کم کردن حجم فیلم

همانطور که اشاره شد، یکی از روش های ایجاد فضای اضافه در تلفن همراه و امکان ذخیره فایل های جدید در آن، فشرده سازی فایل های موجود در حافظه است.

فشرده سازی به ما کمک می کند تا بدون اینکه بخواهیم همه یا قسمتی از فایل های خود را پاک کنیم، فضای بیشتری از حافظه را در اختیار داشته باشیم.

فیلم و ویدیوهایی که با دوربین گوشی ثبت می شوند، به سبب اینکه معمولا از کیفیت بالایی برخوردارند، باعث اشغال فضای زیادی از حافظه می شوند.

علاوه بر این زمانی که ما بخواهیم این فایل ها را در اینترنت یا شبکه های اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام آپلود کنیم، چون حجم زیادی دارند و سرعت اینترنت ما معمولا کم است، ممکن است ساعت ها زمان ببرد که اصلا به صرفه نیست.

از همین رو معمولا افراد به دنبال یافتن روش هایی برای کم کردن حجم فیلم های مختلف ضبط شده با گوشی های هوشمند خود هستند.

یکی از راه های معمول، استفاده از برنامه های فشرده ساز معمولی مثل فشرده ساز فایل زیپ یا Rar می باشد که در خصوص فایل های ویدیویی چندان کارآمد نیست.

در ادامه ما چند روش ساده را برای کاهش حجم فیلم ها ارائه می دهیم که همه این روش ها از طریق خود گوشی قابل انجام است و نیازی به وجود کامپیوتر نیست.
 
برنامه کاهش حجم فیلم
یکی از بهترین روش ها برای کم کردن حجم فیلم گوشی، استفاده از برنامه های کاهش حجم می باشد که معمولا به برنامه های فشرده سازی معروف هستند.

این برنامه ها می توانند بدون ایجاد افت کیفیت شدید، تا حد قابل ملاحظه ای فایل های تصویری شما را کاهش حجم بدهند.

برنامه های بسیاری برای این کار تاکنون معرفی شده است که اساس کار همه آن ها تقریبا یک چیز می باشد.

برنامه های کاهش حجم معمولا از چند ترفند ساده برای کاهش حجم ویدیوها استفاده می کنند.

کم کردن Video Rate ، کاهش میزان Frame Rate و یا تغییر فرمت ذخیره سازی. هر کدام از این روش ها می تواند تا حدی حجم فایل های ویدیویی را کاهش دهد اما افت کیفیت شدیدی را شاهد نباشیم.

از جمله محبوب ترین این برنامه ها می توان به برنامه YouCut اشاره نمود که برای اندروید طراحی شده است و علاوه بر امکان کم کردن حجم فیلم ها قادر به ویرایش، فیلتر گذاری، کات کردن و ادغام کردن ویدیوها نیز هست.

این برنامه محصولی از کمپانی InShot است که برنامه خود را با نام InShot Video Editor برای کاربران آیفون و iOS نیز ارائه کرده و تقریبا دارای همان امکانات برنامه YouCut می باشد.
 
استفاده از مبدل ویدیو (Video Converter)
یکی دیگر از روش هاش کم کردن حجم فیلم و ویدیو، استفاده از برنامه های مبدل یا کانورتر ویدیو می باشد.

این روش برای کسانی که کمی آشنایی با فرمت های ویدیویی و نحوه ذخیره سازی آن دارند، مفید می باشد.

معمولا فرمت های MP4 و MKV از جمله فرمت هایی هستند که می توان ویدیوها را بدون افت کیفیت حجمشان را کاهش داد.

علاوه بر این، همانطور که اشاره شد، با کم کردن مقداری از نرخ ویدیو و فریم نیز می توانیم تا حدودی که محسوس نباشد، حجم ویدیوها را بدون افت کیفیت کاهش دهیم.

از جمله اپلیکیشن های مطرح در این زمینه می توان به Media Converter در سیستم عامل اندروید و iConverter در سیستم عامل iOS و مخصوص گوشی های آیفون اشاره داشت.
 
کاهش کیفیت تصویربردای در دوربین گوشی
یکی از روش های ساده تر و سریع تر برای کم کردن حجم فیلم ها در گوشی های هوشمند، تغییر تنظیمات نحوه تصویربرداری دوربین می باشد.

معمولا به سبب اینکه فیلم های ثبت شده با دوربین گوشی، از کیفیت بالایی برخوردار باشند، شرکت های تولید کننده گوشی، کیفیت تصویربرداری و ضبط فیلم را در گوشی های خود به صورت پیش فرض در بالاترین حالت قرار می دهند که این موضوع سبب می شود تا حجم فیلم های ذخیره شده در حافظه بسیار زیاد باشد.

برای این منظور کافی است دوربین گوشی خود را باز کرده و سپس از طریق بخش تنظیمات فیلمبرداری، کیفیت تصویر را کاهش دهید.

البته استفاده از این روش باعث کاهش محسوس کیفیت تصاویر می شود که در برخی شرایط که قصد داریم فیلم خود را در شبکه های اجتماعی و با سرعت زیادی آپلود کنیم، می توان آن را تا حدودی نادیده گرفت.
 
استفاده از سایت های کاهش حجم آنلاین
یکی دیگر از روش های کم کردن حجم فیلم استفاده از وب سایت های آنلاین می باشد که این روش نمی تواند چندان مفید واقع شود.

این روش بیشتر مورد استفاده افرادی است که قصد دارند فیلم مورد نظر خود را برای آپلود در شبکه های اجتماعی بهینه نمایند تا افراد بیشتر میل به دانلود آن ها داشته باشند.

به عنوان مثال اکثر افراد یک فیلم 1 مگابایتی را به سادگی دانلود و تماشا می کنند اما اگر همان فیلم با حجم 5 مگابایت در کانال یا صفحه اجتماعی شما آپلود شده باشد، ممکن است تعداد بازدیدکنندگان و دانلود کنندگان آن به نصف کاهش یابد که این موضوع می تواند برای بحث گرفتن بازدید بیشتر بسیار کاربردی باشد.


منبع: سایت نظارت بر خانواده