زیبایی در دوران بارداری

بارداری برای بعضی از خانم‌های باردار درمانی بهتر از هر آنچه بتوانند برای زیبایی خود هزینه و خریداری کنند را فراهم می‌کند. حجم خون اضافه شده به بدن‌تان که در رگ‌هایتان در جریان است یک بر افروختگی زیبایی (سرخی ملایم) را به گونه‌ها اضافه می‌کند و سطح هورمرن‌های اضافه شده باعث افزایش ترشحات روغنی درغدد پوست می‌شوند که این پدیده باعث می‌شود پوست‌تان نرم تر و درخشنده‌تر به نظر برسد. برآیند کلی این تاثیرات یک درخشندگی زیبا در هنگام بارداری است.

متاسفانه بسیاری از خانم‌ها از این درخشندگی بی‌بهره می‌مانند و به جای آن با مشکلات پوست مواجه می‌شوند. تغییرات هورمونی بدن می‌تواند باعث تغییرات رفتاری در پوست گردد، پس پوست لحظه‌ای صاف و لحظه بعد فلس مانند است! در ادامه چند استراتژی برای مقابله با این پدیده ارائه می‌شود:


زیبایی در دوران بارداری و پوست چرب

اگر ترکیب هورمون‌های منحصر بفرد شما در دوران بارداری بسیار قدرتمند باشد، شما مثل دوران دبیرستان‌تان با جوش و آکنه مواجه می‌شوید. اگرچه بسیاری از دارو‌های معمول برای مقابله با جوش برای شما قابل استفاده است، از کرم‌هایی که در ترکیب‌شان از رتینول، بنزویل پراکساید و مواد آنتی بیوتیک استفاده شده دوری نمایید. همواره پیش از استفاده از هر داروی معمول، با پزشک‌تان مشورت نمایید. همچنین از مصرف هر گونه‌ داروی تجویزی در بر دارنده‌ی لوسیون‌های مشتق شده از ویتامین آ همچون Retin-A، Differin و Tazorac خودداری نمایید. قفسه‌ی دارویی‌تان را از هر گونه مواد پاک کننده، لوازم آرایش و یا مرطوب کننده‌یی که شامل ترکیبات شیمیایی لایه‌بردار مشتق از اسید سالسیلیک هستند خالی‌ نمایید. مواد لایه‌برداری که فاقد اسید سالسیلیک باشند برای استفاده بی‌خطر هستند و به شما در حذف سلول‌های پوستی مرده کمک می‌کنند. چه کار دیگری می‌توان انجام داد؟ از آنجایی که بیشتر آکنه‌های دوران بارداری در اثر منافذ بسته شده بوسیله‌ی روغن ایجاد می‌شوند بهتر است این منافذ را تا حد امکان با لایه‌بردار‌های مکانیکی تمیز نگه داشت. (لایه‌بردار‌های مکانیکی محصولاتی هستند که دارای ذرات مصنوعی، یا پوست فندق و دیگر دانه‌های پودر شده هستند این مواد با تسهیل ساییدن ذرات مرده از روی پوست به ما در پاک‌سازی آن کمک می‌کنند). یک شوینده‌ مناسب برای مصرف روزانه انتخاب کنید تا پوست‌تان را خشک نکند و پوست تان را به آرامی با مواد شوینده‌ی حاوی دوسر بشویید. این کار را چند بار در هفته تکرار کنید تا منافذ‌تان پاک شده، پوست مرده از سطح پوست برداشته شود. همچنین می‌توانید از ماسک‌های پاکسازی پوست نیز استفاده نمایید برای درمان خاگی می‌توانید دو عدد فیده‌ی تخم مرغ را انقدر هم بزنید تا به فرم یک کف نرم در بیاید، این کف را روی صورت‌تان بمالید و پس از 15 دقیقه آبکشی نمایید. از لوازم آرایش و کرم ضدآفتاب فاقد روغن استفاده کنید و همیشه دستمال با جذب بالا برای پاک کردن چربی اضافی پوست‌تان همراه داشته باشید.


زیبایی در دوران بارداری و پوست خشک

چگونه ممکن است یک ماه از جوش رنج ببرید و ماه بعد دچار خشکی پوست باشید؟! جواب بسیار ساده است: از آنجایی که هورمون‌های بدن شما در حال نوسان هستند، ویژگی‌های پست شما نیز اینگونه خواهد بود. برای مقابله با لایه لایه شدن پوست، مصرف آب خود را بیشتر کنید تا همیشه آب کافی به بدنتان برسد. کرم‌های موضعی پوست شما را از بیرون مرطوب نگه می‌دارد. سلول‌های مرده‌ی پوست را با شست و شوی ملایم با مواد مناسب پاک کنید. به طور روزانه دوبار از روغن کودک یا مرطوب کننده‌های فاقد رایحه استفاده کنید. بهترین زمان هنگامی است که پوست شما مرطوب است، تا بتوان رطوبت را در داخل ذخیره کرد. یک فن دیگر کاهش زمان دوش گرفتن به کمتر از 10 دقیقه با آب گرم (نه داغ) و استفاده از یک شوینده‌ی همراه با مواد مرطوب کننده و یک لوسیون بدن ملایم در زمان حمام است. شما می‌توانید در منزل خود نیز یک ماسک مرطوب کننده تهیه کنید، به این صورت که جوی دوسر را آنقدر بپزید تا نرم گردد، و ماده‌ی حاصله را پس از خنک شدن روی صورت‌تان قرار دهید سپس مدتی صبر کنید تا بر روی صورت‌تان خشک شود؛ پس از آن صورت خود را بشویید. استفاده از لوسیون‌های بدن در کنار رطوبت‌ساز‌های خانگی هم می‌تواند راهکار کمکی مناسبی باشد. علاوه بر این استفاده از لباس‌هایی از جنس مواد طبیعی همچون کتان به پوست شما اجازه می‌دهد تا راحت‌تر تنفس نماید.


بعضی داروهای پوست که باید از آنها دوری نمایید

به علت ارتباط اثبات شده میان ناهنجاری‌های نوزاد و برخی داروهای پوستی، باید استفاده از این محصولات خودداری کنید:

فلوکونازول (Fluconazole)، که یک عامل ضد قارچ است

تتراسایکلین (Tetracycline)، یک آنتی بیوتیک که معمولا برای در مان آکنه تجویز می‌شود

ماینوکسیدیل (Minoxidil)، یک عامل تقویت رویش مو

ایزوترتینوئین (Isotretinoin)، برای آکنه‌های حاد و متورم تجویز می‌شود


منبع: سایت ستاره