آلمان- آرژانتين؛ فینال زود رس

دیدار آلمان- آرژانتین، يك مصاف سوپركلاسيك ميان دو تيمي است كه بخش مهمي از تاريخ جام‌هاي جهاني را با مسابقات رودرروي خود خلق كرده‌اند.
پنجشنبه، 10 تير 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آلمان- آرژانتين؛ فینال زود رس
راسخون: رویا رويي آلمان و آرژانتين بدون شك مهم‌ترين جدال مرحله يك‌چهارم نهايي جام2010 است. طرفداران قديمي‌تر فوتبال حتما خاطره دو فينال جام‌هاي 86 و 90 را هنوز به ياد دارند. در واقع اين‌كه فينال يك جام‌جهاني در دوره بعدي هم عينا تكرار شود، تنها يك‌بار اتفاق افتاده و خالق اين ركورد تاريخي همين دو رقيب ديرينه بوده‌اند؛ آلمان و آرژانتين. و اين بار مصاف اين دو قدرت بزرگ فوتبال در مرحله يك‌چهارم جام2006 آلمان، 4سال بعد و در همان مرحله تكرار مي‌شود. در آستانه اين فينال زودهنگام مرور مي‌كنيم 3مصاف اين دو تيم در 6جام اخير و مزمزه مي‌كنيم طعم شيرين خاطرات فوتبالي خود را در جام‌هاي جهاني...
1986- مكزيك
جام سيزدهم با نام ديه‌گو مارادونا در خاطره‌ها ثبت شده. نابغه‌اي كه تا پيش از بازي فينال 5گل از مجموع 11گل زده آرژانتين و تمام 4گل اين تيم از مرحله يك‌چهارم به بعد -از جمله 2گل تاريخي به انگليس- را به نام خود ثبت كرده بود. از آن طرف صعود آلمان تا فينال، نقطه مقابل صعود قاطعانه ياران مارادونا بود. شكست 2 بر صفر مقابل دانمارك در مرحله گروهي و صعود به‌عنوان تيم دوم گروه، حذف مراكش با گل دقيقه90 لوتارماتيوس جوان و حذف مكزيك ميزبان در ضربات پنالتي، صعود نه‌چندان مقتدرانه ژرمن‌ها به فينال مكزيكو را به دنبال داشت. تمام حواس آلماني‌ها در فينال به ساق‌هاي مارادونا بود. كسي كه اگر پايش (يا دستش) به يك‌گل ديگر باز مي‌شد روي عدد6 به گري لينه‌كر انگليسي مي‌رسيد و عنوان آقاي‌گلي را هم در دسترس مي‌ديد. اما اتفاق به شكل ديگري رخ داد و گل اول بازي را كسي براي آرژانتين زد كه هيچكس فكرش را نمي‌كرد. خوزه لوئيس براون، مدافع جوان و بلندقدي كه روي يك ارسال كرنر با ضربه سر، آلماني‌هاي سبزپوش را بازنده به رختكن فرستاد. خورخه والدانو در نيمه دوم نتيجه را 2 بر صفر كرد. نتيجه‌اي كه تا 10، 15دقيقه پايان بازي پابرجا بود اما وقتي رومنيگه و رودي‌فولر طي 2دقيقه بازي را به تساوي كشيدند همگان به تحقق قسمتي ديگر از سريال «بازگشت آلماني» فكر مي‌كردند. احتمالي كه البته با نبوغ ديه‌گو نقش بر آب شد. يك پاس طلايي از «اعجوبه» در دقيقه84 «خورخه بوروچاگا» را با توني شوماخر تك‌به‌تك كرد و مهاجم آرژانتيني كه بعدها در فرانسه با درگيري در پرونده رشوه‌خواري «برنارتاپي» از صحنه فوتبال محو شد، زننده گل قهرماني آرژانتين قلب گرفت. چند دقيقه بعد جام طلايي در دستان مارادونا آرام گرفت، دستاني كه خود ديه‌گو آن‌ها را «دست خدا» لقب داده بود.
1990-ايتاليا
4سال بعد موعد انتقام براي ژرمن‌ها فرا رسيد. اين بار ماجرا برعكس شد؛ آلمان قاطعانه و با پيروزي‌هاي متوالي و آرژانتين با گام‌هايي لرزان راهي ديدار نهايي شدند. «ارتش ديه‌گو» به‌عنوان مدافع عنوان قهرماني، مسابقات را با شكست فاجعه‌آميز برابر كامرون آغاز كرد و در گروه 4تيمي خود به مقام سوم رسيد! اما با ظهور دروازه‌باني به‌نام گوي‌كوچه‌آ آرژانتين به‌يكباره اوج گرفت و با شكست برزيل، يوگسلاوي و ايتاليا راهي فينال شد. اما از سوي ديگر آلمان با تكيه بر مثلث اينترميلاني خود (ماتيوس-كلينزمن-بره‌مه) همه حريفان از جمله هلند و انگليس را شكست داد و پا به «المپيك رم» گذاشت. اين بار فينال به‌اندازه 4سال قبل پرگل نبود. آلمان هجوم مي‌برد و آرژانتين دفاع مي‌كرد. تساوي بدون گل و كشيدن بازي به پنالتي روياي آرژانتين بود و كابوس آلمان؛ نتيجه‌اي كه تا دقيقه85 محقق شده بود تا اين‌كه داور مكزيكي يك خطاي مشكوك روي رودي فولر را پنالتي تشخيص داد و جنجال فراواني هم برپا كرد. حالا آلمان در يك‌قدمي گل قهرماني بود. حساسيت اين لحظه و شايد ابهت دروازه‌بان پنالتي‌گير حريف به‌قدري بالا بود كه «كاپيتان ماتيوس» پنالتي‌زن آلمان‌ها خود را كنار كشيد. او كه تا آن لحظه 5گل در جام90 زده بود عطاي آقاي گلي را به اسكيلاچي 6گله بخشيد و پنالتي را به «اندي بره‌مه» سپرد. پنالتي بره‌مه به‌رغم عكس‌العمل خوب كوچه‌آ به تور رسيد و آرژانتين در حالي كه 9نفره بازي مي‌كرد جام را به ژرمن‌ها پس داد. انگار فينال را تيم‌هايي مي‌برند كه پيراهن اصلي‌شان را پوشيده باشند، چون اين بار آرژانتين با لباس دوم خود بازي مي‌كرد. جالب اين‌كه از تصاوير پاياني اين جام، گريه‌هاي دراماتيك مارادونا بيش از لمس جام توسط ماتيوس در خاطره‌ها مانده است!
2006- آلمان
بعد از فينال90، آلمان و آرژانتين در 3جام بعدي به پست هم نخوردند تا موعد ميزباني آلمان در سال2006 فرا رسيد و جدول مسابقات اين دو رقيب ديرينه را در مرحله يك‌چهارم نهايي روبه‌روي هم قرار داد. آلماني‌ها اميد چنداني به تيم جوان‌شده كلينزمن نداشتند و پيش‌بيني اكثر كارشناسان راي به برتري آرژانتين مي‌داد اما گل آيالا را كلوزه در دقيقه 80 پاسخ داد تا بازي به ضربات پنالتي كشيده شود. شايد به‌يادماندني‌ترين تصويري كه از اين مسابقه در خاطر فوتبالدوستان باقي مانده صحنه گفت‌وگوي دونفره اولي‌كان و ينس‌لمان پيش از ضربات پنالتي است. در آن لحظه اولي‌كان چنان به لمان روحيه مي‌داد و او را براي ضربات پنالتي آماده مي‌كرد كه انگار نه انگار اين دو دروازه‌بان جنگي تمام‌عيار را بر سر تصاحب پيراهن شماره‌يك پشت سر گذاشته بودند و اصلا ميانه خوبي با هم نداشتند. صحنه جالبي كه انسجام تيمي آلمان‌ها را در زمين خودشان نشان مي‌داد. بالاخره با همين روحيه تيمي و با درخشش لمان كه پنالتي كامبياسو و آيالا را دفع كرد آلمان راهي نيمه‌نهايي شد تا مغلوب ايتاليا شود.
 2010- آفريقاي‌جنوبي
در جامي كه شاهد بيشترين شكست‌ها از طرف تيم‌هاي مدعي و صاحب فوتبال بوده، آلمان و آرژانتين تا اين لحظه نمايش دلپذيري داشته‌اند. هرچند سبك بازي اين دو تيم دقيقا نقطه مقابل يكديگر است. آلمان، تاكتيكي‌ترين تيم اين جام است كه مثل يك ساعت منظم و هماهنگ عمل مي‌كند و در مقابل، آرژانتين كه با كمترين انسجام تاكتيكي و تنها با تكيه بر ستارگان خود پيش مي‌رود. ستاره‌هايي كه البته همگي در خط‌حمله بازي مي‌كنند و به نظر مي‌رسد خط دفاع اين تيم كه هنوز در اين جام زير فشار جدي قرار نگرفته براي آلمان‌ها نفوذناپذير نخواهد بود. جدال آلمان و آرژانتين در واقع نبرد نظم و بي‌نظمي است.
اين دو مدعي البته از منظر ديگري نيز با هم متفاوتند؛ توقعات هواداران از تيم مارادونا به‌مراتب بيشتر از تيم يواخيم‌لو است. آرژانتين اگر در اين مرحله حذف شود يك شكست‌خورده مطلق به‌شمار خواهد رفت. در واقع از نظر اهالي آرژانتين، تيم مارادونا با صعود به اين مرحله از جام تنها وظيفه طبيعي خود را انجام داده و مسير موفقيت براي طرفداران آن‌ها تازه از اين مسابقه آغاز مي‌شود. اما آلمان كه ستاره آنچناني ندارد و به‌خصوص با غيبت بالاك جزو مدعيان درجه اول قهرماني هم محسوب نمي‌شده تا همين مرحله هم فراتر از انتظار ظاهر شده است. مي‌توان گفت آلمان‌ها اگر در مقابل آرژانتين هم شكست خورده و مجبور به ترك جام شوند، باز هم كارنامه قابل دفاعي از خود برجا گذاشته‌اند. اين آسودگي خاطر در مقابل ترس آرژانتيني‌ها از حذف، شايد بر نوع بازي و نتيجه آن نيز تاثير بگذارد.

 /1030 1002

منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم 
news@rasekhoon.net



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.