همان اندازه که انگور طعم خوب و شیرینی دارد هسته آن مورد علاقه خیلی از افراد نیست و خیلی‌ها به هنگام خوردن این میوه پرخاصیت هسته‌های آن را خارج می‌کنند. قطعا اگر بدانید که این هسته‌ها تا چه اندازه در سلامت بدن و شادابی شما تاثیرگذار هستند مبادرت به خوردن آن‌ها خواهید کرد.


هسته انگور چه خواصی دارد؟


تقویت چشم و بینایی
هسته انگور دوست چشم‌ها است به خاطر اینکه حاوی میزان قابل توجهی ویتامین E می‌باشد. این هسته‌های سرسخت برای کاهش خستگی چشم‌ها که به دلیل چشم دوختن به صفحه رایانه یا تلویزیون و یا مطالعه زیاد بروز می‌کند موثر است.

سلامت دندان‌ها
طبق گزارش دندانپزشک‌ها مصرف انگور و عصاره هسته انگور در سلامت دندان و لثه‌ها بسیار مؤثر است ، زیرا آنتی‌ اکسیدان موجود در آن از خرابی دندان جلوگیری می‌کند و موجب می‌شود لثه‌ها سفت و صورتی‌رنگ باقی بمانند. پس مصرف انگور در مبتلایان به عفونت‌های دهان بسیار مفید است. حتی اخیرا ثابت شده است که مصرف کشمش از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند ، زیرا دارای موادی است که تعداد میکروب‌های مولد پوسیدگی را کاهش می‌دهد.

یک آنتی اکسیدان طبیعی
هسته میوه انگور سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنول‌ها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین است که برای سلامتی بدن غوغا می‌کنند. این آنتی اکسیدان‌ها بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بافت‌ها و ارگان‌ها می‌شوند. خواص آنتی اکسیدانی، ویتامین‌های C و E و بتاکاورتن موجود در هسته میوه انگور به مدت ۳ روز در بدن فعال می‌شوند و با عناصر مضر و آسیب‌رسان مقابله می‌کنند.

سلامت قلب
ترکیب‌های موجود در این هسته، ‌کلسترول و خطر بروز تصلب شرائین را نیز کاهش می‌دهد. ضربان قلب را تنظیم می‌کند و خطر حمله قلبی را به حداقل می‌رساند.

مقابله با افسردگی
نتایج تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که ترکیبی به نام پروآنتوسیانیدین که به‌وفور در هسته انگور یافت می‌شود به افزایش سروتونین و دوپامین در مغز کمک می‌کند. محققان تأکید کردند که پروآنتوسیانیدین همانند داروهایی که برای برطرف کردن افسردگی بالینی تجویز می‌شود، عمل می‌کند.

زیبایی پوست
عصاره هسته میوه انگور، پوست را در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می‌کند و از چروک شدن و ایجاد سرطان در آن جلوگیری می‌کند. این ماده موجب تقویت بافت پیوندی پوست و حفره‌های چربی شده و موجب جوانی پوست می‌شود. افرادی که از این عصاره استفاده کرده‌اند، گفته‌اند که موجب پرشدن پوست و کاهش اثر زخم‌های قدیمی و ترک‌های حاصل از لاغر شدن بعد از چاقی شده است.

تقویت مو
هسته انگور برای سلامت موها نیز مفید است چون باعث تقویت و مقابله با ریزش مو می‌شود. ترکیبات موجود در هسته این میوه به تحریک جریان خون کمک کرده و خون را در مویرگ‌ها نیز به جریان درمی‌آورند. این مسئله نیز باعث تغذیه سلول‌های پوست سر شده و از ریزش مو جلوگیری می‌شود.

لاغری و تناسب اندام
برخی ترکیب‌های موجود در دانه‌های انگور، مانع از بالا رفتن وزن می‌شود. این ترکیبات از فعالیت آنزیم‌هایی که چربی را جذب می‌کند جلوگیری می‌کند.

درمان واریس
اگر به دنبال درمان برای واریس هستید، بهتر است انگور را با دانه بخورید؛ زیرا پروآنتوسیانیدین موجود در انگور علاوه بر تقویت رگ‌های خون باعث بهبود گردش خون نیز می‌شود. هسته انگور در التیام  ورم پا در زنان نیز مؤثر است.

مبارزه با پیری زودرس
 انگور غنی از آنتی‌اکسیدان با خاصیت خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد مخرب‌کننده سلول است و باعث حفظ جوانی پوست می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در هسته‌های انگور از ویتامین C و E چند برابر قوی‌تر است.


درباره خواص روغن هسته انگور بدانید

روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی اکسیدانی و فنولی نسبتا بالاتری نسبت به سایر روغن‌ها دارد. ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله ناراحتی‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها نقش مهمی دارند و می‌توانند باعث کاهش تولید رادیکال‌های آزاد هم بشوند. از طرفی اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ بالاتری در این روغن وجود دارد بنابراین مصرف متعادل آن می‌تواند به ارتقای سطح سلامت کمک کند. هر چه این روغن تازه‌تر باشد، خواص سلامت‌بخش آن هم بیشتر خواهد بود.

از این روغن می‌توان در تهیه انواع سس و سالاد استفاده کرد یا طبخ غذاها را با آن انجام داد. روغن هسته میوه انگور برای تفت دادن مواد غذایی مختلف هم مناسب است ولی به دلیل گران بودن، استفاده از آن برای پخت و پز یا سرخ کردن چندان توصیه نمی‌شود. درواقع گران بودن این روغن باعث شده مردم دنیا تمایل چندانی به استفاده مستمر از آن نداشته باشند. بیشتر افراد این روغن را با هدف بهره بردن از خواص این محصول در سبد غذایی خود می‌گنجانند و سعی می‌کنند با مصرف آن همراه سالاد یا غذا، بیشترین سود را از خوردنش ببرند.

توصیه می‌شود هنگام مصرف انگورهای هسته‌دار، حتما هسته آن را بجوید تا از خواص بی‌نظیر روغن موجود در این هسته بهره‌مند شوید. با این کار خواص بسیار بیشتری نسبت به مصرف روغن هسته انگور به بدنتان خواهد رسید.


منبع: سایت ستاره