وسوسه اي به نام کاهش وزن سريع!
معمولاً افراد براي رژيم گرفتن خيلي حوصله به خرج نمي دهند و مي خواهند در کمترين زمان بيشترين نتيجه را به دست بياورند. اگر مي خواهيد خيلي سريع لاغر شويد بايد بدانيد که:
نويسنده: دکتر بهمن محمدي
معمولاً افراد براي رژيم گرفتن خيلي حوصله به خرج نمي دهند و مي خواهند در کمترين زمان بيشترين نتيجه را به دست بياورند. اگر مي خواهيد خيلي سريع لاغر شويد بايد بدانيد که:
1. کاهش وزن سريع با عوارض همراه است:
ريزش موها، چين و چروک و شلي پوست صورت و بدن، ضعف اعصاب، افت فشار خون و ضعف و بي حالي، پوسيدگي دندان ها، بروز سنگ کيسه صفرا، ورم و زخم معده، يبوست وحتي افسردگي، از عوارض کاهش وزن سريع است.2. کاهش وزن سريع، موجب مقاومت بدن در برابر لاغري مي شود:
کاهش وزن سريع که معمولاً در جريان کم خوري و ورزش شديد روي مي دهد، بدن را تحت فشار قرار داده و موجب افزايش مقاومت بدن در برابر لاغري مي شود. بدين ترتيب به تدريج سرعت کاهش وزن کند شده و بالاخره در جايي کاهش وزن متوقف مي شود. علت اين امر نياز بدن به حفظ بافت چربي به عنوان ذخيره حياتي انرژي بدن در مواقع گرسنگي و قحطي است و بدن تلاش مي کند به هر صورت ممکن، ذخيره چربي را حفظ کند.3. به دنبال کاهش وزن سريع، مجدداً چاقي برمي گردد:
اگر شخصي که با انجام تمرينات ورزشي شديد و کم خوري لاغر شده است به هر دليل نتواند به همان شدت سابق ورزش کند يا ورزش را رها کند يا غذاي خود را افزايش دهد بدن سريعاً واکنش نشان داده و وزن افزايش مي يابد و آن شخص، مجدد چاق مي شود.از طرف ديگر کم خوردن و گرسنگي سرانجام مقاومت انسان را در هم مي شکند و ممکن است باعث شود که او از سابق هم بيشتر غذا بخورد و حتي از ابتداي کار هم چاق تر شود.
4. در کاهش وزن سريع فرصتي براي ايجاد عادت غذايي صحيح وجود ندارد:
کاهش وزن اصولي و تناسب اندام ماندگار، نياز به زمان و تشکيل عادت هاي غذايي مناسب دارد. در دوران کاهش وزن بايد عادت هاي غذايي چاق کننده مانند خوردن غذاهاي چرب و پر کالري و مواد غذايي کم خاصيت چاق کننده مانند هله هوله و شيريني ها را به تدريج کنار بگذاريم و عادت هاي غذايي مناسب مانند خوردن غذاهاي مفيد و کم کالري نظير سبزي ها و سالاد و مواد پروتئيني را جايگزين آن ها کرده و لبنيات، ميوه ها، نان و برنج نيز بايد درحد متعال مصرف کنيم.نتيجه
بنا به دلايل گفته شده، کاهش وزن سريع به هيچ عنوان توصيه نمي شود.کاهش وزن بايد تدريجي و اصولي و همراه با يادگيري عادت هاي غذايي جديد باشد. در اين صورت اين کاهش وزن بدون گرسنگي و عوارض است و امکان چاقي مجدد بسيار کم است.
منبع مقاله :
نشريه زيبايي سالم، سال هفتم، اول و پانزدهم دي ماه 1393
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}