دندانى به رنگ آبى!
دندانى به رنگ آبى!
آشنايى با فناورى Bluetooth و ويژگىهاى آن
به كمك فناورى بلوتوث، مىتوان بين دو دستگاه، هر نوع اطلاعات، شامل پيغام، تصوير، صوت و... را به صورت بىسيم منتقل نمود.
در اين روش ارتباطى، دادهها با سرعت 720 كيلوبايت در ثانيه از خلال موانع مختلف همچون ديوارها، پوشاك، كيف و... به راحتى انتقال مىيابند. جالب است بدانيد هنگامى كه دو دستگاه مجهز به تراشههاى بلوتوث در كنار يكديگر قرار مىگيرند، بلوتوث به طور خودكار به برقرارى ارتباط مىپردازد و دادهها را منتقل مىكند.
ايده بلوتوث، اولين بار، توسط شركت موبايل اريكسون در سال 1994م. مطرح شد. در آن زمان، اريكسون در حال ساخت يك ارتباط راديويى كممصرف و كمهزينه بين تلفنهاى همراه بود؛ اما انحصار اين فناورى، توسط اريكسون سبب شد تا با استقبال كمترى روبهرو شود؛ زيرا تنها محصولات اريكسون مىتوانستند با يكديگر ارتباط برقرار كنند و استاندارد بلوتوث توسط ساير وسايل موجود در بازار، پشتيبانى نمىشد. از اين رو، شركت اريكسون در سال 1998م. با شركتهاى IBM، اينتل، نوكيا، Com3، توشيبا و مايكروسافت، موافقتنامهاى را امضا نمود كه طى آن، يك گروه كارى جهت پشتيبانى از استاندارد بلوتوث ايجاد گرديد.
اصطلاح بلوتوث، برداشتى آزاد از نام يك پادشاه دانماركى است كه بين سالهاى 940 تا 981 پس از ميلاد مىزيسته است. وى در طى حكومت خود توانست دانمارك، سوئد جنوبى و نروژ شمالى را متحد سازد. او با اين كار، شهرت يك پادشاه ماهر در ارتباط و مذاكره در تاريخ را از آن خود ساخت. به اين ترتيب، اريكسون، نام بلوتوث را براى اين فناورى انتخاب نمود؛ زيرا قصد داشت به طور صلحآميز، محصولات الكترونيكى شركتهاى مختلف را با هم متحد سازد.
همان طور كه گفته شد، فناورى بلوتوث بر خلاف فناورى مادون قرمز، دادهها را از خلال موانع سر راه نيز ارسال مىكند؛ اما مادون قرمز، نيازمند برقرارى خط ديد مستقيم و بدون مانع مىباشد و مستلزم آن است كه دستگاههاى مورد استفاده، از نظر فيزيكى نزديك باشند (همانند دستگاههاى كنترل از راه دور تلويزيون). از طرف ديگر، فناورى مادون قرمز، فقط امكان ارسال اطلاعات را به يك دستگاه فراهم مىكند؛ اما فناورى بلوتوث، از طريق ارسال امواج راديويى، ارسال اطلاعات به چندين دستگاه را امكانپذير نموده است.
هر چند برد كوتاه بلوتوث (شامل يك محدوده با شعاع ده متر) ممكن است تهديد امنيتى مهمى محسوب نشود، اما در دنيايى كه هر روز بر تعداد تلفنهاى همراه افزوده مىشود، خطر بلوتوث مىتواند به نزديكى شخص پشت سر شما در يك صف، داخل ماشين كنارى و يا در محيط كار باشد.
تصور كنيد شخصى بدون اطلاع شما از طريق اتصال بلوتوث، به اطلاعات شخصى تلفن همراه شما دسترسى يابد. او ممكن است اطلاعات تلفن همراه را انتقال دهد؛ به اجراى دستورات، برقرارى مكالمه، ارسال پيامهاى متنى و حتى استراق سمع يك مكالمه بپردازد و يا به مشخصات تماسها، تقويم و تاريخ اطلاعات خصوصى ديگر دسترسى يابد. در حالتى ديگر ممكن است كاربرى از طريق اتصال بلوتوث، به انتشار ويروس بپردازد. همچنين كاربرى مىتواند با نفوذ در شبكههاى بىسيم مبتنى بر فناورى بلوتوث، هزينه مكالمه خود را بر عهده كاربر ديگرى بيندازد.
در دنياى بلوتوث، حداقل كارهايى كه براى حفظ اطلاعات خصوصى خود مىتوانيد انجام دهيد عبارتند از:
1. هيچ يك از پيغامهاى ناشناس مبنى بر درخواست اتصال از طريق بلوتوث را نپذيريد.
2. در مكانهاى عمومى، امكان اتصال بلوتوث دستگاه خود را غيرفعال كنيد.
3. با دسترسى به سايت كارخانه سازنده دستگاه خود، نرمافزارهاى امنيتى خود را به روز رسانى كنيد.
به هر حال، هر چند تصور انتقال اطلاعات بدون نياز به سيمهاى دستوپاگير، جالب توجه است، اما نگاهى عميقتر به مسائل امنيتى و نيز پشتيبانى نكردن بلوتوث از پروتكل TCP.IP و در نهايت بحث هزينهها و سرعت پايين انتقال اطلاعات، استفاده از فناورى بلوتوث را با اقبال عمومى كمى روبهرو خواهد ساخت.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}