آیا اضطراب موجب چاقی میشود؟
شواهد فراوانی مبنی بر این وجود دارد که اضطراب می تواند باعث چاقی گردد. اضافه وزن نه تنها اعتماد به نفس را از بین می برد، بلکه با بهم ریختن هورمون ها، منجر به دیگر رفتارهای مولد تشویش و اضطراب می شود. چاقی لزوما به اضطراب ختم نمی شود اما ممکن است در آن دخیل باشد. اما آیا ممکن است اضطراب باعث چاقی گردد؟
علت چاقی چیست ؟
علت چاقی بعد از مواردی که به نوع تغذیه برمی گردد و استفاده از غذاهایی با چربی اشباع شده در راس آنها قرار دارد، بخشی از علت چاقی به دلیل عملکرد نادرست سلول های مغزی ما به وجود می آید.به تعبیر دیگر، علت چاقی در بسیاری از افراد، به دلیل اضطراب و عملکرد سلول های مخرب در مغز است.
بررسی گروهی از محققان انگلیسی نشان می دهد که بین چاقی ، اضطراب و تجمع سلول های مخرب در مغز رابطه مستقیم وجود دارد.
دانشمندان بر روی موش های آزمایشی بررسی هایی برای علت چاقی داشتند و این بررسی به طور قطع یک موضوع را نشان می دهد
در صورت افزایش وزن، یعنی بعد از اینکه فرد احساس می کند دچار چاقی شده است، تحمل اضطراب های دائمی توسط افراد با حجم سلول های مخرب مغز که به سلول های زامبی شهرت دارند، افزایش می یابد.
این موضوع ثابت شده است که شما وقتی احساس می کنید چاق شده اید، به طور قطع به سمت چاقی پیش می روید.
سلول های زامبی هم دست به کار می شوند و شما را به سمت تحمل اضطراب های طولانی مدت سوق می دهند.
وقتی سلول های زامبی افزایش پیدا می کنند شما در عین حال که می توانید اضطراب را در شکل طولانی مدت و بیشتری تحمل کنید، چاقی شما نیز افزایش پیدا می کند.
علت چاقی در اینجا دیگر علت نداشتن تغذیه مناسب و ورزش نیست، بلکه به طور مشخص به دلیل داشتن اضطراب است.
از همین پزشکان به افرادی که درگیر موضوع چاقی و علت چاقی خود هستند توصیه می کنند که ؛ برای کنترل وزن خود به طور جدی تلاش کنند و سعی کنند از قرارگیری در معرض اضطراب های طولانی مدت و زیاد جلوگیری کنند. عصبانی نشوند تا سلول های زامبی افزایش پیدا نکنند.
وقتی شما مضطرب یا عصبانی می شوید، زودتر پیر می شوید. احساس خستگی مفرط و ناامیدی دارید.
احساس گرسنگی هم در برخی از افراد بعد از طی کردن یک عصبانیت لجظه ای یا داشتن موقعیت اضطراب آور دیده می شود.
اینها همه دست به دست هم می دهند تا شما زودتر و بیشتر احساس خستگی مفرط کنید و احساس پیری پیدا کنید.
بررسی های محققان تغذیه هم چنین نشان می دهد که رابطه چاقی و اضطراب با افسردگی باعث افزایش فرآیند تشکیل سلول های زامبی است و این روی رفتار و خلق وخوی افراد تاثیر منفی می گذارد.
یعنی شما مدام دچار یک سیکل تکراری می شوید. مضطرب می شوید، احساس گرسنگی می کنید، به سراغ غذا خوردن می روید، احساس سیری با حس خستگی مفرط به سراغ تان می آید و بعد احساس پیری می کنید.
اکنون سلول های زامبی جلو می آیند و عملکرد فعالیت مغزی شما را به دست می گیرند. احساس افسردگی می کنید.
مضطرب می شوید و دوباره این سیکل تا بی نهایت دفعه ای که فکر کنید ادامه پیدا می کند! مگر اینکه شما از یک مرحله به بعد، این سیکل را قطع کنید.
چاقی دور شکم
بیشترین چاقی و یا بهتر است بگوییم به محض اینکه شما احساس چاقی می کنید، شکم شما مورد توجه تان قرار می گیرد و حالب است بدانید که شایع ترین نوع چاقی هم، چاقی دور شکم است.چاقی شکم و پهلو خیلی زود به وجود می آیند؛ بهتر است که علت بزرگ شدن شکم تان را بشناسید.
تا اندازه ای، داشتن چربی دور شکم ضروری است؛ زیرا از استخوان ها و اندام های داخلی بدن محافظت خواهد کرد؛ البته ما نیز قبول داریم که چربی زیاد نیز تا حدی نگران کننده است و باید جویای علت آن بود؛ اما نگران نباشید؛ با انجام ورزش و همزمان کاهش و محدود کردن مصرف کربوهیدرات، می توانید هرگونه چربی در بدن را از بین ببرید؛ دلایل زیادی برای وجود چاقی شکم و چربی در قسمت پهلوها در سنین نوجوانی و جوانی وجود دارد.
اگر به دنبال راهکارهایی برای کاهش اشتها هستید این مقاله را از دست ندهید.
علت چاقی دور شکم چیست؟
علت چاقی دور شکم به چند دلیل است که شایع ترین و عمومی ترین آنها شامل این موارد استژنتیک
رشد سلول های چربی در هر فرد کاملاً بستگی به ژنتیک شخص دارد؛ اگر والدین شما یا اجدادتان دارای درصد زیاد چربی اطراف شکم بوده اند، باید بدانید که شما نیز در معرض خطر چاقی شکمی هستید؛ بله، ژنتیک تأثیر بسیار زیادی در تعیین اینکه چربی در کدام قسمت های بدن شما ذخیره شود، خواهد داشت.لازم است بدانید که چربی دور شکمی دو نوع دارد
نوع اول چربی احشایی (visceral)
نوعی چربی مخفی و پنهان شده در اطراف روده و معده است؛ این چربی را به سخت می توان شناسایی کرد و به عواملی مثل ژنتیک، رژیم غذایی و انجام ندادن فعالیت های فیزیکی بستگی دارد؛ افرادی که اندامی به شکل سیب دارند چربی احشایی در دور شکم ذخیره می شود.نوع دوم چربی زیر پوستی (Subcutaneous)
این نوع چربی کاملاً قابل مشاهده و قابل لمس است؛ مثل چربی دور شکم، این چاقی به فرد ظاهری چاق و فربه خواهد داد.متابولیسم ضعیف
برطبق مطالعات صورت گرفته، متابولیسم بدن با بالا رفتن سن کاهش یافته و رفته رفته موجب تجمع چربی دور شکم می شود؛ البته جالب است بدانید که زنان، بیش از مردان در معرض این نوع از چاقی قرار دارند.شاید شما نیز دوستانی دارید که همیشه غذاهای چرب و شیرین و سرخ کرده می خورند؛ اما باز هم شکم شان تخت است! چگونه چنین چیزی ممکن است؟
علت این اتفاق همین متابولیسم است؛ این اشخاص دارای سطح متابولیسم بالاتری نسبت به دیگر افراد هستند؛ اگر متابولیسم تان چندان بالا نیست، احتمال زیاد شکم برجسته ای باید داشته باشید؛ علائمی مثل مشکلات تیروئید، دیابت و دیگر بیماری ها نیز می توانند علت این متابولیسم پایین باشند.
تغییرات هورمونی
احتمالاً در مورد چربی دور شکمی در میانسالی چیزهایی شنیده اید؛ این بدین معنی است که همزمان با نزدیک شدن زنان به سن میانسالی، نسبت چربی بدن در مقایسه با وزن شخص افزایش می یابد؛ در طی دوران یائسگی زنان سطح استروژن بدن به شدت کاهش یافته و مقدار اندروژن یا هورمون های مردانه زیاد می شود؛ این باعث می شود تا احتمال تجمع چربی در اطراف شکم و چربی های کمری بیشتر شود؛ هورمون ها تأثیر بسیار زیادی در تنظیم و تعادل تجمع چربی در بدن دارد.استرس و فشار خون
استرس با افزایش سطح کورتیزول در خون موجب تجمع چربی در بدن خواهد شد.بیماریها
زنانی که از بیماری دیابت، سرطان سینه، وقفه تنفسی در خواب (اختلالی که باعث توقف تنفس برای مدت کوتاهی در طول خواب می شود)، سرطان روده بزرگ و فشار خون بالا، سکته مغزی رنج میبرند، بیش از دیگران دچار تجمع چربی دور شکمی می شود.عضلات افتاده
اگر عضلات اطراف ناحیه شکم شما دچار افتادگی شده است، همین عضلات می تواند عامل تجمع چربی باشد؛ تمام چیزی که به آن نیاز دارید، تقویت عضلات اطراف ناحیه شکم است تا شکم و کمری باریک تر داشته باشید.وضعیت بدنی نامناسب
همین بدنشستن عامل اصلی چربی اطراف شکم است؛ همه افراد باید از همان اوایل کودکی، صاف نشستن را آموزش ببینند؛ نشستن به حالت قوز کرده و با وضعیت نامناسب ستون فقرات، نه تنها به اندام های داخلی بدن تان آسیب می رساند؛ بلکه منجر به جمع شدن چربی در ناحیه شکم و کمر نیز می شود.سبک ساکن زندگی
زندگی ساکن، یکی از عوامل اصلی جمع شدن چربی اطراف شکم است؛ اگر بخواهید همه وقت روز را جلوی تلویزیون بنشینید و مشغول مطالعه و تماشای فیلم و سریال باشید، به طور قطع سبک زندگی ساکن را انتخاب کرده اید؛ نداشتن برنامه منظم ورزشی یا عدم تحرک، خیلی زود شما را چاق می کند؛ به بیان دیگر، معتاد تلویزیون بودن شما را چاق خواهد کرد.زنان بیشتر از مردان وقت خود را جلوی تلویزیون می گذرانند و این موضوع علت چاقی بیشتر در زنان است و البته تحرک آنها به بالا رفتن سن و وزن کمتر می شود. پس علت چاقی را پیدا کنید و آن را رفع کنید.
پرخوری
بدون شک علت چاقی پرخوری است. اگر شما زیاد غذا بخورید، آرام آرام وزن تان بالا رفته و خیلی زود شکم تان چاق تر از قبل خواهد شد؛ اگر پرخوری با سبک زندگی ساکن همراه شود، شک نکنید خیلی زود فرم بدنی تان به هم خواهد ریخت. پس در بررسی علت چاقی خود حتما به نوع مواد غذایی و میزان کالری آنها توجه کنید.چربی شکمی علاوه بر به هم ریختن تناسب اندام تان، پیامدهای دیگری نیز به همراه دارد؛ بیماری های قلبی، کلسترول بالا، سکته های مغزی و قلبی و دیابت نوع دو را فراموش نکنید.
پس بهتر است پیش از آن که دیر شود به تغذیه و سلامت اخود و عزیزان تان اهمیت بیشتری دهید.
یک پیشنهاد خوب
اگر به دنبال علت چاقی در خود هستید، هر روز که تصمیم بگیرید دیر نیست .اما به شما پیشنهاد می دهیم برای اینکه دچار این سیکل افسردگی و اضطراب و چاقی نشوید، برای خود یک نشانه گذاری کنید.
روزهایی که خلق و خوی شما از حد نرمال پایین است به خصوص حواستان باشد. یک علامت و یا یک نشانه روی دست خود بگذارید.
جایی که مدام جلوی چشم شما باشد. اگر خواستید ، یعنی احساس کردید آرام آرام دارید به سمت این سیکل می روید، به علامت توجه کنید.
برای سه ثانیه. و بعد به ترفندهای مغزتان پاسخ نه بدهید. محیط خود را عوض کنید و یک لیوان آب بنوشید.
باور کنید این بهترین راهکار برای خلاصی از چاقی و سیکل سلول های زامبی مغز است.
منبع: سایت نظارت بر خانواده
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}