راسخون: بنابر این گزارش به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر مهدی اخوان در ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: این عنوان جدید، بیانگر، سیاستهای جدید وزارت ارتباطات است.
وی افزود: بر اساس جهتگیری جدید مجموعه وزارت ارتباطات سه حوزه، فناوری اطلاعات، امنیت ICT وفضایی، به صورت جدی از سوی مسوولان این وزارتخانه پیگیری خواهد شد. وی خاطر نشان کرد: بر همین اساس و برای رسیدن به اهداف تعیین شده، تحقیقات هم متناسب باآن ها تعریف خواهد شد.
معاون آموزش، پژوهش و امور بین الملل با بیان این مطلب که بحث فناوری اطلاعات یکی از موضوعات مطرح کشور، طی سالهای آتی خواهد بود، تصریح کرد: در همین راستا شبکه ملی اینترنت به عنوان یکی از کلیدیترین پروژههای این وزارتخانه خواهد بود.
وی ادامه داد: در دنیا، شاهد همگرایی بسیار زیاد میان ارایه سرویسهای مختلف در حوزه ICT هستیم و ارایه خدمات براساس IP ، از جمله فعالیتهای کلیدی سالهای آینده است.
وی تأکید کرد: بر همین اساس، وزارت ارتباطات، چند سالی است که پروژهای را تحت عنوان شبکه ملی اینترنت تعریف کرده است.
دکتر مهدی اخوان گفت: شبکه ملی اینترنت، شبکهای در داخل کشور خواهد بود که انواع ارتباطات و سرویسها روی آن، عرضه میشود.
وی افزود: صدا، تصویر و دیتا، انواع سرویسهای قابل ارایه روی این شبکه هستند که به واسطه آن شبکه مخابراتی با شبکه دیتا، همگرا خواهند شد.
وی با بیان این مطلب که این شبکه روی همین سیستم فعلی شبکه اینترنت اجرا میشود خاطر نشان کرد: این شبکه در جهت تکمیل تر کردن، ارزانتر کردن و کیفی تر کردن خدمات قابل عرضه روی این شبکه، اجرا میشود.
معاون آموزش، پژوهش و امور بین الملل اظهار داشت: با تدابیر اندیشیده شده پس از آغاز استفاده عملیاتی از این شبکه، سرعت استفاده از سرویسها چند برابر میشود.
وی با اشاره به بحث هدفمند کردن ارایه تسهیلات در حوزه تحصیلات تکمیلی در حوزهICT گفت: علیرغم اینکه تمرکز نخبگان در حوزه برق و مخابرات بسیار زیاد است اما متأسفانه از این نیروهای توانمند، استفاده شایانی نمیشود.
دکتر مهدی اخوان کسب درآمد، همزمان با تحصیل را یکی از دلایل خروج دانشجویان نخبه از کشور دانست و گفت: بر اساس طرح پیشبینی شده در این زمینه، وزارت ارتباطات به عنوان بخش صنعت تمام تلاش خود را برای استفاده از این نخبگان به کار خواهد بست.
وی تأکید کرد: بر اساس طرح مذکور شرکتهایی که برای اجرای پروژههای مختلف با موسسه قرارداد میبندند، متعهد میشوند که به ازای یک سقف معین از مبلغ قرارداد، یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این حوزه را تحت پوشش قرار دهند.
وی تصریح کرد: بر این اساس، دانشجویانی که رساله آن ها در راستای موضوع قرارداد شرکت با موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات، تعریف شده باشد، در آن شرکت مشغول به کار شده و ماهیانه مبلغ مشخصی را نیز به عنوان حقوق دریافت خواهد کرد.
معاون آموزش، پژوهش و امور بین الملل تصریح کرد: به منظور اینکه دانشگاهها نیز به عنوان نهادهای انسان ساز، ذی نفع باشند، در این طرح مقرر شده به ازای هر مبلغی که به دانشجویان داده میشود، مبلغی به دانشگاهها تعلق گیرد.
قائم مقام وزیر در امور همکاریهای بین الملل با اشاره به حمایت وزارت ارتباطات از شرکتهای خصوصی فعال در حوزه ICT گفت: بر اساس سیاستگذاریهای جدید، این حمایتها بیشتر از شرکتهای فناور و دانش بنیان و همچنین شرکتهایی که در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی کار میکنند، ارایه خواهند شد.
وی افزود: وزارت ارتباطات مصمم است در راستای حمایت از تولید داخل تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ورود تجهیزاتی که شرکتهای ایرانی، توان تولید آن را در داخل داشته باشند، به کار ببندد.
جذب خبرنگار افتخاري