هنگامی که ازدواج می کنید و تصمیم می گیرید که بچه دار شوید بهترین دعا برای شما دعای طلب فرزندان صالح و سالم است. تقاضایی که حضرت ابراهیم نیز از خداوند نمود.

برای داشتن فرزندانی سالم و صالح این دعا را بخوانید:

«رَبِّ اجْعَلْنی‏ مُقیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی‏ رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ»(آیه 40 سوره ابراهیم)
«پروردگارا: مرا برپا کننده نماز قرار ده و از فرزندانم (نیز چنین فرما)، پروردگارا: دعای مرا بپذیر»


تفسیر دعای طلب فرزندان صالح

حضرت ابراهیم (ع) در این دعا نیز مانند دعاهای سابقش ابتدا خود را مستقلا ذکر کرده و بعد درحق ذریه اش دعا نموده و از خدا خواسته تا آنان را به او ملحق نماید و آن گاه در مقام اصرار و الحاح در دعا و برای جلب رحمت الهی می فرماید: «پروردگارا دعای مرا قبول کن» و اجابت دعای آن حضرت افاده می کند که زمین تا قیام قیامت هرگز از ذریه آن جناب خالی نمی ماند.


سایر دعاهای حضرت ابراهیم (ع)

دیگر دعاهای حضرت ابراهیم که فرزندانش را در آن شرکت داده از این قرار است:

«وَ اجْنُبْنِی وَ بَنِیَّ أَنْ نَعْبُدَ الْأَصْنامَ» (ابراهیم آیه 35)

«رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَ لِوالِدَیَّ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ» (ابراهیم آیه 41)

نکته‏ اى که در هر سه فقره رعایت شده این است که ابراهیم در همه آنها خودش را به عنوان مفرد و مستقل ذکر کرده است. این بدان جهت بوده که خواسته است علاوه بر فرزندانى که در این موقع داشته، تمامى ذریه آینده‏اش را هم به خود ملحق سازد.


اهمیت دعا برای فرزندان

حضرت ابراهیم برای فرزندان بعد از خود هم دعا می کردند و می بینیم که همه پیامبران از نسل ابراهیم می باشند. لذا از این آیه به اهمیت دعا برای فرزندان و نسل های آینده پی می بریم. همچنین سزاوار است که جهت نمازگزار بودن فرزندانمان نیز دعا کنیم و از خداوند متعال درخواست یاری کنیم.


دعای داشتن فرزند صالح در قرآن

«رَبِّ هَبْ لی‏ مِنَ الصَّالِحینَ» (آیه 100 سوره صافات)
«بارالها مرا فرزند صالحی که از بندگان شایسته تو باشد عطا فرما»


داشتن فرزند صالح اولین تقاضای ابراهیم از خدا

زمانی که حضرت ابراهیم (ع) بت های بتخانه را ویران کرد مردم پس از بازگشت به شهر و دیدن وضع بتخانه، چون احتمال قریب به یقین داشتند که ابراهیم این عمل را به انجام رسانده، شتابان به سوی او رفتند و ابراهیم را دستگیر نموده و مشغول پرسش از او شدند. در نهایت نیز مردم تصمیم گرفتند که برای شکنجه و عذاب ابراهیم محلی بسازند که گنجایش آتش فراوان و افروخته را داشته باشد و سپس او را در آتش بیفکنند. اما خدا ابراهیم را بر آنها غالب ساخت و آتش را بر او سرد و گلستان نمود. پس از آن ابراهیم تصمیم گرفت تا از میان قومش مهاجرت کند و به محلی خلوت برود تا در آنجا با فراغت خاطر به عبادت خدا مشغول شود که آن محل همان سرزمین بیت المقدس بود و آن گاه در مقام حاجت خواهی به درگاه الهی عرضه داشت که پروردگارا به من فرزندی عطا کن که از صالحین باشد.

این اولین تقاضای حضرت ابراهیم از خداوند است که همانا داشتن فرزند صالح بود؛ فرزندى که بتواند خط رسالت او را تداوم بخشد و برنامه ‏هاى نیمه تمامش را به پایان برساند. خداوند نیز این دعا را مستجاب کرد و فرزندان صالحى همچون «اسماعیل» و «اسحاق» به او مرحمت فرمود.


منبع: سایت ستاره