نام
:
گوپي
خانواده :
poecilidane
حد اکثر اندازه
:
5 سانتي متر
همزيستي :
سازگار با تمام ماهيان گياه خوار
سطح شنا
:
ميان آب
تغذيه :
انواع غذاهاي خشک
خصوصيات فيزيکوشيميايي
:
دما 25درجه سانتي گراد - سختي آب 20 درجه
–
pH = 7
تاريخچه کشف :
اين ماهي در سال 1866 توسط Robert John Guppy کشف شد . البته چند سال قبل از اين هم اين ماهي براي آلمان ها شناخته شده بود .
رفتار و توليد مثل :
زنده زا بوده و تقريبا تکثير و نگهداري آن از همه ي ماهي ها راحت تر بوده و در هر ماه يکبار توليد مثل ميکند .
نحوه ي نگهداري
:
اين ماهي را ميتوان با انواع ماهي ها از جمله پلاتي ، سوارتل و مولي که از خانواده ي هم هستند در يک آکواريوم 40 ليتري نگهداري کرد .
تشخيص جنسيت
:
ماهي نر داراي باله هاي زيبا و کشيده اي بوده که اين باله ها در ماهي ماده کوتاه تر است .
هم چنين ماهي نر داراي آلت تناسلي مي باشد که در شکل زير با فلش مشخص شده .
اندازه ي نر ها نسبت به ماده ها کوچکتر است و باله پاييني نر ها تيز تر از ماده ها ست . (شکل چپ ماهي ماده ، شکل راست ماهي نر )
براي دانلود يک فيلم از گوپي نر زيبا هم روي لينک زير کليک کنيد :
تذکر : پسورد فايل فشرده هم http://aquaquest.mihanblog.com مي باشد .
نحوه ي تکثير :
شما بايست تعدادي نر و ماده گوپي را کنار هم در يک تانک قرار دهيد تا خودشان با هم لقاح کنند و پس از مشاهده ي علائم زير آنها را يا به تانک ديگر و يا به زايشگاه منتقل کرد .
براي دانلود يک فيلم از تعدادي گوپي زيبا و جفت خوردهکليک کنيد .
علائم باردار بودن ماده :
1- تورم شکم ماهي ماده
2- حرکت در قسمت هاي پاييني آکواريوم و دوري از گياهان
3- پر رنگ شدن قسمت بالايي مخرج ماهي ماده که اين رنگ به دليل قرار گرفتن بچه ماهي ها در آن قسمت است و پس از تکميل شدن دوران جنيني نوزادان درون شکم ماهي ماده اين قسمت خاکستري پر رنگ ( مايل به مشکي ) مي باشد . که بيانگر زمان فارغ شدن ماهي ماده مي باشد . ( قسمت مشخص شده با فلش در عکس )
نکته مهمي که در مورد تکثير اين ماهي مورد توجه مي باشد اينست که اين ماهي ميل زيادي به خوردن نوزادان خود دارد ، لذا از دو روش زير مي توان از اين امر جلوگيري کرد :
روش اول
:
اين روش آسان تر بوده ، هم چنين باعث زيبايي محيط آکواريوم نيز مي گردد .
در اين روش به تعدادي گياه و وسايل تزييني که روزنه هاي زيادي در آن وجود دارد (مانند مرجان ها ) نياز است که با قرار دادن آن ها در آکواريوم باعث شده تا نوزادان ماهي بعد از به دنيا آمدن در ميان آن ها پنهان شوند .
روش دوم
:
در اين روش به يک زايشگاه احتياج است که آنرا مي توان از ماهي فروشي ها به قيمت کم خريداري کرد .
زايشگاه محفظه اي شيشه اي است که يک شيشه آنرا به دو قسمت بالايي و پاييني تقسيم مي کند . قسمت بالايي براي قرار دادن ماهي ماده در آن مي باشد و دو قسمت پايين براي نوزادان و پس از به دنيا آمدن است به اين ترتيب که پس از تشخيص باردار بودن ماهي ماده ، آنرا درون قسمت بالايي زايشگاه قرار داده و پس از زايمان ، بچه ماهي ها به قسمت پاييني مي روند . پس از اتمام زايمان ماهي ماده را به آکواريوم منتقل کرده و بچه ماهي ها را به آکواريوم ديگر يا پرورشگاه برده تا دور از دسترس والدين قرار گيرند . ( معمولاً زايمان 2 تا 3 ساعت طول مي کشد. )
براي دانلود دو فيلم از زايمان گوپي هم روي لينک هاي زير کليک کنيد :
تذکر : پسورد فايل فشرده هم http://aquaquest.mihanblog.com مي باشد .
پس از چند هفته که اندازه ي بچه ها از دهان ماهيان مولد بزرگتر شد مي توان آنها را با هم نگهداري کرد .
تذکر : در اصل همه ي ماهي ها تخم گذار مي باشند حتي زنده زاها ؛ اما چون زنده زاها با هم عمل لقاح را انجام مي دهند ، تخم هاي آنها درون شکم ماهي ماده به نوزاد تبديل شده و تصور مي شود که ماهي زنده زا مي باشد . ( براي اثبات اين موضوع هم اگر ماهي ماده را جدا کنيد ملاحظه مي کنيد که همراه ماهي ها چند تخم بارور نشده هم خارج مي شود .