بهداشت ظروف مواد غذايی
بهداشت ظروف مواد غذايی
بهداشت ظروف مواد غذايی
نويسنده:شراره انصار
ظروف ملامينی:
ظروف ملامين را نبايد با اجسام خشن مانند سيم ظرفشويی شست، چون خش برمیدارند. همچنين هنگام بريدن ميوه بايد مراقب باشيد تا چاقوی تيز با ظروف برخورد نکند و باعث از بين رفتن لعاب محافظ نشود که در اين صورت ميکروبها به راحتی به ظروف نفوذ میکنند و در نوبتهای استفاده بعدی موجب آلودگی غذاها میشوند. همچنين مرور زمان ممکن است باعث از بين رفتن کيفيت اين ظروف و يا لبپر شدن آنها شود.
به دليل نفوذ ميکروبها، استفاده از ملامينهای ترکدار و کهنه توصيه نمیشود.
ظروف بلوری:
ظروف پيرکس:
ظروف چينی:
در شستشوی ظروف چينی بهتر است از سفيدکنندهها و اجسام خشن مانند سيم ظرفشويی استفاده نشود تا جلای لعاب از بين نرود. چينیها بر خلاف جنسهايی مانند بلور در تماس با غذای داغ زود داغ نمیشوند و همچنين با سرد و گرم شدن به راحتی نمیشکنند.
ظروف تفلونی:
در مورد ظروف تفلون توجه به اين نکته ضروری است که تنها ظروفی که در کارخانههايی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت توليد میشوند، استاندارد و بهداشتی هستند.
ظروف يک بار مصرف و پلاستيکی:
استفاده از ليوانهای يک بار مصرف که بیرنگ و شفاف هستند برای نوشيدنیهای داغ مانند قهوه و چای مناسب نيستند و باعث ايجاد عوارض در انسان میشود.
هنگام استفاده از ظروف يک بار مصرف رنگی، احتياط بيشتری لازم است چرا که جنس اين ظروف به گونهای است که توانايی نگهداری رنگ را ندارند و هنگام تماس با چای يا غذای داغ رنگ حل میشود و يک لايه از آن وارد غذا يا چای میشود.
منابع:
1ـ «بهداشت و ايمنی مواد غذايی»، تأليف: دکتر سوسن محمودی و همکاران.
2ـ «نشريه سلامت»، شماره 30، پانزدهم مرداد 1384.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}