بخوانيد و بکوچيد!
بخوانيد و بکوچيد!
بخوانيد و بکوچيد!
نويسنده:مژگان کريمي
توصيه هاي ايمني براي سفرهاي تابستاني
وجود آب هاي ساحلي در شمال و جنوب کشور موجب شده خيلي ها اين نقاط را براي سفر تابستان انتخاب کنند و از زيبايي هاي اين مناطق لذت ببرند اما متاسفانه هر سال تعدادي از هموطنان ما به دليل عدم رعايت نکات ايمني در دريا غرق مي شوند و در همين آبهاي ساحلي زيبا جان شان را از دست مي دهند. خيلي از افرادي که تابستان به شمال يا جنوب کشور سفر مي کنند، حاشيه درياها و رودخانه ها رابراي اقامت انتخاب مي کنند. دريا با همه زيبايي هايش بي رحم است. همه ساله جمعي از مسافران به دليل عدم رعايت نکات ايمني و حتي شوخي هاي بي مورد وخطرناک قرباني خشم دريا مي شوند.رعايت نکات ايمني از اين خط پيشگيري مي کند.
چادر خود را در فاصله دورتري از رودخانه يا دريا برپا کنيد. نشستن در کنار رودخانه متلاطم خطرناک است، به خصوص اگر هوا ابري و باراني باشد بنابراين بهتر است زيرانداز خود را در کنار رودخانه، دره يا محلي که امکان دارد هنگام بارش باران سيلابي شود، پهن نکنيد. اگر مي خواهيد در آب درياچه يا رودخانه شنا کنيد، ابتدا کف آب را بررسي کنيد و اولين باري که وارد آن مي شويد، به آهستگي و با احتياط قدم برداريد و مراقب سنگ ها، شاخه هاي مخفي، گودال ها و جلبک هاي آبي باشيد. اگر جريان آب تند است، وارد آب نشويد. فقط در محل هاي امن و حفاظت شده شنا کنيد. زياد از ساحل دور نشويد و به موازات ساحل شنا کنيد. نگذاريد جريان آب شما را از ساحل دور کند.
5توصيه بهداشتي مهم در سفر
*جعبه دارو يادتان نرود: يک جعبه کمک هاي اوليه سفر ايجاد کنيد که حاوي داروهايي که اعضاي خانواده به طور مرتب مصرف مي کنند و نيز داروهايي براي بيمارهاي ناگهاني مانند گرفتگي بيني يا دانه هاي پوستي باشد. در اين جعبه دارويي يک داروي تب بر، يک داروي آنتي هيستامين، باند و يک پماد آنتي بيوتيک موضعي هم قرار دهيد.
*ضد آفتاب فراموش نشود: اگر به نقاط آفتابي سفر مي کنيد، کرم ضد آفتاب با خود ببريد يا براي تسکين دردناشي از آفتاب سوختگي، همراه داشته باشيد. اگر در حين سفر، مدتي طولاني در محيط هاي سرباز و طبيعي مي گذرانيد، پشه بند و کرم هاي دافع حشرات و داروهاي تسکين دهنده آسيب ناشي از گزنه به همراه داشته باشيد.
*در حال حرکت مطالعه نکنيد: اگر با هواپيما سفر مي کنيد، ممکن است به علت تغيير فشار هوا دچار درد گوش شويد. اگر با ماشين سفر مي کنيد، براي جلوگيري از بيماري حرکت در ماشين مطالعه نکنيد. در صورت احساس ناراحتي و تهوع به نقطه اي در روبرو خيره شويد.
*نزديک مراکز درماني اقامت کنيد: هنگامي که جايي را براي اقامت در محل سفرتان رزرو مي کنيد، بهتر است محلي را انتخاب کنيد که نزديک ترين فاصله را با يک درمانگاه اورژانس داشته باشد. شماره تلفن پزشک خود را همراه داشته باشيد تا در صورتي که سوال پزشکي داشتيد، بتوانيد با او تماس بگيريد.
*آرامش داشته باشيد: مسافرت روال عادي زندگي تان را به هم مي ريزد و ممکن است کودک تان بد خلق و بهانه گير شوند. بنابراين آرامش خود را حفظ کنيد و انتظار نداشته باشيد که رفتار هاي فرزندان تان مثل هميشه باشد.
آب ناسالم، لذت سفر شما را نقش بر آب مي کند
خوراکي هاي سفري
منبع:روزنامه سلامت شماره 229
/خ
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}