اپرای مولوی به کارگردانی استاد مسلم تئاتر عروسکی بهروز غریب پور، اپرایی است که تماشاگر را به شکل آیینی تئاتر نزدیک میکند و تمام حس و ذهن مخاطب را در سیطره خود قرار میدهد. نشستن روی صندلی سالن فردوسی برای تماشای اپرای مولوی، یک نشستن صرف نیست بلکه یک حضور است؛ حضور در رمزی مشترک، حضور در حسی مشترک، حضور در فکری مشترک و حضور در هزاران امر مشترک دیگر بین اجرا کننده و بیننده.
این حضور به صورت عملی و عینی دیده نمی شود و فقط حس میشود.
تماشای یک عظمت و ابهت نمایشی تماشاگر را چنان غرق در فضای نمایش میکند که دیگر از دنیای بیرون خود رها میشود و فقط آنچه کارگردان میخواهد را میبیند و میشنود.
خود غریبپور هم به این بعد حماسی اپرایش اذعان دارد و میگوید دنیای مولوی بسیار گسترده است و برداشتهای فراوانی میشود از افکار و آثار او داشت.
"اپرای مولوی" یک برداشت حماسی از مولوی و زندگی اوست.
در این اپرا جنگ همیشگی مظلوم علیه ظالم دیده میشود، جنگی که مردم امروز را با مردم هزاران سال قبل یک زبان میکند و فریاد علیه ظلم را بلند میکند.
ظلم از متجاوزانی که به انسانها و آب و خاکشان حمله میکنند و زندگی آنان را به بازی میگیرند، اپرای مولوی مردم امروز را در کنار مردم هزاران سال قبل در سوگ کشته شدن مظلومان مینشاند.
ایجاد عظمت و هیبت کاریزماتیک جزء شخصیت جدایی ناپذیر آثار غریبپور است و این خصوصیت در تمام اپراهای او به چشم میآید و این به خاطر دید خود غریب پور و حتی شخصیت خود اوست. غریب پور سالن تئاترش را یک عبادتگاه میداند و تئاترش را یک عبادت.
اپرای عاشورا که سال گذشته اجرا شد نیز چنین خصوصیتی داشت و حتی مخاطبانی که تا به حال تئاتر ندیدهاند را از تکایا و مساجد به دیدن نمایشاش کشاند.
طبق اعلام قرار است چهار اپرایی که گروه آران در این سالها تولید کرده به شکل رپرتواری در سال 89 اجرا شود، این فرصتی برای تمام مخاطبان است که به دیدن این آثار فاخر بروند، کسانی که تا به حال به سالن تئاتر نرفتهاند این تجربه را نباید از دست بدهند، شاید با دیدن این 4 اپرا جزء تماشاگران همیشگی تئاتر شوند. آغاز این اجراها از 22فرودین ماه سال جاری خواهد بود و به ترتیب اپرای "مولوی"، "رستم و سهراب"، "مکبث" و "عاشورا" به روی صحنه خواهد رفت. بنابراین گزارش هنوز زمان دقیقی برای پایان این چهار اپرا مشخص نشده است و امکان تمدید آن تا تابستان نیز وجود دارد.
/2759/
جذب خبرنگار افتخاري