بچه ها به اندازه کافی نمی‌ خوابند

دست کم این نتیجه و دستاوردی است که متخصصین در این باره می‌ گویند.

گفته می‌ شود که عموم مردم ۴۰ درصد از دوران کودکی خود را در خواب می‌ گذرانند ولی از دیدگاه برخی کارشناسان این اندازه بس نیست.

شاید خواب بودن در ۴۰ درصد دوران کودکی زیاد به نظر برسد و شاید همین ابتدا از خود بپرسید که این عدد از کجا آمده؟

ولی اگر کمی درباره آن فکر کنید، مشخص می‌ شود که آنچنان هم دور از انتظار نیست.
 
خواب کافی – چند ساعت خواب برای بچه ها نیاز است؟
برای نمونه از تولد تا ۳ ماهگی، نوزادان باید در روز بین ۱۴ تا ۱۷ ساعت بخوابند. برای نوزادانی بین ۴ تا ۱۲ ماهگی این ساعت تنها به ۱۲ تا ۱۵ ساعت در روز کاهش پیدا‌ می‌ کند.

بچه های پیش دبستانی و مهدکودکی بین ۳ تا ۵ سال باید بین ۱۰ تا ۱۳ در روز بخوابند که همچنان می‌ شود چیزی حدود ۵۰ درصد از روز.

تنها زمانی که بچه ها به سن مدرسه (۶ تا ۱۳ سالگی) می‌ رسند، این میزان از ۵۰ درصد روز کاهش می‌ یابد و به ۹ تا ۱۱ ساعت در هر شب می‌ رسد.

نوجوانان بین ۸ تا ۱۰ ساعت نیاز به خواب دارند. بنابراین اگر همه این بخش ها را بررسی کنید، می‌ بینید که ۴۰ درصد آنچنان دور از انتظار نیست.
 
خواب کافی – تغییر در شیوه زندگی
در سال های گذشته برای بچه ها سخت شده است که به موقع به سراغ خواب بروند و از سوی دیگر هم به موقع از خواب بیدار شوند.

در زمان های گذشته شاید تنها یک تلوزیون یا کتاب بود که شما را بیدار نگه می‌ داشت، ولی امروزه تبلت، تلفن های هوشمند، کنسول های بازی که هر کدام با انتشار نور هایی با طول موج کوتاه ولی نیرومند نگرانی از نور های مضر آبی را افزایش می‌ دهند و نتیجه آن تاثیر در هورمون ملاتونین بدن است، دلایلی هستند که بچه های امروزی را از خواب باز می‌‌ دارند.

ملاتونین (به انگلیسی: Melatonin)  هورمونی است که به تنظیم چرخهٔ خواب و بیداری در بدن کمک می‌ کند. مقدار بسیار کمی از ملاتونین در غذاهایی مانند گوشت‌ ها، حبوبات، میوه‌ ها و سبزی‌ ها وجود دارد. ملاتونین همچنین به صورت مکمل غذایی در بازار وجود دارد، هر چند ارزش تغذیه‌ ای شناخته‌ شده‌ ای ندارد.

شما باید در پی تغییر در این روند باشید. برای نمونه کمی مانده به زمان خواب، تلوزیون یا دیگر دستگاه های هوشمند را خاموش کنید و کوشش کنید با بد اخلاقی های بچه ها با آرامش کنار بیایید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده