این ویژگی در جذب سارقان مؤثر است. باید ریسک سرقت بالا برود تا سارقان فکر سرقت به ذهنشان خطور نکند.
وی چندی پیش با بیان این مطلب که آمار سرقت روزانه موتورسیکلتها 180 دستگاه میباشد، افزود: در نیمه دوم خرداد ماه سرقت موتورسیکلت نسبت به نیمه اول در این ماه 17 درصد افزایش داشته است.
مدیرکل مبارزه با سرقت ناجا در خصوص بیشترین انواع سرقت در کشور نیز گفت: سرقت لوازم خودرو، داخل خودرو و سپس موتورسیکلت بیشترین درصد سرقت را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی از دارندگان خودرو و موتورسیکلت خواست تا ضمن رعایت نکات ایمنی از پارک آنها در کنار خیابان ممانعت کنند.
سرهنگ مقیمی همچنین از مردم خواست تا موتورسیکلت های بدون سند مالکیت را خریداری نکنند و در این خصوص گفت: برخی از افراد ندانسته موتورسیکلت سرقتی را خریداری کرده که پس از دستگیری به دلیل نداشتن سند نتوانسته اند بیگناهی خود را ثابت کنند در نتیجه ماموران و قانونگذار نیز به عنوان مجرم با آنها برخورد میکنند و ناخواسته این افرد در زمره افراد سابقه دار قرار میگیرند.
/2759/