سه‌شنبه، 16 اسفند 1401

ویژگی‌های حضرت مهدی علیه السلام

پرسش :

ویژگی‌های حضرت مهدی (علیه السلام) چیست؟

پاسخ :
از امام حسین (علیه السلام) نقل شده است:
«تعرفون المهدی بالسکینة و الوقار و بمعرفة‌الحلال و الحرام و بحاجة‌الناس الیه و لا یحتاج الی احد (1)؛ مهدی را با آرامش و وقار و شناخت حلال و حرام و نیاز همگان به او و بی‌نیازی و از دیگران خواهید شناخت.»

از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است:
«فوالله ما لباسه الاالغلیظ و لا طعامه الاالجشب (2)؛ به خدا سوگند! لباس او جز پارچه‌ای زبر و خشن و غذای او، جز غذای ساده نیست.»

از امام رضا (علیه السلام) نقل شده است:
«یکون اعلم‌الناس و احکم‌الناس و اتقی‌الناس و اسخی‌الناس و اعبدالناس (3)؛ او عالم‌ترین مردم و حکیم‌ترین مردم و باتقواترین مردم، و سخی‌ترین مردم و عابدترین مردم است.»

صاحب کتاب بشارة ‌المصطفی از لیث ‌بن ‌طاوس نقل می‌کند که:
«المهدی سمح بالمال رحیم بالمساکین، شدید علی العمال (4)؛ مهدی، بخشنده‌ای است که مال را به وفور می‌بخشد، بر کارگزاران و مسؤولین دولت خویش بسیار سختگیر و بر بینوایان بسیار رؤوف و مهربان است.»

پی‌نوشت‌ها:
1. بحارالأنوار، ج 25، ص 156.
2. بحارالأنوار، ج 52، ص 354.
3. معانی‌الأخبار، ص 102.
4. بشارة المصطفی، ص 207.

منبع: آفتاب مهر (دفتر اول)، جمعی از محققین مرکز تخصصی مهدویت، ناشر: انتشارات بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود علیه السلام، چاپ چهاردهم، تابستان 1393.