آلرژی به بادام زمینی در کودکان
حساسیت به بادام زمینی در کودکان، شایع ترین نوع حساسیت غذایی است. اما تحقیقات اخیر نشان می دهد شروع مصرف بادام زمینی و مشتقات آن مثل کره بادام زمینی در سنین پایین، باعث کاهش ایجاد حساسیت به انواع مغز ها و آجیل ها می شود.
آیا بادام زمینی باعث حساسیت (آلرژی) میشود
بادام زمینی جزء 8 ماده غذایی حساسیت زا (آلرژن) دسته بندی میشود و90% بیشتر از مابقی خوراکی ها، باعث آلرژی میگردد. آلرژی به بادام زمینی که اغلب از دوران کودکی ایجاد می شود، می تواند مادام العمر باشد. حتی اگر حساسیت به بادام زمینی در نوزادان با بزرگتر شدن نوزاد از بین برود، باز هم احتمال برگشت آن وجود خواهد داشت.1در چه کودکانی احتمال حساسیت به بادام زمینی وجود دارد؟
حساسیت به بادام زمینی در کودکان برای این گروه از آنها احتمال بیشتری دارد:کودکانی که هرگونه حساسیت غذایی دارند
کودکانی که سابقه حساسیت غذایی در خانواده آنها وجود دارد
کودکانی که تست آلرژی به بادام زمینی در آنها مثبت بوده است (این کودکان هرگز نباید کره بادام زمینی مصرف کنند).1
علائم آلرژی بدن نوزادان به مصرف بادام زمینی
نوزاد مبتلا به این نوع آلرژی غذایی، با علائم مختلفی در بدن خود روبرو خواهد شد که مهمترین آنها به شرح زیر میباشند:آبریزش بینی
خارش پوست نوزاد، پف کردن یا تورم پوست، لبها و صورت او
تنگی نفس و خس خس کردن سینه کودک
تنگ شدن گلو و بروز احساس خفگی در نوزاد
مشکلات گوارشی مانند اسهال، حالت تهوع، گرفتگی معده و استفراغ
ایجاد بثوراتی بر روی پوست بدن و صورت کودک
قرمزی اطراف دهان، لبها و گلوی نوزاد.2
علائم و نشانههای آنافیلاکسی ناشی از واکنش آلرژیک بدن نوزادان به مصرف بادام زمینی
تورم گلوی نوزادبروز علائم سرماخوردگی در بدن کودک و از دست دادن هوشیاری
تسریع ضربان قلب کودک
شوک، کاهش سریع فشار خون و ایجاد بثوراتی بر روی پوست بدن و صورت کودک
گرفتگی راههای تنفسی نوزاد.2
چطور و چه اندازه بادام زمینی برای کودک را آماده کنیم؟
با توجه به افزایش میزان آلرژی غذایی و آلرژی به بادام زمینی که رایج و خطرناک است. بهتر است هرکاری که میتوانیم برای جلوگیری از بروز آن انجام دهیم. به همین خاطر برخی از نکات متداول در ادامه ارائه شده است:اگر فرزند شما به علت سابقه آلرژی به تخممرغ یا اگزمای شدید ریسک بالای ابتلا به آلرژی را داشته باشد، با یک متخصص برای آزمایش آلرژی و مشاوره در مورد مصرف بادام زمینی برای کودک صحبت کنید. اگر آزمایش آلرژی در مورد بادامزمینی منفی بود، با متخصص در مورد مصرف آن بین ۴ تا ۶ ماهگی صحبت کنید و اینکه چطور اولین تغذیه کودک آغاز شود.
اگر کودک شما به علت اگزما خفیف یا متوسط، در معرض ابتلا به آلرژی خفیف تا متوسط است، شروع غذاهای حاوی بادام زمینی برای کودک را از ابتدای ماه ششم در هنگام شروع مصرف غذاهای جامد آغاز کنید. اگر احتمال افزایش ریسک در کودک شما وجود ندارد، مصرف غذاهای حاوی بادامزمینی را پس از شروع غذاهای جامد آغاز کنید (اما این کار را در یک سالگی کودک انجام دهید).
بادام زمینی برای کودک هنگامیکه میخواهید برای اولین بار به کودک بادامزمینی بدهید، زمانی را انتخاب کنید که کودک سالم باشد، سرما نخورده باشد و یا مشکل دیگری نداشته باشد. اولین تغذیه کودک را در منزل، نه در مهدکودک آغاز کنید و حتما فرد دیگری برای مراقبت همراه شما باشد.
از دادن انواع آجیل که خطر خفگی برای کودکان زیر ۴ سال را به همراه دارند اجتناب کنید. در عوض، یکی از این پیشنهادات سازمان بهداشت جهانی را امتحان کنید:
دو قاشق چایخوری سرخالی کره بادامزمینی را با دو قاشق چایخوری آب گرم رقیق کنید و هم بزنید تا کامل حل شود. بگذارید تا خنک شود، سپس قبل از دادن به کودک اگر نیاز بود بیشتر رقیقش کنید.
دو قاشق چایخوری سرخالی کرهبادام زمینی (یا دو قاشق چایخوری پودر کره بادامزمینی) را با ۲-۳ قاشق غذاخوری پوره میوه یا سبزی مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود. یا پفکهای حاوی بادامزمینی به کودک خود بدهید. آنها به اندازه کافی نرم هستند تا در دهان آب شوند. همچنین میتوانید برای نوزادان کمتر از هفت ماه، این پفکها را با آب نرمتر کنید.
زمانی که برای اولین بار بادام زمینی را به کودک دادید، ۱۰ دقیقه صبر کنید اگر علائمی از آلرژی را مشاهده نکردید به غذا دادن ادامه دهید. علائم آلرژی خفیف عبارتند از بثورات جلدی یا کهیر اطراف دهان یا صورت. علائم حاد یک واکنش شدید که نیازمند کمک فوری پزشکی است شامل تورم لبها یا زبان، استفراغ و مشکل تنگی نفس است.
اگر کودک شما واکنش آلرژیکی نداشت به دادن بادام زمینی به طور منظم ادامه دهید. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند تا برای دریافت پروتئین بادام زمینی برای کودک، سه بار در هفته به نوزادان بادامزمینی داده شود. همچنین با توجه به اینکه واکنش آلرژیک به بادام زمینی رو به افزایش است اما ۹۸ درصد کودکان واکنش شدیدی به آن ندارند. 3
روشهای پیشگیری آلرژی نوزادان به مصرف بادام زمینی
این جمله مهم را به یاد داشته باشید که پیشگیری، همیشه بهتر از درمان است! لازم است بدانید که آلرژی غذایی درمان قطعی ندارد. بهترین راه محافظت از کودک خود در برابر آلرژی به مصرف بادام زمینی این است که از مواد غذایی را که ممکن است حاوی بادام زمینی باشد، از برنامه روزانه او حذف کنید.با این حال، در برخی موارد، مواد غذایی حاوی این ماده غذایی وارد بدن نوزاد شما میشوند؛ بنابراین، مهم است که برای واکنشهای آلرژیک بدن کودک آماده باشید.
شایعترین راه مقابله با آلرژی بادام زمینی در بدن کودکان، تزریق دوز مناسبی از اپینفرین است. با این حال، اگر فرزند شما به بادام زمینی آلرژی داشته باشد، مطمئن شوید که:
همیشه مقدار مناسبی از اپینفرین را همراه خود حمل میکنید، زیرا شما همیشه به تزریق عضلانی این دارو نیاز خواهید داشت.
با پزشک متخصص اطفال درباره نحوه استفاده از اپینفرین و زمان مناسب استفاده از آن صحبت کنید.
به کودک خود تماس با اورژانس را آموزش دهید. همچنین، تا زمان رسیدن کمکهای پزشکی از تزریق عضلانی اپینفرین برای کنترل علائم آلرژی در بدن فرزند خود استفاده نمایید.2
چطور باید به نوزادم کره بادامزمینی بدهم؟
کره بادامزمینی میتواند یک غذای سالم برای رژیم غذایی باشد، البته زمانی که آمادگی خوردن غذاهای جامد را پیدا کند. برای شروع سعی کنید با قاشقهای کوچک آن را به او بدهید و آن را با چیز دیگری (مثلا با میوهها، سبزیجات، غلات، گوشت) مخلوط نکنید.سعی کنید این کار را در خانه انجام دهید و حواستان به واکنشهای آلرژیزا باشد. اگر هر نوع حساسیتی نسبت به بادامزمینی در او دیدید، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
کارشناسان بر این باور هستند که استفاده زود هنگام از پروتئین بادام زمینی باعث کاهش ایجاد آلرژی در کودکان میشود. اما تحقیقات جدید نشان میدهد که والدین در این باره مطمئن نیستند.
به جای اجتناب از همه محصولات بادام زمینی بخاطر ترس از آلرژی بهتر است که از ۴ تا ۶ ماهگی غذاهای حاوی بادام زمینی به نوزاد داده شود. مطالعات جدید نشان میدهد که این کار موجب کاهش خطر آلرژی میشود.
با اینکه گروههایی همانند آکادمی اطفال آمریکا این توصیههای تغذیهای جدید را تایید میکنند اما بسیاری از والدین متقاعد نشدهاند که باید مطابق با مطالعات جدید به این توصیهها عمل کنند.
اگرچه طبق توصیههای قدیمی استفاده از بادام زمینی برای کودک را تا پیش از رفتن کودک به مهدکودک مناسب نمیدانستند، ولی مطالعات اخیر نشان میدهد که شروع مصرف بادام زمینی در سنین پایینتر باعث کاهش واکنشهای آلرژیک، بخصوص در کودکانی که حساسیت بیشتری دارند میشود.
آکادمی اطفال آمریکا و دیگر سازمانهای بهداشتی بر این اعتقادند که در حال حاضر شواهد علمی وجود دارد که تولیدکنندگان خدمات بهداشت و سلامتی باید استفاده از محصولات حاوی بادام زمینی در کشورهایی که مصرف آن متداول است را در رژیم غذایی نوزادان بین ۴ تا ۱۱ ماهگی که خطر بروز آلرژی در آنان زیاد است قرار دهند.
زیرا تاخیر در استفاده از بادام زمینی برای کودک موجب افزایش ریسک ایجاد آلرژی میشود.اما در تحقیقات اخیر از زنان باردار و مادران جدید که در سالنامه آسم، آلرژی و ایمونولوژی منتشر شده است، تقریبا یک سوم آنها اذعان داشتهاند که توصیههای جدید را نشنیدهاند و بیشتر از نیمی از آنها گفتهاند که توصیههای جدید را دنبال نمیکنند، چون برایشان مهم نیست. تنها ۳۱ درصد گفتهاند که حاضرند بادام زمینی را از شش ماهگی به نوزادان خود بدهند.3
پینوشتها
1.www.fitoland.com
2.www.mamanam.com
3.www.beytoote.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}