با آلوده ترین شهرهای جهان آشنا شوید
آلودگی هوا تغییر در ویژگی های طبیعی جو بر اثر مواد شیمیایی، غباری یا عوامل زیست شناختی است. در این مطلب شهرهایی را معرفی میکنیم که آلودهترین هوای دنیا را دارند، همراه ما باشید.
تیانینگ (Tianying)، چین
هوای تیانینگ با سرب ناشی از فعالیتهای معدنی غیرقانونی آلوده شده است. ۱۴۰۰۰۰ نفر هر روز هوای پر از ریزگرد و سرب را تنفس میکنند که موجب مسمومیتهای شدید سربی در این شهر میشود. ساکنان این شهر از مشکلات شنوایی و بینایی، دل درد، اختلال روده بزرگ و نارسایی کلیه رنج میبرند. اثرات سلامتی بلندمدت روی مغز شامل اختلالات یادگیری، کم شدن میزان توجه و بیش فعالی میشود. تیانینگ یکی از آلودهترین شهرهای چین است که تلاش برای پاکسازی آن ناکام مانده است.
چرنوبیل، اوکراین
چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ ویران کنندهترین فاجعه هستهای جهان را تجربه کرد زمانی که نیروگاه چرنوبیل یک رآکتور قدرتمند را ذوب کرد. میزان میزان تشعشعاتی که هوا را پر کرده بود زندگی تا شعاع ۳۰ کیلومتری این شهر را غیرممکن کرده بود. ذرات شیمیاییموجود در هوای شامل اورانیوم، پلوتونیوم و سزیم ۱۳۷ میشوند. از زمان این فاجعه تا کنون بیش از ۴۰۰۰ مورد سرطان تیروئید در کودکان گزارش شده است. ساکنان مناطق اطراف بلاروس، اوکراین و روسیه هنوز این هوای خطرناک را تنفس میکنند و در معرض خطر ضایعات پوست، بیماریهای تنفسی و نقایص زایمان هستند.
اولان باتار (Ulaanbaatar)، مغولستان
کیفیت هوای پایتخت مغولستان شش هفت برابر بالاتر از استانداردهای سلامت بین المللی است. ساکنان شهر بیشترین احتمال ابتلا به بیماریهای تنفسی از تنفس سموم ناشی از سوختن چوب و زغال سنگ، نیروگاههای محلی و گرد و غبار بیابان را دارند. دولت مغولستان ۴۵ میلیون دلار کمک مالی از بانک جهانی دریافت کرده تا این شهر را پاکسازی کند، اما تغییر در سبک زندگی نیز ضروری است تا اوران باتار تمیز نگه داشته شود.
دهلی، هند
سازمان سلامت جهانی دهلی را آلودهترین شهر جهان معرفی کرده است. آلودگی هوا در پایتخت هند هر سال حدود ۱. ۵ میلیون نفر را میکشد و شایعترین دلیل مرگ بیماریهای تنفسی مزمن است. عامل اصلی آلودگی هوای این شهر، وسایل نقلیه و ژنراتورهای دیزلی گزارش شده است. هوای آلوده احتمال ابتلا به اوتیسم، صرع و دیابت را در کودکان در حال رشد و مرگ زودرس در بزرگسالان را افزایش میدهد. دولت هند هنوز اقدام قابل توجهی در مورد عوامل شدید محیطی کخه خطرات سلامتی شدید برای کودکان ایجاد میکند انجام نداده است، اما ایستگاههای کنترل کیفیت هوا کمکهای موقتی هستند.
لوییویل (Louisville)، کنتاکی
لوییویل دارای هوای تابستانی گرم و مواد شیمیایی نیروگاهی است. این شهر با کربن مونوکسید ناشی از وسایل نقلیه و زبالههای سمی نیروگاهها آلوده شده است. ساکنان محلی در خطر ابتلا به بیماریهای ریوی در آسم هستند و شانس حملات قلبی و سکته در آنها بیشتر است.
نوریلسک (Norilsk)، روسیه
نوریلسک از اپیدمی هوای آلوده رنج میبرد. ساکنان این شهر صنعتی گوگرد دی اکسید، نیکل، کبالت، سرب و سلنیوم استنشاق میکنند. این شهر با ۱۵ % نرخ مرگ و میر کودکان مبتلا به بیماریهای تنفسی آلودهترین منطقه روسیه است. زندگی در نوریلسک خطرات دیگری مانند نقایص بارداری، اختلالات گوارشی و سرطان ریه را نیز به همراه دارد.
لس آنجلس، کالیفرنیا
لس آنجلس آلودهترین هوا را در ایالات متحده آمریکا دارد. هوای آن با دود وسایل نقلیه به علت ترافیکهای سنگین و زبالههای سمی بنادر تجاری و گرد و غباری که ذرات تنفسی همراه دارد آلوده میشود. آژانس حفاظت از محیط زیست به این نتیجه رسیده که بیشترین خطرات سلامتی برای ساکنان لس آنجلس شامل مشکلات باروری، سرطان، مشکلات قلبی عروقی، اختلال تنفسی و آسیب به سیستم عصبی مرکزی میشود. این شهر برای کاهش سطح آلودگی هوا تلاش میکند و در دو دهه اخیر گامهای قابل توجهی برداشته است.
کانپور، هند
آلودگی هوای این شهر به علت استفاده از وسایل نقلیه تجاری، پخت و پز و خدمت بخش صنعتی است. آتش روشن کردن در فضای باز و استفاده از گاز طبیعی هم از عوامل موثر بر آلودگی هستند؛ بنابراین دولت این فعالیتها را برای کاهش اثرات مضر بر سلامتی ساکنان ممنوع کرده است. افزایش فشار خون، خطر حملات قلبی و عفونت دستگاه تنفسی با تنفس هوای کانپور ارتباط مستقیم دارند. در حال حاضر هیچ برنامه رسمی برای پاکسازی هوا یا مدیریت زباله وجود ندارد.
لندن، انگلستان
آلودگی هوا اسم و رسم لندن را لکه دار کرده است. هوای این شهر با نیتروژن دی اکسید موتورهای دیزلی، اگزوز خودروها، سایتهای ساخت و ساز و سیستمهای گرمایشی آلوده میشود. سالانه حدود ۹۵۰۰ نفر از جمعیت بزرگترین شهر انگلستان به علت آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. اوایل امسال لندن از حد مجازملی خود در آلودگی هوا فراتر رفت و تا سال ۲۰۲۵ به هوای پاک نخواهد رسید.
لااورویا (La Oroya)، پرو
لا اورویا یک شهر معدنی در پرو است که هوای آن با سرب، گوگرد، روی و مس آلوده است. این این سموم روی خون کودکان شهر تاثیر گذاشته و موجب اختلالات ذهنی و جسمی شده است. لا اورویا یک برنامه هشداردهنده را آغاز کرده که ساکنان شهر را از مواد سمی هوا آگاه میکند تا خودشان را در معرض دود و مواد شیمیایی قرار ندهند. تخمین زده میشود که ۳۵ هزار نفر تحت تاثیر مشکلات سلامتی بلندمدت قرار دارند.
پیشاور، پاکستان
سازمان سلامت جهانی پیشاور را دومین شهر آلوده جهان اعلام کرده است. صنعت آجرسازی پیشاور، گازهای ناشی از فعالیتهای صنعتی، مواد شیمیایی سمی و گرد و خاک موجب آلودگی هوای این شهر هستند. آلودگی هوا خطر ابتلا به سرطان ریه پ، بیماری قلبی، بارانهای اسیدی و بیماریهای تنفسی را در این شهر افزایش داده است. محیط زیست برای پاکستان با منابع محدودی که دارد یک مشکل بزرگ به حساب میآید.
سانتیاگو، شیلی
آلودگی هوای سانتیاگو باعث تعطیلی مدارس، کسب و کارها و شیوع آنفلونزا در سال ۲۰۱۵ شد. آلودگی هوا احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و بیمارستانی را از سال ۲۰۱۴ افزایش داده است. این شهر سعی میکند با گوگرد و نیتروژن دی اکسید موجود در هوا مبارزه کند، اما تغییرات هوایی زیاد این کار را مشکل میکند.
بیکرزفیلد (Bakersfield)، کالیفرنیا
بیکرزفیلد تنها شهر کالیفرنیاست که میتواند با لس آنجلس در آلودگی هوا رقابت کند. آلوده کنندههای این شهر کشاورزی در ساختار درهای آن گیر میافتند و دود خفه کنندهای شهر را پر میکند. بیکرزفیلد سیستمی دارد که کیفیت هوای هر روز را نشان میدهد، سبز خوب نشان دهنده هوای خوب، زرد هشداردهنده، نارنجی خطرناک و قرمز به این معناست که در خانه بمانید. آسم، بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای تنفسی در این شهر زیاد است.
کرمانشاه، ایران
کرمانشاه با کارخانههای پتروشیمی، تصفیه خانههای شکر و واحدهای تولید برق احاطه شده که غبار خطرناک و زبالههای سمی را وارد هوا میکنند. ساکنان کرمانشاه تا حد ممکن در خانه میمانند تا از مشکلات تنفسی و طوفانهای گردو خاک در امان باشند. سازمان سلامت جهانی کرمانشاه را ششمین شهر آلوده جهان معرفی کرده است.
فونیکس، آریزونا
دود، گرد و غبار و آیروسل عوامل آلودگی هوای فونیکس هستند. انجمن ریه امریکا پایتخت آریزونا را در میان آلودهترین شهرهای آمریکا دسته بندی میکند. ساکنین شهر در معرض خطر ابتلای به سرطان ریه، سکته مغزی و آسم قرار دارند. خشکسالی، آتش سوزی و گرمای بیابانی پاکسازی هوای این شهر را تقریبا غیرممکن کرده است.
تهران، ایران
تهران پرجمعیتترین و آلودهترین شهر ایران است. ترافیک شدید، سوخت بنزین و شلوغترین فرودگاه ایران عوامل ورود مواد شیمیایی سمی به هوای این شهر هستند. دولت ایران برای آگاهی مردم از خطرات آلودگی و راه هایی برای پیشگیری از آلودگی هوا تلاش میکند.
دوحه، قطر
ترافیک هوایی و نرخ بالای ساخت و ساز مشکلات آلودگی هوای دوحه هستند. فلزات سنگین و ترکیبات ارگانیک در هوای شهر سط هشداردهندهای از جریان گرد و خاک سمی را ایجاد کرده و ساکنان مستقیما در معرض تنفس علل سرطان ریه و سایر عفونتهای تنفسی هستند. انتظار میرود دولت قطر با ارائه حمل و نقل عمومی و بهبود مدیریت زباله وضعیت هوا را بهبود بخشد.
اهواز، ایران
سازمان سلامت جهانی اهواز را یکی از آلودهترین شهرهای جهان معرفی کرده است. کیفیت هوای اهواز به علت حجم بالای آلودگی صنعتی پنج برابر بدتر از میانگین است. سطح آلودگی هوا در اهواز ساکنان را در معرض ابتلا به سرطان و بیماریهای تنفسی قرار داده است.منبع: سایت برترینها
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}