با چه روش هایی می توان ریزش مو سکه ای را درمان کرد؟
بیماری آلوپسی آرئاتا نوعی بیماری خودایمنی است که سبب ریزش مو به صورت
سکه ای میشود. علت بروز این بیماری ناشناخته است.
درمان ریزش مو سکه ای
بیماری آلوپسی آرئاتا را نمیتوان درمان کرد. اما میتوان با استفاده از برخی روشها، به رشد مجدد موها کمک کرد. در ادامه، به برخی از این روشها اشاره خواهیم کرد.کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئید نوعی داروی ضد التهابی است که برای درمان بیماریهای خودایمنی تجویز میشود. این دارو را میتوان به پوست سر و یا دیگر قسمتهای بدن تزریق کرد. همچنین، میتوان آن را به صورت قرص مصرف کرده و یا به صورت پماد، کرم و یا کف، بر روی پوست مالید. مشکل این روش این است که تاثیر این دارو زمان زیادی خواهد برد.
ایمونوتراپی موضعی
این روش زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که ریزش مو بسیار زیاد باشد. به منظور ایجاد نوعی واکنش آلرژیک، نوعی مواد شیمیایی را بر روی پوست سر میمالند. در صورت تاثیر مواد شیمیایی، این واکنش سبب رشد مجدد مو خواهد شد. همچنین، این مواد باعث بروز خارش میشوند و معمولا برای دستیابی به نتیجه بهتر، باید از این روش چندین بار استفاده کرد.
ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل، یک داروی موثر برای رشد مو است. از این دارو میتوان هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان استفاده کرد. این دارو را به صورت موضعی و بر روی نواحی ریزش مو مانند پوست سر، صورت و یا بدن میتوان مالید. درمان با ماینوکسیدیل معمولا هم زمان با نوع دیگری از درمان صورت میگیرد. این دارو به تنهایی برای درمان ریزش موی فراوان موثر نیست.
آنترالین
آنترالین برای تغییر عملکرد سیستم ایمنی پوست مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو را به صورت موضعی بر روی پوست مالیده و سپس بعد از گذشت ۲۰ الی ۶۰ دقیقه، آن را باید شست. کرم آنترالین به رشد مجدد مو در مناطق طاس کمک میکند. اما، ممکن است پوست را تحریک کرده و حتی به طور موقت باعث تغییر رنگ پوست شود.
دیفن سیپرون
به منظور تحریک دستگاه ایمنی میتوان دیفن سیپرون را به طور موضعی بر روی پوست سر مالید. در حقیقت، این دارو نوعی واکنش آلرژیک خفیف را ایجاد میکند که به موجب آن سلولهای سفید خون به سطح نواحی طاس سوق داده میشوند. انتظار میرود که این کار باعث شود تا التهاب موجود در نواحی آسیب دیده برطرف شده و باعث تحریک رشد مجدد فولیکولهای مو شود. از این نوع ایمونوتراپی برای درمان موارد حاد و شدید آلوپسی آرئاتا مانند آلوپسی توتال و آلوپسی یونیورسال استفاده میشود.
داروهای تضعیف کننده دستگاه ایمنی
داروهای تضعیف کننده دستگاه ایمنی مانند متوترکسات و سیکلوسپورین، واکنش ایمنی که باعث ریزش مو میشود را مسدود میکنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که استفاده از متوترکسات در درمان آلوپسی آرئاتا، باعث رشد مجدد مو در ۶۷ درصد از بیماران شده است. برخی از عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهایی مانند متوترکسات عبارتند از: تهوع، اسهال، زخم، رنگ پریدگی پوست و خستگی.
توصیههایی برای درمان ریزش مو سکه ای
علاوه بر درمانهای دارویی، از روشهای دیگر نیز میتوان برای کاهش اثرات بیماری آلوپسی آرئاتا استفاده کرد.از کلاه گیس، کلاه و یا روسری استفاده کنید: آنها نواحی طاس را پوشانده و همچنین پوست سر را از تابش نور خورشید محافظت میکنند.
کاهش استرس: به نظر میرسد که استرس و اضطراب میتوانند باعث تحریک آلوپسی آرئاتا شوند، اگر چه این موضوع به لحاظ علمی ثابت نشده است.
بیماری آﻟوپسی آرئاتا معمولا یک بیماری جدی و خطرناکی نیست، اما میتواند باعث اضطراب و ناراحتی فرد شود. به یاد داشته باشید، حتی اگر تمام موهای خود را از دست بدهید، آنها دوباره میتوانند رشد کنند. همچنین، گزینههای دیگری برای پوشاندن طاسی سر نیز وجود دارند. اگر متوجه ریزش مو شدید، با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر آلوپسی آرئاتا، عوامل دیگر نیز میتوانند موجب ریزش مو شوند.
درمانهای طبیعی برای بیماری آلوپسی آرئاتا
۱. پروبیوتیکهادستگاه گوارش میتواند دستگاه ایمنی را کنترل کند. به همین دلیل، پروبیوتیکها میتوانند به درمان برخی از بیماریهای خودایمنی، از جمله آلوپسی آرئاتا کمک کنند. از مکملهای پروبیوتیک میتوان برای بهبود دستگاه ایمنی بدن استفاده کرد تا بدن نسبت به عوامل التهاب زا، بیش از حد واکنش نشان ندهد. برخی از غذاهای حاوی پروبیوتیک عبارتند از کفیر، کامبوچا، سبزیجات کشت شده، ماست و سرکه سیب.
۲. روی
از روی میتوان به عنوان درمانی طبیعی برای ریزش مو سکهای استفاده کرد. زیرا روی به تقویت دستگاه ایمنی بدن و بهبود روده کمک میکند. علاوه بر این، روی یک ماده معدنی مهم برای فعالیت عملکرد فولیکولهای مو به شمار میرود. غذاهای حاوی روی عبارتند از تخم کدو، گوشت گاو، گوشت بره، نخود، بادام هندی، ماست و اسفناج.
۳. کوئرستین
کوئرستین نوعی فلاونوئید با خواص آنتی اکسیدانی است که به کاهش التهاب و مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکند. کوئرستین تاثیری قوی بر روی ایمنی داشته و به کاهش و سرکوب راههای التهابی کمک میکند. به همین دلیل، کوئرستین اغلب برای درمان علائم مرتبط با اختلالات خود ایمنی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی تحقیقات بر روی حیوانات نشان داده اند که کوئرستین به تحریک رشد مو کمک میکند. دانشمندان معتقدند این امر به دلیل خواص ضد التهابی کوئرستین است.
۴. جینسنگ
جینسنگ نوعی گیاه دارویی است که شامل ترکیبات مختلف دارویی میشود. جینسنگ به کاهش التهاب و افزایش عملکرد دستگاه ایمنی کمک میکند. برخی مطالعات نشان داده اند که جینسنگ قرمز ممکن است در درمان بیماری آلوپسی آرئاتا موثر واقع شود. از جینسنگ میتوان به عنوان درمان مکمل به همراه تزریق کورتیکواستروئید استفاده کرد.
۵. اسانس روغنی اسطوخودوس
از مزایای روغن اسطوخودوس میتوان به خاصیت آن برای درمان و محافظت از پوست اشاره کرد. روغن اسطوخودوس نوعی آنتی اکسیدان قوی است که باعث کاهش التهاب میشود. برخی مطالعات بر روی حیوانات نشان داده اند که مالیدن روغن اسطوخودوس بر روی نواحی طاس، باعث افزایش قابل توجه تعداد فولیکولهای مو شده است.
۶. اسانس روغنی رزماری
روغن رزماری معمولا برای افزایش ضخامت و رشد مو مورد استفاده قرار میگیرد. روغن رزماری به افزایش متابولیسم سلولی که باعث تحریک رشد مو میشود، کمک میکند. تحقیقات نشان داده اند که مصرف موضعی روغن رزماری همانند داروی ماینوکسیدیل میتواند در درمان ریزش مو سکه ای موثر باشد. همچنین، میتوان از روغن رزماری برای درمان شوره و خشکی پوست سر نیز استفاده کرد. ۲ تا ۳ قطره از روغن رزماری را دو بار در روز، به صورت مستقیم بر روی ناحیه مورد نظر خود بمالید.
۷. طب سوزنی
از طب سوزنی میتوان به عنوان نوعی درمان طبیعی برای بیماری آلوپسی آرئاتا استفاده کرد. زیرا طب سوزنی به کاهش سلولهای T۱ که به فولیکولهای مو حمله میکنند، کمک میکند. همچنین، طب سوزنی به تحریک و حرارت فولیکولهای مو، کاهش التهاب و افزایش گردش خون در قسمت آسیب دیده کمک میکند. علاوه بر این، طب سوزنی در کاهش اضطراب و افسردگی نیز موثر است.
۸. مصرف غذاهای ضد التهابی
یکی از روشهای طبیعی برای درمان بیماریهای خودایمنی، مصرف مواد غذایی و مفیدی است که باعث کاهش التهاب میشوند. از مصرف تمام غذاهای فرآوری شده و شیرین خودداری کنید. در عوض، غذاهای ضد التهابی مانند سبزیجات برگ دار، چغندر، کلم بروکلی، بلوبری، آجیل، دانهها، ادویه جات (به خصوص زردچوبه و زنجبیل)، ماهی قزل آلای غیر پرورشی، عصاره استخوان و روغن نارگیل مصرف کنید. این غذاها حاوی آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی مهم و اسیدهای چرب ضروری هستند. بیماران مبتلا به آلوپسی آرئاتا معمولا دچار کمبود مواد مغذی هستند. بنابراین، توجه داشته باشید که رژیم غذایی تان حاوی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز باشد.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}