راسخون : محققان مي گويند پروتئين گياهي که به طور طبيعي در موز يافت مي شود، به اندازه دو داروي ضد HIV که در حال حاضر در دست آزمايش است، در مهار گسترش اين ويروس در بدن انسان موثر است.
به گزارش راسخون از بي بي سي، آنها مي گويند که کشف جديد آنها ممکن است نهايتا منجر به توليد ميکروبسيدهاي ارزان قيمت تري شود.
اطلاعات به دست آمده در نشريه "شيمي بيولوژيکي"، منتشر شده است.
محققان اذعان دارند که دستيابي به سلاح هاي جديد براي جنگيدن با ويروس HIV امري ضروري است.
در ازاي هر نفر که داروهاي حياتي ضد ويروس ايدز را دريافت مي کند، بيش از دو نفر به حاملان اين ويروس تبديل مي شوند.
محققان مي گويند مطالعه در حوزه لسيتين ها از جمله حوزه هايي است که احتمال مي دهند منجر به نتيجه هاي مثبت در زمينه درمان ايدز شود.
ماده هاي شيميايي که در گياهان يافت مي شود، به طور موثري جلوي گسترش عفونت را مي گيرد. محققان مي گويند لسيتين ها اين کار را با غلبه بر HIV و جلوگيري از ادغام اين ويروس با سلول انجام مي دهند.
گروه تحقيق از دانشگاه ميشيگان معتقد است اگر بتوان با استفاده از ميکروبيسيدهايي که از اين پروتئين گياهي توليد شده، احتمال آلودگي را کاهش داد، روشي نسبتا کم هزينه، به ويژه براي کشورهاي در حال توسعه، کشف شده است.
يکي از بزرگترين مزاياي استفاده از لسيتين اين است که اين ماده شيميايي تکثير ويروس HIV را مهار و احتمال مقاومتر شدن آن در برابر درمان هاي موجود را کاهش مي دهد.
با اين که سال ها طول خواهد کشيد که نتيجه اين تحقيق روي بيماران مورد آزمايش قرار بگيرد، محققان مي گويند حتي ميکروبيسيدي که تا حدودي موثر است ممکن است جان بسياري را نجات دهد.
بنا به تخمين آنها اگر براي سه سال، بيست درصد از افراد را با ميکروبيسيدي که با پروتئين گياهي توليد شده و فقط شصت درصد کارايي دارد، تحت درمان قرار داد، از آلودگي دو و نيم ميليون نفر به اين ويروس جلوگيري شده است.
/2759/
جذب خبرنگار افتخاري