معرفی راه های موثر بر افزایش امنیت روانی خانواده

اگر فردی دارای بهداشت روانی باشد، او می تواند بین احساساتش تعادل برقرار کرده، واقعیت را بپذیرد و نسبت به آن ها واکنش های مناسبی را بروز دهد.

بهداشت روانی می تواند در سطوح مختلفی مانند سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی نمایان شود و همچنین جنبه های مختلفی از زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

اهمیت امنیت روانی خانواده به اندازه ایست که بسیاری از مشاوران به بررسی راه های موثر بر غلبه آن در زندگی خانوادگی پرداخته اند که در ادامه با مهم ترین آن ها آشنا خواهید شد:
 
برقراری روابط سالم میان تمامی اعضای خانواده
وجود هرگونه روابط نامناسب و غلط در هر سطح خانواده می تواند تاثیرات بسیار مهلکی را بر تمامی اعضا داشته باشد که به سرعت به کاهش امنیت روانی خانواده می انجامد.

به همین دلیل لازم است تا تمامی افراد دارای روابط گرم و صمیمی با یکدگیر بوده و به شیوه ای به دور از خصومت با مشکلات احتمالی پیش رو، مقابله کنند.

روابط محترمانه میان اعضا یکی از پایه های اصلی داشتن خانواده ای سالم می باشد.
 
برقراری شرایطی برای تبادل نظر و گفت و گو در خانواده
خانواده محیطی است که تمامی افراد باید در آن آرامش داشته باشند.

خانواده باید محیطی برای تبادل نظر و همچنین گفت و گو باشد و این قانون می بایست در مورد تمامی اعضا پیاده سازی شود، از کودک گرفته تا بزرگترین فرد خانواده! به این ترتیب می توان از فشار روانی بر تمامی اعضا کاست و در محیطی کاملا دوستانه، از مشکلات سخن گفت.
 
برداشتن گام های موثر برای رسیدن به اهداف در خانواده
یکی از موارد تاثیرگذار در امنیت روانی خانواده، تلاش برای رسیدن به اهداف است.

هنگامی که در این جامعه کوچک اهدافی تعریف می شود، می بایست تامین مصالح خانوادگی حتما در نظر گرفته شده و با استفاده از روش های عقلانی، برای رسیدن به آن ها تلاش نمود.

همچنین لازم است تا تصمیماتی که در خانواده گرفته می شود، همگی در جهت رسیدن به این اهداف باشد تا منافع تمامی اعضا تامین شود. به این صورت می توان به امنیت روانی خانواده کمک شایانی نمود.
 
تاثیر وجود قوانین بر افزایش امنیت روانی خانواده
قوانین در خانواده به روشن شدن نیازها و ارزش ها کمک می کند و تمامی اعضا می توانند اهمیت اهداف خانوادگی را دریابند.

ضمنا وجود قوانین در خانواده از بروز آشفتگی جلوگیری می کند و می تواند تمامی اعضا را با یکدیگر هماهنگ سازد.

تمامی این موارد دست به دست هم می دهند تا اهنیت روانی خانواده تامین شود.
 
جلوگیری از توهین و هرگونه سرزنش از عوامل موثر در افزایش امنیت روانی خانواده
یکی از بهترین روش های افزایش امنیت روانی خانواده، حمایت اعضا از یکدیگر است.

به همین دلیل توصیه می شود به جای سرزنش و توهین، اعضای خانواده از یکدیگر حمایت کرده تا با کمک یکدیگر بر مشکلات فائق آیند.
 
شناخت یکدیگر و تلاش برای افزایش اعتماد به نفس
یکی از مهم ترین وظایف خانواده، افزایش اعتماد به نفس افراد است.

نحوه رفتار پدر و مادر با یکدیگر از یک سو همچنین توجه به کودکان و پذیرش و ابراز آن هم بدون قید و شرط، می تواند به افزایش اعتماد به نفس کودکان منجر شود.
 
بازی کردن و انجام تفریحات
خانواده باید بتواند نشاط را در افراد حفظ کند. با تفریح و بازی کردن با یکدیگر، می توان هورمون های شادی بخش را در بدن آزاد کرد و در نتیجه تغییرات سازنده در ساختار مغز را شاهد بود.

بازی کردن به افراد کمک می کند تا در مقابله با مشکلات کمتر آسیب دیده و بهتر با آن ها مقابله کنند که این کار برای افزایش امنیت روانی خانواده بسیار حائز اهمیت می باشد.

البته باید بگوییم که موارد دیگری برای ایجاد امنیت روانی در خانواده وجود دارند، اما لیستی که در بالا به شما ارائه کرده ایم، از جمله مهم ترین موارد می باشد که می توانید با عمل کرده به آن ها، سلامت خانواده و اعضای این جامعه کوچک را تضمین نمایید و به رشد شخصیت کودکان کمک کنید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده