به رژيم فکر نکن، به خودت فکر کن
به رژيم فکر نکن، به خودت فکر کن
به رژيم فکر نکن، به خودت فکر کن
نويسنده:دکتر مهرداد اخوان بهبهاني
براي لاغر شدن ، رژيمهاي لاغري مؤثرترند يا تغييرات رفتاري خودمان؟
با اينکه سالهاست داروين به خاطر اين فرضيه مورد لعن و نفرين دشمنان قسم خوردهاش قرار دارد اما به تازگي برخي از ابعاد نظريهاش طرفداراني پيدا کرده است که در اين ميان روانشناسان پيرو داروين پيشگام هستند.
يک خبر بد براي چاقها
به تازگي آمار تکاندهندهاي از مجامع بينالمللي مبني بر ميزان تاثير دراز مدت رژيمها و داروهاي لاغري منتشر شده است که من ترجيح ميدهم آن را ارايه نکنم چون بسيار نااميدکننده است چرا که به خاطر همدردي با جامعه چاقها ترجيح ميدهم اين خبر بد دستکم از طرف من نباشد اما اگر دوست داريد کمي در مورد آن بدانيد، فقط ميتوانم بگويم اين تحقيقات گسترده نشان داده ميزان تاثير و ماندگاري يکساله رژيمهاي لاغري سخت، مصرف داروها و لوازم لاغرکننده غيرجراحي به صورت جداگانه و توأم هيچ تفاوت معنيداري با «هيچ کاري نکردن» ندارد. اين به آن معناست که اگر امروز قصد داشتيد به مطب يک پزشک برويد يا يک دستگاه لاغري بخريد و يا پيش دوست داروخانهچيتان برويد و پسانداز چند ماه اخيرتان را براي خريد يک قوطي قرص لاغري خارجي به او بدهيد، دست نگه داريد چرا که بهتر است هيچ کاري نکنيد و دست روي دست بگذاريد تا اينکه پول و جان خود را به دست متخصصان رنگارنگ تغذيه و تناسب اندام بدهيد. البته ادامه خبر کمي تا قسمتي اميدوارکننده است چرا که اين محققان به اين نتيجه رسيدهاند که تنها تغييرات رفتاري غذا خوردن مثلا آرام غذا خوردن، جويدن کافي، به موقع غذاخوردن، لذت بردن از غذا، نگاه نکردن به تلويزيون موقع غذا و کارهايي از اين قبيل در عرض يکسال بدون گرفتن رژيم غذايي خاص يا خوردن قرصهاي لاغري و يا استفاده از سونا، جکوزي و ماساژدرماني تاثيري به مراتب بيشتر در لاغري فرد دارد.
تاثير پس از يک سال
داروين و ميمونهايش
اين عادت غلط سالها با انسان بوده و حتي بر ارزشها و سنتهاي او نيز تاثير گذاشته است، به گونهاي که در کتاب «سينوهه، پزشک فرعون» ميخوانيم که چاقي يک ارزش بوده و افراد پولدار و اشرافزاده را از روي شکم برجسته و لپهاي گلانداختهشان تشخيص ميدادند.
با گذشت قرنها از اين واقعه امروز انسان ديگر هر لحظه در خطر نيست و بهتر است به آراميو با تمرکز بيشتر غذا بخورد. او مجبور نيست پرخوري کند چون غذا هميشه در دسترس است و خطر قحطي و خشکسالي با وجود تکنولوژي پيشرفته فرآوري، بستهبندي و نگهداري غذا به حداقل ممکن رسيده است اما او هنوز بهصورت ذاتي و يا شايد عادتي همانگونه رفتار ميکند که اجدادش در هزاران سال قبل عمل ميکردند.
از اين روست که روانشناسان تصحيح رفتار غذا خوردن را شاهکليد حل معضل چاقي ميدانند.
منبع: http://salamatiran.com
/خ
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}